Országosan is példaértékű lesz a tapolcai Deák Jenő Kórház korszerűsítése, amelynek során az egyedülálló tüdőgyógyászati rehabilitációs adottságok jobb kihasználása mellett az úgynevezett egynapos sebészeti ellátást is jelentősen fejlesztik – erről is beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

Korábban a tapolcai kórház leépítése kezdődött meg az alacsony kihasználtság miatt, most azonban kampány vagy, így Zombor Gábor megígérte valami teljesen mást: nyárra elkészül a 2,3 milliárd forint értékű beruházás, és megépül a kórház területén a mentőállomás is.

Hozzátette, azokban a városi kórházakban, amelyekben az ellátandó lakosság létszáma és a kapacitások nem teszik lehetővé, hogy egy minden diszciplínát, szakágat kiszolgáló nagy kórház működjön, a tapolcaihoz hasonlóan a teljes profilú egynapos sebészeti ellátás kialakítása lehet a jó megoldás.

Az egészségügyi pénztár finanszírozni fogja, hogy a jövőben minden hétköznap lehessen a tapolcai kórházban egynapos sebészeti ellátást nyújtani, ehhez a megfelelő műtő és egy tíz aktív ággyal rendelkező sebészeti osztály szolgáltatja majd a hátteret.

Az államtitkár közlése szerint a rehabilitációs fejlesztésekhez szervesen kapcsolódik egy olyan, viszonylag kis aktív ágyszámmal működő belgyógyászat működtetése is, amely progresszív módon sürgősségi belgyógyászati esetek ellátására is képes.

Zombor Gábor hangsúlyozta: a jelenleg 141 ággyal működő Deák Jenő Kórháznak, amely alatt egy gyógybarlang is található, nagyon komoly lehetőségei vannak a gyógyturizmus területén, ha a szükséges fejlesztések megvalósulnak, akkor az nemcsak a magyar, hanem a külföldi betegek ellátásában is részt tud majd venni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Hoppá! Csiribííí-csiribáá! ...éééééssss TESSSÉK! Veszprémben hogyan áll az uszoda projekt? Megélhetési vasárnaposok.
Aki Én
Ősszel Makón nem voltak ilyen konkrétak. Ott csak annyit mondtak, hogy rengeteg pénz jön a régióba,kár lenne ha ebből Makó kimaradna.
Ha minden hónapban lenne választás, fejlődne az ország.
KERKA
Tapolca megkapta a mézesmadzagot. Tessék kérem nyalogatni, itt a nagy lehetőség. Cserébe mindössze egy icipici X et kérnek a szavazófülkében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.