Az Országgyűlés elnöke szerint Simicska Lajos a magyar közélet betegségének egyik tünete, a Magyar Nemzet és a Hír Televízió nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként. Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról is beszélt, hogy a bírák ritkán számolnak a közérdekkel az ítélethozatalok során.

Simicska egy betegség tünete

A házelnök az újság szombati számában a Simicska Lajos által a miniszterelnökkel szemben megfogalmazott ügynökváddal kapcsolatban úgy vélekedett, "Simicska Lajos a magyar közélet betegségének egyik tünete", valós tényanyag nélküli vádaskodásról van szó, amit ráadásul még dokumentumok is cáfolnak.

Kövér László szerint amit Simicska tett, olyat normális ember józan állapotában nem tesz. Láthatóan az "ott a haza, ahol a haszon" elvét vallja, vagyis addig támogat egy kormányt, amíg az a személyes gazdasági érdekeit nem sérti".

Véleménye szerint ez a történet alapjaiban ingatta meg az ellenzék "oligarcházásának" hitelességét. "Megerősítést nyert, hogy ha az ország érdeke azt kívánja, a Fidesz-kormány mindig kész erős érdekcsoportokkal is szembemenni".

Orientációs zavar, az van

A házelnök szerint a jobboldal médiából tájékozódó része is kárt szenvedett, hiszen egyelőre, még egy rövid ideig orientációs zavarban lesznek, mivel a megszokott orgánumaik más üzeneteket és magyarázatokat közvetítenek, mint eddig.

"Fontos tanulság, hogy a sajtószabadság ma a tulajdonos szabadságát jelenti, ez Simicska nyilatkozataiból egyértelműen kiderül. S ha ez így van, akkor a Magyar Nemzet és a Hír Televízió a mi szempontunkból nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként, ahonnan támogatást nem, ellenben támadást, indokolatlan bírálatot bármikor kaphatunk". Hozzátette, erre saját híveiket is fel kell készíteniük és új csatornákat kell találni, hogy üzeneteiket, érveiket eljuttassák választóikhoz.

Kövér László a brókerbotrányra vonatkozó kérdésre kifejtette: a magyar pénzügyi rendszer biztonsági hálója a kisembereket felfogja, a betétesek kártérítése jórészt teljes lesz. Az önkormányzatok esetében a kártalanítás már korántsem egyszerű, ami aláhúzza azt a 2010 óta élő törekvésüket, hogy a települések az államkincstárnál vezessék a számlájukat, és ne bankoknál gazdálkodjanak.

"Ez a független igazságszolgáltatás illetékessége" – válaszolta arra a felvetésre, általános társadalmi kifogás, hogy az ügyek nagyságrendje dacára mégsem kattannak rögtön a bilincsek. Kövér László úgy vélekedett, lehetne más a gyakorlat, ám ez törvénymódosítást igényel. Rendkívül érzékeny területről van szó, amelynek fontos megőrizni a függetlenségét, ugyanakkor szemléletváltásra van szükség.

A liberalizmus szabadossága máig kártékony

"Talán a posztkommunizmus következménye vagy a liberalizmus szabadosságának lecsapódása, hogy a bírák ritkán számolnak a közérdekkel az ítélethozatalok során. Persze nem az emberek kollektív igazságérzetének kell megfelelniük, de a verdiktnek valahol mégiscsak azt kellene tükröznie, amit egy nemzet vagy egy közösség magáról gondol" – tette hozzá.

A Fidesz veszprémi vereségéről kifejtette, bízott abban, hogy nyernek, meg is tettek érte mindent, mégis, az adott politikai konstellációban ez volt a realitás. "Elfogadom, hogy a veszprémi választópolgárok büntetni akarták a Fideszt és a KDNP-t. Azt azonban nem értem, magukat miért büntették azzal, hogy éppen Kész Zoltánt választották be az Országgyűlésbe" – mondta.

Az új parlamenti struktúrára irányuló kérdésre elmondta: alapvetően javuló tendenciát lát, persze méltatlan viselkedésre most is van példa. "Készíttettem egy jegyzőkönyvi statisztikát, s kiderült, hogy az ellenzéki képviselők arányosan hatszor olyan mértékben vesznek részt a verbális rendbontásban, így a bekiabálásokban, mint a kormánypártiak" – közölte.

