Németország eddig is nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a közép-európai országok az európai átlagnál jobb gazdasági teljesítményt nyújtsanak, a jövőben pedig Németország és a visegrádi négyek együttműködése az európai növekedés motorja lesz – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn Pozsonyban a visegrádi négyek külügyminisztereinek kibővített – a német diplomácia vezetőjének részvételével – tartott pozsonyi találkozóa után.

A magyar diplomácia vezetője az újságírókat tájékoztatta arról, hogy a találkozón az együttműködési lehetőségek, az energiabiztonság megteremtése, az ukrajnai helyzet, valamint a keleti partnerséget és a Nyugat-Balkánt érintő kérdések kerültek terítékre. 

A térség energiabiztonságának megteremtésével összefüggésben a külügyminiszter Európa közreműködését nagyon fontosnak, az észak-déli gázfolyosó kiépítését pedig elkerülhetetlennek nevezte.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az első lépést már megtettük. Az Euratom háta mögött aláírtunk egy szerződést a Paksi bővítésről, majd úgy teszünk mintha nem tudtuk volna, hogy az Unió csak olyan nukleáris bővítést engedélyez ahol a fűtőanyagpótlás legalább 2 forrásból biztosított, arra az esetre ha az egyikkel gond adódna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.