A KLIK a Váci Madách Imre Gimnáziumból is hívott tíz diákot és egy pedagógust az állam március 15-ei ünnepségére. Ám ez nem tehette túl boldoggá az iskola tantestületét, amely elég határozottan visszautasította a meghívást.

Levelükben így indokolják, miért nem akarják, hogy diákjaik szervezett formában vegyenek részt a rendezvényen:

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

A gimnázium sorait azzal zárja, hogy mint mindig, ebben az évben is megemlékeznek majd a nemzeti ünnepről, és sok diákuk részt vesz a lakóhelyén tartandó ünnepi rendezvényeken.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Elismerésem a pedagógusoknak ezért a határozott kiállásért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Bravó...Nincs más hátra,,mint hogy szólni kell az 5 db. Orbán-purdénak,,,,Majd ezek jók lesznek biodiszletnek..(bár a Rakkhel lány már önálló ).
lampa laz
Elismerésem a pedagógusoknak ezért a határozott kiállásért.
nezelodo
Lehet, hogy ezek a normális tanárok a kormány jósnőjétől kaptak tippet, és ezt a kis időt jégen fél lábon is kibírják Orbániában?
Fradigege
Gondoljátok át mégegyszer. Ne legyetek öngyik.
levi
Nagy pacsi a tantestületnek! Bár, van egy olyan érzésem, hogy nemsokára mind munkanélküli lesz.
soljanka
@levi: A tantestületnek és az iskola vezetőségének!
Mert a legtöbb helyen nem mernek a tanárok véleményt alkotni, hisz másnap már egyszerű "létszámfeletti" indokkal kirúgja az igazgató.
m.macskosz
@soljanka: ...és ezért nem mennek az emberek az utcára...
Feraj49
Mindenhol gyereket,kutyát macskát stb .állatot szerepeltetni valakivel /valakikkel/ félsiker.Ezt nagyon jól tudják a propagandával foglalkozók.Nem 'véletlen" hívják a gyerekeket. Egyrészt mert kevésbé "tudnak" ellene tiltakozni,/ ha az iskola "mondja menni kell,mert ha nem, esetleg rossz jegyet kap a következő órán / Politikai rendszerek pedig kiváltképpen kedvelik az "éljenzést".Pl. Földes urak,királyi családok stb. "éljenzése" virággal történő köszöntése gyerekek által.
Sajnálnám,ha ezek a tanárokat az igazgatójukkal együtt,
munkaügyi hivatal új ügyfelévé válnának. Okot mindig lehet találni bárhol a kirúgásra.
Tibor43
Remélem az igazgatót nem rúgják ki.
zöldszem
Azért nem kellene diákokat kivezényelnie Orbánnak! Elégedjen meg a TEK-kel.
Kedves szülök, gondoljatok bele, mi lesz, ha történik valami. A gyerekeiteket élőpajzsként használni?! Megéri ez a sehonnai bitang ember.
Senara
Nem hagyják szó nélkül ebben biztos vagyok . Hatalmi arroganciájuk nem engedheti meg ! Ők ellent mondanak ami lehet valaminek a kezdete , tehát meg kell torolni .
gödörben
Elismerésem az iskoláknak, akik nem engedik a diákjaikat "akár élő sorfalnak kivezényelni". Ha ebből bármilyen hátránya származik az iuskolának, a diákoknak akkor a sok bírka álljon melléjük, ne károgjon. Nem akartok rendet biztonságot? Akkor mit akartok! Közmunkát, csicskát?
Strong
Hazaárulók! Mindenki mondjon le! (vagy fel)
:-)

