A KLIK a Váci Madách Imre Gimnáziumból is hívott tíz diákot és egy pedagógust az állam március 15-ei ünnepségére. Ám ez nem tehette túl boldoggá az iskola tantestületét, amely elég határozottan visszautasította a meghívást.

Levelükben így indokolják, miért nem akarják, hogy diákjaik szervezett formában vegyenek részt a rendezvényen:

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

A gimnázium sorait azzal zárja, hogy mint mindig, ebben az évben is megemlékeznek majd a nemzeti ünnepről, és sok diákuk részt vesz a lakóhelyén tartandó ünnepi rendezvényeken.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Elismerésem a pedagógusoknak ezért a határozott kiállásért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@KERKA: Ha Te vennéd le a szemellenzőt, akkor belátnád, hogy a Múzeum-kertben egy központi ünnepségen részt venni nem ugyanaz, mint Vácon kimenni a főtérre. És miért lenne egy gyerek jól mutató díszlet, ez egy tipikus ellenzéki hozzáállás. Bezzeg ha rendeznek valami megmozdulást, akkor azon dicsőség megjelenni. Szégyen, hogy a pedagógusok így nevelik a gyerekeinket. Miért kell mindenbe politikát vinni? Most lefogadom, hogy Orbán egy szó aktuálpolitikát nem fog a beszédében említeni, csak hallgasd meg!
KERKA
@ilos: Meg is hallgatom! irgum-burgum. XD
soljanka
@ilos: Te írod:
"A fiatalságnak, benne a diákoknak igenis tisztában kellene lenni azzal, hogy hogyan kell megünnepelni a legnagyobb nemzeti ünnepünket"
A diákok tisztában vannak azzal, hogy hogyan kell megünnepelni. Minden diák - sőt az ovisok is- részt vesz ünnepségen.
Tudod: Himnusz - versek, dalok, tánc, beszédek a hősökről, koszorúzás-Szózat. Minden évben. A különbség a Múzeum-kertihez képest csak annyi, hogy nem Orbán Viktor mondja a beszédet.
Aki őt akarja hallani, az nyugodtan menjen ki, hallgassa, tapsolja.
ilos
@soljanka: Pontosan ez volt a szándék, önként jelentkezőket vártak a Múzeum kertbe, csak a bolsi tanárok ezt kötelezőnek állították be. Senki nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét, de ezt szajkózzák a "demokratikus ellenzéki" oldalon. Azt ne mond, hogy nem élmény egy vidéki kisgyereknek, ha felhozzák busszal a központi ünnepségre. De mint tudjuk, a pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
soljanka
@ilos: nem kisgyerekről van szó, hanem középiskolásokról.
Hidd el: nem akarnak vonulgatni. Sem tapsolni, sem szavalni kórusban. Sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek, senkinek.
Aki meg nem fideszes, az nálad bolsi. Elég egybites gondolkodás.
Na én itt szoktam befejezni a társalgást.
ilos
@soljanka: Sajnos ismerem a pedagógusok összetételét, elég nagy számban reprezentáltak a szocik és a liberósok. A diákokra pedig rá kellett volna bízni, hogy akarnak-e menni, nem helyettük protestálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.