Személyesen az új főszerkesztő, D. Horváth Gábor szólt be vezércikkben Kövér Lászlónak, a Magyar Hírlapnak, meg úgy általában mindenkinek, aki azt gondolja, hogy a Magyar Nemzet mostantól az ellenzék szekerét tolja. Bár D. Horváth szerint, rossz, ha egy sajtóorgánumnak magáról kell írnia, mégis meg kell tennie, ha megkérdőjelezik "jóhiszeműségét, tisztességét, értékeit".

A főszerkesztő szerint a Magyar Nemzetet és a Hír Televíziót hetek óta csatazaj veszi körül és a hitelességük kikezdését fontos célnak tekintik balról és jobbról egyaránt. Szerinte Kövér László, a Fidesz második embere is erre tett kísérletet, pedig ő felelős politikus. Pont ezért nem mindegy, mit nyilatkozik a "kollegialitásról megfeledkező" Magyar Hírlapnak.

D. Horváth azt is írja, Kövér nyilatkozata több szempontból is rosszízű, mert

ő nem csupán a Fidesz tagja, hanem Magyarország közjogi méltósága, aki nem bélyegezhet meg közösségeket, nem minősítheti olvasóinkat, és nem mutathatja ki nyíltan ellenszenvét a nyilvánosság képviselői iránt sem.

Bár D. Horváth érti, hogy lapjuk tulajdonosa "közgyűlölet tárgya" lett a pártban, de ha ez a kizárólagos viszonyítási pont a Magyar Nemzethez és a Hír Televízióhoz, akkor az csak kicsinyes és rövidlátó sérelmi politika. Ugyanis a Magyar Nemzet és a Hír Televízió sokkal több a tulajdonoshoz fűződő viszonyuknál.

Végül a Magyar Nemzet főszerkesztője ígéretet tett arra, hogy lapja továbbra is ragaszkodni fog a nemzeti szuverenitáshoz, a keresztényi szolidaritáshoz és a polgári értékrendhez. Legfőbb törekvése pedig, hogy olvasóit sokoldalúan és pontosan tájékoztassa a világ és Magyarország történéseiről.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Éppen Kövér szombati mondatai késztettek arra, hogy sok év után ma megnézzem a Hír TV délelőtt 10 órás híreit.
Igaz, ma nem volt benne Gyurcsányozás, Bajnaizás, de a fityesz, vagy Orbán bírálata sem, sőt a tegnapi ünnepről sem hallottam egyetlen mondatot sem.
Volt korrupciózás, igaz, Brazíliában, Romániában.

Azt láttam, hogy nem tolják az ellenzék szekerét, de a fityesz hazugságait sem tömjénezik.
Egyenlőre annyit vontam le, hogy a hírek elhallgatása folyik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@F_Viktor: Hát nekem is ez jön le. Undorító, hogy ezek a saját anyjukat is eladnák haszonért! A simicska eddig jó volt, most már, hogy szilárdan bebetonozták magukat, kirúgják! "A mór megtette a kötelességét, a mór mehet." Tiszta Jago! Csak nem tudom eldönteni, melyik az undorítóbb! Szerinted, Viktor?
F_Viktor
@Desischado: Nem sajnálom Simicskát. De nem is értem miért nem vonult el szép csendben a világ másik végébe és élné, mint előnyugger, a milliárdosok fényűző életét.
Tudomásul kellett volna vennie, hogy most az új disznók jutottak kedvező pozícióba a mannával teli vályúnál.
Desischado
@F_Viktor: Igazad van, de akkor nem lenne zseton, és ezt nem bírta lenyelni! Ezeknek a mohósága nem ismer határt!
F_Viktor
@Desischado: Elképzelhető Simicska is strómankodott, de biztos vagyok benne van a sajátjából is nyugdíjba mehetne.
Biztos vagyok benne, hogy nem a pénz miatt feszül Orbánnak, a pozícióvesztést nem viseli el, erőfitogtatásból megy a harc.
coni
A Magyar Nemzet ugyanúgy mint az RTL vissza fog állni a sorba, mert a valóban független hírközlés nálunk hosszú távon nem működhet.
Desischado
@F_Viktor: Igazad van, de hidd el, a pénzről is szó van. Az ilyenek semennyi sem elég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.