Na - az ilyen elfogulatlan pedagógusokból kellene több!
Sok sikert Nektek!
soljanka
@Tibor43: Nálunk ez úgy történt, hogy szerda délután kapott az igazgató - 30 éve az iskola tanára, majd helyettese, majd megválasztott diri- egy e-mailt, hogy péntekig igazgató. Hétfőn megjelent egy ember, és közölte, hogy ő az igazgató...
tivoli
Március 15.-e Nemzeti ünnepünk, miért ne ünnepelhetnének a fiatalok kokárdával pártpolitikától függetlenül?
Nekem például az ünneplésről 1848. március 15.-e jut eszembe, Petőfi Talpra magyarja, a cenzúra eltörlésének követelése, Táncsics bebörtönzése, a 12 pont.
marcius15.kormany.hu/download/3/41/60000/12%20pont.png
Azok az iskolák, melyek nem engedik fiataljaikat ennek a páratlan eseménynek az emlékét megünnepelni, azok az igazán nemzetellenes erők.
Souky Sanjay
Nem lesznek lengyelek,nem lesznek diákok,lesz viszont fütyülés,fújolás,meg lesz - remélem - forradalom.Ja és lesznek majd mesterlövészek a tetőkön.
zöldszem
@tivoli: Nem azzal van a gond, hogy a váci iskolában nem ünneplik mác.15.-ét. Mert megünneplik mindenhol. Hanem az, hogy a vidéki iskolákból vezényelnek Pestre diákokat, Orbán beszédjére. Érted a különbséget?
egyeneskifli
@tivoli: Megszólalt a fidesznyik álellenzéki?
Szerintem a szimplán csak az ünnepélyről lenne szó akkor a tanárok simán engednék a diákokat,de mivel ennek erős politikai felhangja szokott lenni így maximálisan megértem őket s csak gratulálni tudok a döntésükhöz.
Ki az aki titkosította 30 évre Paks-2-t?
Ki az aki mindent titkosít,hogy az emberek ne lássák a mutyit?
Ki a nemzet ellenes?
Kezd rohadt unalmas lenni ez nemzeti,nemzetellenes dumátok.
szandokan
@tivoli: Szerinted érdekel ez valakit is? A többség ebből csak annyit lát, hogy védőpajzsként akarják használni a gyerekeket. Annyira tetszik, hogy engem néznek itt szánalmasnak:-))
tivoli
@zöldszem: ma, 12:05
Értem. A Nemzeti Múzeum lépcsője Pesten van. :-))
tivoli
@szandokan: ma, 12:29
A csipát kéne kitörölni.
kecskésmihály
@tivoli: Jóember! Már ismételten félre érti és félre magyarázza a dolgokat. A diákok nyugodtan ünnepelhetnek, nem tiltja meg nekik senki. A gond ott van, hogy központilag elrendelik a diákok Budapestre szállítását. A régmúlt időkben volt divat, hogy március 15.-én kötelező volt felvonulni. Tisztelet a hatalommal szemben bátran kiálló tanároknak!
zöldszem
@tivoli: Ohh, nem tudtam, hogy nemzeti ünnepeken, csak a fővárosban lehet (kell) ünnepelni. A mi városunkban akkor lehet, hogy nem is megemlékezés lesz az emlékműnél?
tivoli
@kecskésmihály: ma, 12:53
Emlékszem réges-régi bulikra, amikor minket fiatalokat szállítottak különböző események megünneplésére. Egész napos program, kaja, pia, jókedv, "haverok, fanta, buli". Több évtized távlatából szép élményként emlegetjük a mai napig, minden politikai felhang nélkül. Mert a fiatalokat ma sem az kéne, hogy érdekelje, hogy ki rendezi a bulit, hanem hogy egyáltalán rendezi az ő szórakoztatásukra, közösségépítő programul.

Március 15.-én sosem volt kötelező felvonulni, sőt volt amikor nem kívánatos esemény volt a megemlékezés.
Kötelező felvonulás május1.-én volt, amely a munka nemzetközi ünnepe volt, s nem kommunista találmány volt. (a sok volt nem magasfeszültséget jelent itt, hanem a múlt időt) :-))

