A kormány szerdán megtárgyalta a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmával összefüggésben benyújtott módosító javaslatokat – közölte Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a szerdai kormányülés döntéseiről csütörtökön.

Azt is mondta: "meglepődve láttuk, hogy a sajtóban oly' hangos ellenzék" a világörökség megkülönböztetett helyzetével kapcsolatban nem nyújtott be módosító javaslatot. Ugyanakkor a kormány számára világossá vált, hogy igazuk volt azoknak, akik igazságtalannak érezték a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatban a világörökségi területen lévő kereskedelmi üzletek – és így az ott dolgozók – megkülönböztetését. Ezért, ezen a területen a kormány fogja kezdeményezni a változtatást, így tovább szűkül a kivételek köre – jelentette ki. Szerinte a cél továbbra is az, hogy senkit ne lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap.

Tegnap egy másik, szinten megszűnő kiskapuról írtunk. Rogán Antal javaslata az olyan kiskereskedelmi egységek működését is betiltaná vasárnap, amely a benzinkúton található ugyan, de nem árul üzemanyagot. Ezzel a Spart tudják így nehéz helyzetbe hozni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csergolec
"Szerinte a cél továbbra is az, hogy senkit ne lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap."

Waze,én a többi napon is "akaratom ellenére"dolgozom,ez ügyben ha lehetne szintén törvényt hozni.:((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Én igazságtalannak tartom, hogy az ügynök aktákkal nem foglalkoznak íly vehemensen. Nem hiába. Beépített, idegen szívű söpredék banda ez a 2/3-d. 2018-ig úgy táncolunk, ahogy fütyülnek. Előbb-utóbb a nyakukra szakad a salakanyag, főleg a spermás gyereknek. Egy marék magyar sincsen benne. Rá kell csak nézni.
Tibor43
Ha már az "igazságosságot" emlegeti G-Sz. András,akkor belátná,hogy az lenne igazságos ha visszavonnák ezt a hülye bezárási törvényt...
julius68
Tiltakozom a közlekedés, az egészségügy, a tűzoltóság és a rendészet keményen dolgozó kisembereinek vasárnapi kényszermunkája ellen. (A CBA meg társai le vannak szarva.)
Desischado
Engem is érdekelne, hogy mit tud a kdmp, hogy ekkora szavuk van, orbánnál???
kamazuka
Mindenki nyugodjon le,és hallgasson Dead Kennedys muzsikát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.