A két párt harca a Jobbik szerdai közelményével indult, mely szerint az emberek többségének kedvezőtlen a devizahitelekkel összefüggő banki elszámolás. Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese szerint 2010-ben a Jobbik javaslatára felvételkori árfolyamon kellett volna forintosítani, s akkor nem buktak volna az érintett családok több mint 3 millió forintot. Az ellenzéki politikus úgy vélte: a rendezési sorozat nem volt teljes körű, egy banki paktumon alapult és az emberek kifosztását legalizálja.

A Jobbik támadását a Fidesz sem hagyta szó nélkül, így reagáltak: szerintük, ha a Jobbikon múlik, akkor mára családok ezrei kerültek volna lehetetlen helyzetbe, az ellenzéki párt ugyanis nem szavazta meg a bankok elszámoltatását, és nemmel szavazott a forintosításra – közölte a kormánypárt képviselőcsoportja szerdán az MTI-vel.

A Fidesz közleményében azt is írták: a Jobbik a baloldallal együtt a bankok oldalára állt, mást kommunikál és mást cselekszik. Hozzátették, hogy jelenleg is zajlik a bankok elszámoltatása, a pénzintézetek ezekben a hetekben küldik ki az elszámoló leveleket, és a magyar családok heteken belül visszakapják a tőlük tisztességtelenül elvett összegeket.


1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Kiment a fejükből, hogy Surányi 2011-ben nyújtott be egy javaslatot a Forintosításra (amikor még a Forint sokkal erősebb volt) és a 2/3 leszavazta.
Ráadásul az első Fidesz kormány törölte el azt a törvényt ami megtiltotta, hogy a nem devizában keresők devizában eladósodjanak, ami teret engedett az esztelen hitelfelvételeknek. 5 éve az ellenzéknek semmilyen javaslata nem ment keresztül ezért a felelősség a 2/3-os Fidesszé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.