De ezeknek az eseményeknek semmi közük nem kell, hogy legyen az Orbán kormányhoz, vagy a fideszhez.
tivoli
@zöldszem: ma, 12:58
Viccnek szántam :-))
soljanka
@tivoli: "miért ne ünnepelhetnének a fiatalok kokárdával pártpolitikától függetlenül?"
Ha busszal szállítják a gyerekeket Orbán Viktor beszédét meghallgatni, akkor az mitől lesz pártfüggetlen???
Jó, én mint volt tanár nem látom ezt olyan tragikusnak, hiszen mióta vannak nemzeti ünnepek, a diákok szerepelnek ezeken a rendezvényeken -műsor, koszorúzás-, akárki is vezette az országot.
A kivonultatás, felvonultatás viszont ebben az esetben nem tetszik, és ezért gratulálok a váci iskola kiállásához.
Viszont azok a szülők, akik kedvelik a jelenlegi rezsimet, azok boldogan küldik a srácaikat.
Akik meg nem, azok elmennek majd helyette misére :)
tivoli
@soljanka: ma, 13:19
Ez az egész történés engem semmilyen tekintetben nem érint, csak hangosan gondolkodtam.
De ha nem a jellemformáló felnőttek, hanem a gyerekek oldaláról nézegetjük a dolgokat, lehet, hogy nagy , életre szóló élménytől fosszák meg őket.
Dr. Felipe
Hát pedig frissíteni kell a kubaszov listát bármi áron, ezek a gyerekek pont "beérnek" 2018 ra.
eszegfu
@tivoli: Egyetértek azzal, hogy ez az egyik "páratlan" nemzeti ünnepünk. Nagyon örülök, hogy idemásoltad a 12 pontot is, amit ujra elolvastam... Sajnos, vagy sem
(nézőpont kérdése) én nagyon is aktuálisnak érzem ma. Tartok tőle: már nekünk politikamentesen semmilyen ünnepünk nem telhet el! Ezért nem tartom helyesnek a minden iskolából 10 gyerek menjen el! Ünnepeljenek az iskolákban, sőt otthon is el lehet beszélhetni erről a gyerekekkel, unokákkal! Évszámra már nem emlékszem, de tudom, hogy kamaszok voltak a gyerekeim, amikor az első "zürős" ünneplések voltak márc. 15-én és okt. 23-án. Én annyira féltettem őket, hogy otthon őriztem őket a lakásban! Igy engem is nevezhetsz "nemzetellenes erőnek"! Az hogy a "jellemformáló felnőtt" politikusok a még szinte "agyatlan" diákokat is bevonnák az elég szemét harcaikba, számomra nem elfogadható! Ez ne legyen a gyerekek "életre szóló élménye"! Én igy látom most.
soljanka
@tivoli: Ha az lett volna a cél, hogy a gyerekeknek élményt adjunk, akkor fővárostól távoli gyerekeknek is adtak volna lehetőséget.
De nem fosztanak meg senkit, aki akar -és belefér a 10 fős keretbe- az mehet.
Én személy szerint nem engedném meg a gyerekemnek: azért van az ünnep, főleg vasárnap, hogy együtt legyen a család. Ugyebár...:)
Az iskolában, oviban van ünnepség.
gödörben
@tivoli: Kedves Tivoli itt a válasz, hogy miért nem szabad odaengedni a gyerekeket szerintem
@Souky Sanjay
Nem lesznek lengyelek,nem lesznek diákok,lesz viszont fütyülés,fújolás,meg lesz - remélem - forradalom.Ja és lesznek majd mesterlövészek a tetőkön.
tivoli
@eszegfu: ma, 14:30
Elég baj az, hogy már mindenütt rémeket látunk, feltételezzük a legrosszabbakat. Valahol el kellene kezdeni a nézetellentétek elsimítását. Erre talán a még romlatlan fiatalok lennének legalkalmasabbak.
tivoli
@soljanka: ma, 14:36
Legyen együtt a család, igazad van. Azért elképzelhető, hogy a gimis gyerek vágyna egy kis változatosságra is. :-))
tivoli
@gödörben: ma, 14:39
Hülyeség, hisztéria keltés. Miért kell előre riogatni bárkit is? Csak nem azért, hogy eleve feltüzelve keveredjenek oda egy jó kis balhé kedvéért?
soljanka
@tivoli: @tivoli: @tivoli: Na a gimis gyerekekről egész szép tapasztalatom van. Nem az a vágyuk, hogy Nemzeti dalt szavaljanak kórusban.
A "legyen együtt a család" meg az ájtatos minipárt szlogenjére utalt.
eszegfu
@tivoli: Lehet, hogy "rémeket" látok... de kiváncsi leszek a "méltó" ünneplésre. Az igaz, hogy a fiatalok még romlatlanok (a Fidesz is az volt!), de legalább "párhuzamosan" a felnőttekkel kellene a nézeteltéréseket simitani. Ha a családban nem mocskolódnának vagy egyik, vagy másik pártra, akkor a gyerek sem fog: megtanulja tolerálni az emberek, csoportok különbözőségét. De mit lát a gyerek? Az országgyülési képviselő választások napján az egyik párt aktivistáinak gyerekei igazoltan voltak távol másnap az iskolában, mert aznap sokat dolgoztak a szülei. Ezt magyarázd el a gyereknek! Ha mi ketten pl. elfogadjuk egymást (holott pontosan tudjuk a másikról: nem cseresznyézünk egy tálból), akkor vélhetően mindegyikünk környezete is ezt látja és óhatatlanul ragad a gyerekekre, unokákra.
tivoli
@eszegfu: ma, 15:02
Először is a családokból kellene elkezdeni a politika kirekesztését, mert a gyermek szülei példáján nevelkedik.
Néhány évvel ezelőtt Vona a tévében dicsekedett, hogy a kisfia első megszólalása az volt, hogy "Gyurcsány takaroggy".
Azóta tőlem mondhat Vona amit akar, csak egy nyavalyás anarchista marad.
Knapp75
Néhány apróság az ellenérzésekhez:

