Juhász Péter, az Együtt alelnöke arról számolt be Facebook-oldalán, hogy szerdán folytatódnak az egyeztetések az országos tüntetésekről a pártok között, és a civilekkel is. Ám az LMP válasza Juhász megkeresésére az volt, ők nem működnek együtt a "végletekig lejáratódott, korrupt politikai elittel".

Juhász ezt a véleményt hiteltelennek tartja, mert szerinte az V. kerületben például együttműködnek a Fidesszel. A politikus azt hozza példának, hogy az LMP bár felszólalt az ellen, hogy nem a választásokon elért szavazatokkal arányosan jutottak a különböző pártok politikai pozíciókhoz, mégis elfogadták, "a fideszes polgármesterrel folytatott politikai alkufolyamat eredményeként", hogy az LMP 3, míg a több mint háromszoros eredményt felmutató pártoknak mindössze 5 hely jutott a bizottságokban.

Az LMP a vádakra azt válaszolta Juhásznak:

A Lehet Más a Politika egyetért azzal, hogy a mindent átszövő korrupció az ország fejlődésének egyik, ha nem a legnagyobb akadálya. Az LMP éppen abból a célból alakult párttá 2009-ben, hogy megmutassa a választóknak, van valódi alternatívája a végletekig lejáratódott, korrupt politikai elitnek. Mi ebből az alapvetésünkből semmilyen okból nem engedünk. Éppen ezért számunkra nem elfogadható, hogy egy színpadon vagy akár egy rendezvény keretében tüntessünk olyan szereplőkkel a korrupció ellen, akik néhány éve még egy ugyancsak korrupt kormány működtetői voltak. Köszönjük meghívását, mindazonáltal az Ön által meghirdetett eseményen így nem kívánunk részt venni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Olyan egyszerű az egész: akarjuk-e, hogy Orbán csatlósai az egész országot uralják?
Igen - nem.
Becsülendő, ha valakinek elvei vannak. De amikor adóból eltartott képviselő, akkor legyen szíves színtvallani, nem elvi kérdéseken rágódni. Ha meg elvből akar kibaxni másokkal, azt is elfogadom, de vállalja fel.
Schiffer többször is bizonyította az elmúlt év során, hogy neki megfelel a Fidesz irányította ország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@tivoli: 12:16 Az a baj, hogy a Szakasits Árpád dédunokája nagyon is ,,hovatartozik".
tivoli
@Aki Én: ma, 14:01
Akkor meg nem is értem az itteni baloldaliak berzenkedését. :-))
csetere
@Aki Én: Lassan a jobb oldalhoz. Eltűnhetne végre.
amaramaistanna
Az LMP a Fidesz díszellenzéke,ezt bizonyítja minden fontos kérdésben. Lásd a veszprémi választást.
brutus
Mennyen ez a "LMP" is most mar a pics@ba ! Eleg a hülyesegükböl !
Desischado
Bebizonyította az lmp, - tisztelet a kivételnek, - hogy hol áll valójában! Nem az emberek pártján, az biztos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.