A január elsejétől a pálinkára bevezetett ezerforintos átalányadó továbbra sem felel meg az unió követelményeinek, emiatt indult február végén az ország ellen újabb kötelezettségszegési eljárás is, mondta Deák László, a PWC adószakértője a Magyar Nemzetnek. Az uniós jövedéki irányelv ugyabis csak egy kedvezményes adókulcsot tesz lehetővé, ami legfeljebb a normál kulcs fele lehet. Változás esetén a korábban adómentesen, most ezer forintért főzhető évi 86 literért 71 810 forint adót kellene fizetni az Agrárszektor számításai szerint. Bár a kormány kitartana a kedvezményes otthoni főzés mellett, hosszabb távon valószínűleg aligha marad más választása, mint az uniós elvárások szerint felemelni a házi pálinka jövedéki adójának mértékét. Az irányelv betartását az unió különböző szankciókkal is kikényszerítheti, az Európai Bíróság döntése mellett ugyanis Brüsszel átalány- vagy kényszerítő bírság kiszabását is javasolhatja, amelynek összege elég nagy lehet.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@nyanya001: Ha félreteszem a rosszindulatomat, a gyógyszert és a pálinkát is, akkor is finoman szólva döbbenetes a Fidesz alakulásakori O.V és a mai. Nem a külalakjára gondolok, hanem beszéde előadására, a mimikájára, mozdulataira... ég és föld!
nyanya001
@eszegfu: 180 fokos fordulatot vett !
Beleszagolt a hatalomba, lehetősége nyílt gátlástalanul mindent megtenni
a kétharmados többségével !
Nem kívánom neki Csaucseszku végzetét, de azt igen szeretném,
ha elszámoltatnák - haverjaival együtt - a mérhetetlen vagyonosodásáról !
nemkati
@nyanya001: És nekem a legnagyobb öröröm az lenne, hogy mint a legnagyobb bűnöket elkövetőt, bilincsben vinnék el a rendőrök, és a kép minden újságban megjelenne. Ez a minimum amit megérdemel. De egy párszáz évvel ezelőtti jó szokást is feleleveníthetnék: kitenni őt a Kossuth térre egy kalodába. Dobnék neki pár szép narancsot. Ilyet:
nagyszenas.jobbik.hu/sites/default/files/narancs%20rohadt.jpg
eszegfu
@nyanya001: Én is ezt a fajta megoldást szorgalmazom. Lehet, hogy rossz példa, de egy amerikai 18 éves lányt megölt egy férfi és a lány anyja kérte: ne itéljék halálra, "csak" életfogytiglanra és a lányának a képe mindig legyen a cellájában, hogy egyfolytában emlékeztesse tettére.
Yoda69
@eszegfu: Ez volt a hulyites a nep ecceru fiainak. Sajnos sokan be is szoptak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.