Orbán volt az a szutyok, aki a kokárdából megpróbált pártjelvényt csinálni, mikor arra kérte a híveit 2002-ben, hogy azt a választásokig hordják.

2011-ben pedig 500 fizetett statiszta álldogált körülötte március 15-én. mert jól mutatnak a "jóarcú" fiatalok az ünnepi beszéde alatt.

Aki ehhez a képmutatáshoz asszisztálni akar, az menjen el maga a megemlékezésre (mondjuk a saját költségén), de lehetőleg akkor se a gyerekével "adja el" Orbán rendszerét és gerinctelenségét.

Nem is értem, miért nem a békemenetből toboroznak...
Alzheimer Fauna
A középiskolásoknak sokat kell tanulniuk. És nem csak törit, meg (pfuj) kémiát, hanem az életet is. A nagybetűset.
Tavaly ősszel a szentesi gimnazisták tanulhattak valamit a gerincsérült (inkorrekt) fideszes NERkölcsökről, váci társaik most az egyenes derékról: ha én abba a váci gimnáziumba járnék, most nagyon büszke lennek a tanáraim karára (még a kémia tanárnőre is!).
És hogy lesz-e bosszú?
Igen, például így:
fenteslent.blog.hu/2015/03/12/cof_klub_tiltana_ki_a_felsooktatasbol_a_vaci_madach_gimi_diakjait
(Bár szeretném azt hinni, hogy ez csak hoax...)
Szerintem szeretett vezetőnk Victor In Un-Il* (aka G. Viktor) ennél árnyaltabban fog eljárni, mondjuk az épített környezet felhasználásával.
Van ugye a Madách Imre Gimnázium (két emeletes), mellé a központi költségvetés terhére felépíttet egy közmunkás-foglalkoztatót (egy emeletest), e mellé egy hajléktalan szállót (földszintest) és a szálló mellé pedig a szociális temetőt("szuterén").
Így majd, ha a Ica néni - miközben a szabadságharc irodalmáról beszél - kinéz a második emeleti ablakon, és végignéz ezen a csinos "tornasoron" sejteni fogja, hogy ha a NER-kormányon múlik, ő is csak "Somlai Margit" lesz, vagyis, hogy ez a orbáni pedagógus-életpályamodell...

