Lekerültek Vizoviczki Lászlóról kéz-és derékbilincsei. A hétfői nap során a Fővárosi Törvényszék megszüntette az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült vállalkozó ellen az előzetes letartóztatást és a Venyige utcában lévő büntetés-végrehajtási intézetbe szállították át – írta meg a Magyar Nemzet.

A férfi ellen egyszerre több eljárás is folyik. A bíróság döntése szerint ezentúl nyomkövető jeladót kell viselnie, hogy ellenőrizni tudják, Vizovicki a tartózkodási helyeként megjelölt házban marad-e. A vállalkozót többek közt költségvetési csalás elkövetésével, a rendőrség megvesztegetésével is vádolják, előzetes letartóztatásba pedig kényszerítés vádjával került, mely alapján élettársának és egyben vádlott társának édesanyját arra vette rá, hogy egy számára kedvező szerződést írjon alá.

Jován László – Vizoviczki védőügyvédje – az előzetes letartóztatás ellen érvelt, mégpedig azzal, hogy az ügyben ismertették az iratokat, mely alapján feltételezhető, hogy az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntetik. Ennek ellenére a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), akik a vádat is képviselik. Az ügyész a KNYF döntését azzal indokolta, hogy a költségvetési csalásban és a Debrecenben tárgyalt vesztegetési ügyek kapcsán születő ítélet miatt fennáll a veszélye, hogy a vádlott szökésre vagy rejtőzködésre adja a fejét, így kizárólag az előzetes letartóztatás biztosítja, hogy nem éri befolyásolás a tanúkat, valamint az ügy többi résztvevőjét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.