Két hónapig alkudozott az RTL Dirk Gerkens-szel, miután az egykori vezér a neki felajánlott új posztot nem fogadta el – írja a hvg.hu. A portál forrásai szerint az RTL Csoport azt akarta, hogy az afrikai régió meghódításában segédkezzen Gerkens, de ezt ő már nem akarta elvállalni.

A HVG forrásai szerint Gerkenst eléggé megviselhette a keddi leváltás, leárulózta azokat a kollégáit, akiket anno ő nevezett ki. Gerkens az Origónak kedden azt nyilatkozta, hogy nem voltak igazak azok a híresztelések, mely szerint idén egyébként is lejárt volna a szerződése, ugyanis az 2017-ig szólt.

Bár mind a kormány, mind az RTL tagadja, hogy a reklámadóval kapcsolatos tárgyalások miatt kellett volna mennie Gerkensnek, de a pletykák szerint a novemberi tárgyalások megkezdése után 2 hónappal már szóltak neki, hogy nem maradhat tovább. De azt a hvg.hu által megkeresett fideszes vezetők még négyszermközt is tagadták, hogy Gerkens fejét kérték volna a reklámadóért cserébe. Azt viszont elismerték, jól jön nekik a távozása.

Így továbbra sem világos, az RTL Csoport hivatalosan milyen indokkal mondott fel Gerkensnek, hiszen a magyar RTL Klub jól teljesített. Egyes elméletek szerint meggyengülésében szerepett játszott, hogy Gerkens barátja, Rákosi Tamás IKO Holding nevű cégének túlságosan kizárólagos szerep jutott a csatorna beszállítói között, illetve az is, hogy az RTL Klub túl sok pénzért vett meg tőlük hét kábelcsatornát, illetve az RTL-ben lévő 31%-os részesedésüket. Mások viszont azt mondják, az lehetett a probléma, hogy Gerkens és Andreas Rudas – aki ideiglenesen a magyar RTL vezetője lesz, de egyébként ő a regionális vezető – viszonya feszültté vált az utóbbi időkben. Gerkens ugyanis nehezményezte, hogy az ő kihagyásával tárgyal Rudas a magyar kormánnyal.

Egy volt kollégája mindenesetre azt nyilatkozta Gerkensről:

Beleszeretett a szerepébe: egyébként is küzdő típus, de tavaly nyár óta igazi szabadságharcosnak érezhette magát. Ráadásul azért is zavarta, hogy kihagyták a tárgyalásokból, mert úgy érezte, ezt a háborút a reklámadó ellen ő nyerte meg a fejeseknek.

A HVG szerint Gerkens távozása után Spanyolországba fog költözni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ezt nevezem... ..ez a faszi azt hitte, hogy ő már ebből a beosztásból lesz felravatalozva?

vagy nem volt résen, és nem vette észre, hogy már más szarja a spanyolviaszt...
csórikám... ...most, ha duzzogva is, de máshol fogja megkeresni azt a szegényes havi betevő pár millát...
bencemacska
Én nem értem, homlokegyenest ellenkező hírek jönnek a leváltásáról sorozatban. Miután már nincs itt: Mesziről jött ember effektus van!
Yoda69
Valoban o nyerte meg a harcot a reklamado ellen, ezt kar lenne elvitatni tole. Abban bizom az RTL ezekutan megmarad a targyilagos hirkozles mellett. Ha nem akkor megnezhetik a nezettseguket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.