* INkompetens, UNtoleráns, ILliberális
Abzug62
Nyugi, megoldják! Mennek majd a helyi bérhajbókolók!
KERKA
A templomi asszonykórus miért nem jó? Pedig milyen lelkesen készültek egy oratóriumi misével a vezér 50.-ik születésnapjára. Mi volt a baj? hamis volt az oratórium?
lajospapa
Az az idő akar visszatérni, amikor vezénylésre kellett ünnepelni?
reseva
@soljanka: kimondottan büszke vagyok, hogy valamikor én is ennek a gimnáziumnak a tanulója voltam.
Juhász István
...Csak nehogy valaki elkezdje majd nagy hangon skandálgatni, hogy . ÉLJEN RÁKOSI, ÉLJEN RÁKOSI ...
gödörben
@tivoli: talán a fröcsögő cöf hozzáállását olvasgasd. Biztos ott lesz az igazság, mert hagytuk(juk). Volt már ilyen régebben. Nagyon jó volt. Most ez tetézve a nulla közbiztonsággal, a nulla lehetőségekkel, az egész hülye törvénykezéssel ami össze vissza kapkodásból áll. Szépen haladunk a kozépkor felé.
human
@Alzheimer Fauna: Az a CÖF klub úgy néz ki, hogy a központi CÖF-től független radikális Orbánhívők gyülekezete. A CÖF legalábbis egyszer már közölte, hogy nem tudnak ilyen klubról és nem is egyeztettek velük a nyilatkozataikról.
egyeneskifli
@tivoli: Nem érdekelnek a fidesznyik linkjeid.
Saját szavaid nincsenek???
ilos
@soljanka: Te szerencsétlen miket beszélsz? A fiatalságnak, benne a diákoknak igenis tisztában kellene lenni azzal, hogy hogyan kell megünnepelni a legnagyobb nemzeti ünnepünket. Ha Petőfit és társait nem tekintik példaképnek, akkor kit? És ebben bőven belefér, hogy együtt szavalják a Nemzeti dal-t. Akár ez a vágyuk, akár nem. A váci tanárok is jobban tennék, ha politizálás helyett tanítanának.
KERKA
@ilos: a váci tanárok éppen hogy nem akarnak politizálni, tanítani akarnak. És éppen hogy azt nem akarják, hogy a tanítványaikat eszközként, jól mutató díszletként használják föl. Egyébként Vácon is meg mindenhol lesznek városi ünnepségek, ahol részt vesznek majd a diákok és méltóképpen megemlékeznek a történelmi eseményekről.
Vedd már le a szemellenzőt, hogy jobban lássál!
ilos
@KERKA: Ha Te vennéd le a szemellenzőt, akkor belátnád, hogy a Múzeum-kertben egy központi ünnepségen részt venni nem ugyanaz, mint Vácon kimenni a főtérre. És miért lenne egy gyerek jól mutató díszlet, ez egy tipikus ellenzéki hozzáállás. Bezzeg ha rendeznek valami megmozdulást, akkor azon dicsőség megjelenni. Szégyen, hogy a pedagógusok így nevelik a gyerekeinket. Miért kell mindenbe politikát vinni? Most lefogadom, hogy Orbán egy szó aktuálpolitikát nem fog a beszédében említeni, csak hallgasd meg!
KERKA
@ilos: Meg is hallgatom! irgum-burgum. XD
soljanka
@ilos: Te írod:
"A fiatalságnak, benne a diákoknak igenis tisztában kellene lenni azzal, hogy hogyan kell megünnepelni a legnagyobb nemzeti ünnepünket"
A diákok tisztában vannak azzal, hogy hogyan kell megünnepelni. Minden diák - sőt az ovisok is- részt vesz ünnepségen.
Tudod: Himnusz - versek, dalok, tánc, beszédek a hősökről, koszorúzás-Szózat. Minden évben. A különbség a Múzeum-kertihez képest csak annyi, hogy nem Orbán Viktor mondja a beszédet.
Aki őt akarja hallani, az nyugodtan menjen ki, hallgassa, tapsolja.
ilos
@soljanka: Pontosan ez volt a szándék, önként jelentkezőket vártak a Múzeum kertbe, csak a bolsi tanárok ezt kötelezőnek állították be. Senki nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét, de ezt szajkózzák a "demokratikus ellenzéki" oldalon. Azt ne mond, hogy nem élmény egy vidéki kisgyereknek, ha felhozzák busszal a központi ünnepségre. De mint tudjuk, a pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
soljanka
@ilos: nem kisgyerekről van szó, hanem középiskolásokról.
Hidd el: nem akarnak vonulgatni. Sem tapsolni, sem szavalni kórusban. Sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek, senkinek.
Aki meg nem fideszes, az nálad bolsi. Elég egybites gondolkodás.
Na én itt szoktam befejezni a társalgást.
ilos
@soljanka: Sajnos ismerem a pedagógusok összetételét, elég nagy számban reprezentáltak a szocik és a liberósok. A diákokra pedig rá kellett volna bízni, hogy akarnak-e menni, nem helyettük protestálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.