Beszélt arról is, minden politológusi okoskodás ellenére, folytatják a küzdelmet a polgári Magyarországért. "Tudom, sok minden hiányzik még a polgári Magyarországból, leginkább az emberek jóléte, amely lehetővé tenné egy széles, stabil, önbizalommal és önazonossággal bíró középosztály meghatározó erejét. Ezért amíg ezt nem érjük el, a polgári Magyarország programja aktuális marad, és a mi programunk marad" – mondta Kövér László.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Levendula: Audiatur et altera pars! Én ezelőtt is belenéztem a Hír tévé híradóiba.
Amit bojkottálok, az az echo és a "köz"szolgálati. Ja, meg a tv 2, amióta lepacsizott a fidesszel. Igaz, hogy sok örömöm addig sem volt benne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
Lacikám! Nem ti szartátok a spanyolviaszt, tudomásul kell venni, hogy rajtatok kívül még azok is élnek, akikből ti éltek. De remélem nem sokáig, mert a választók rájöttek a sok hazugságra.
Egyébként, egy jó ellenzék, stratégiát tudna mutatni, ha lenne.
Sajnos az ellenzék helyett itt van Tóbiás, de nem is látni, talán a hold eltakarja a kopasz fejét.
Aki Én
,,Láthatóan az "ott a haza, ahol a haszon" elvét vallja, vagyis addig támogat egy kormányt, amíg az a személyes gazdasági érdekeit nem sérti"
Valószínűleg kizárólag személyes gazdasági érdeke miatt kapott a kormánytól 2013-ban, közel MÁSFÉL MILLIÁRDOT NAPONTA!!!

"Megerősítést nyert, hogy ha az ország érdeke azt kívánja, a Fidesz-kormány mindig kész erős érdekcsoportokkal is szembemenni".
Ez inkább a fidesz érdeke. Amíg érdekük volt a Simicska, addig évtizedekig tartották, milliárdokat nyúltak le rajta keresztül. Az ország érdeke a nyugalom, és a közpénzek nagyjából igazságos elosztása lenne. Szerintem kizárólag az önérdek számít.
Dr. Felipe
Kár hogy nem sikerült elcserélni egy tevére ezt az idiótát, most aztán ezt mutogathatjuk az állatkertben.
DR Eric CARTMEN
Van abban némi báj, hogy egy ízig-vérig komenista karrierpolitikus egyszer csak úgy dönt, hogy ő már nem komcsi, hanem liberális. De nagyon, pártjával még az egyházakat sem kímélve. Aztán, mivel ez nem eredményezett jelentős hatalmat, hát roppant gyorsan vált, és lesz belőle kereszteket hányó elvakult hívő keresztyén, aki nyilasokat temettet újra közpénzen, állami pompával külföldön. Amit a kedves vevő óhajt.

Nagy vonalakban ez mondható el Kövér László házelnökről, a Fidesz nevezetű volt MSZMP-s, Hazafias Népfrontos, munkásőrös gyűjtőpárt választmányi elnökéről. Annyi komcsit kevesen gyűjtöttek össze, mint ők az Orbán Viktor nevezetű KISZ titkár vezetése alatt. Az külön izgalmas - és egyben mutatja, milyen káprázatos politikai és kommunikációs zsenivel rendelkeznek ezek az 50 éves "fiatalok" és főleg "demokraták" -, hogy ilyen háttérrel képesek voltak elhitetni több mint kétmillió emberrel, hogy ők igenis rendszerváltó csodalények, ők az igazi forradalmárok, mindenki más hazudja ezt, sőt, azok büdös komcsik és csak mi, Fidesz-tagok vagyunk egyedül igazán a nemzet fiai, honvédő harcosai az ellenünk áskálódó karvalytőke által támogatott komcsikkal szemben. Ugyan komoly kép- és politikai zavar összemosni a komcsikat a tőkével, de Orbánéknak ez is sikerült. A nép megette.
Ahol Orbán meglop, ahol Lázár elveszi a jogaidat, ahol Kövér lekomcsiz , ahol érettségizett rattanbútorkereskedő-asszonyból lesz a fejlesztési miniszter, ahol egy megalkuvó igazságügyminisztert csinálnak, aki kussolva tűri, hogy szakmailag és emberileg megalázzák, amikor egy köztörvényes baltás gyilkos kiadatását kell levezényelnie..

Az egész olyan, mintha az 1950-60-as években történne, pedig ez ma van. A később megdicsőült Nagy Imre padlásokat söpörtetett, Kádár belügyminiszterként irtotta a rendszerelleneseket, Czinege már-már semjéni magabiztossággal géppisztollyal vadászott... Nem sorolom, akad párhuzam bőven, ahogy az Orbán Viktor által elképzelt világban is lesz majd a kiváltságosaknak...
világlátó
Tegnap még versenyben nyalták a fenekedet. De mert beléjük rúgtál, hát most megmartak. Az egyik kutya, a másik eb.
Eddig sem becsültem őket, ezután sem vagyok hajlandó, mert holnap majd más seg/feneket keresnek.Oda a bizalom Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim !
nezelodo
Na, már vártam, hogy útbaigazítsák az eszmei iránymutatásra váró híveket. Nem szabad a véletlenre bízni, mit olvas (ha olvas) és mit néz a nyáj. Még a végén, ha nincsenek a csahosok által határozottan terelve, betévednek egy másik, mára már ellenségessé vált akolba. Nagy baj tud ám lenni ebből, mert lehet, hogy másik bálványt jelöl ki nekik a manipulátor, és az előző meg ledöntetik, (nem a műanyag változat). Laca, hiába az erőlködés, alighanem lassan eljön az idő, máris gyanút keltett a két hamis próféta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.