A berhuházás dokumentációja sem tetszett Brüsszelnek. Nem is adnak pénzt az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti alig 30 kilométeres, de 110 milliárdos szakaszára. A magyar kormány az EU-tól kért volna támogatást az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának megépítésére, de az Index információi szerint a kérelem elbukott Brüsszelben. Az Európai Bizottság az építkezés mindhárom szakaszán sokallta az építési költségeket, ezért nem engedik a projektet a 2014-2020-as EU-s programokból. Sőt, a Bizottság szerint a kilométerenkénti 4 milliárd forintos átlagár is felveti annak gyanúját, hogy kartelleztek a pályázaton induló útépítő cégek. A három szakaszra bontott, összesen kevesebb mint 30 kilométeres távot úgy pályáztatta meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hogy az itthoni építőipar 5 jelentős cége is megbízáshoz jutott. 46,7 milliárdért épít egy részt a Colas-Swietelsky konzorcium, 32,5 milliárdért nyomatja a Közgép-A-Híd páros, és 31,5 milliárdért a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
@rugacs: idáig sem egy cég építette. de a pályázatot mindig egy nyerte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Mert még nem tömték meg kellően a zsebeiket a haverok !
rugacs
Én nem csodálkozom, szerintem leginkább az útirány nem tetszett Brüsszelnek. Abba az irányba semmi érdekeltségük sincs. Akkor miért támogatnák?
Amúgy a 4 milliárd szerintem is dúrva...a fene sem érti, ha eddig egy cég épített mindent, most 30 km-re minek kell öt?!
aremy
@rugacs: idáig sem egy cég építette. de a pályázatot mindig egy nyerte.
lampa laz
Azért ilyen drága, mert sok benn a 20%. Nem beszélve az útak minőségéről, amiből csak az anyag marad ki, mert arra már nem marad pénz.
Clavigo
Egy fillért-centet nem adnék ennek az országnak semmire sem,,,amíg a Társadalmi Kapcsolat,,meg a csürhéje van hatalmon.
rugacs
@Clavigo: Ők eddig sem a kormány kedvéért adták, amit adtak! Az infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen a gyarmatosítás érdekében. A multikat el kell látni áruval, s egyáltalán nem mindegy, hogy simán csak kamionokra vagy terepjárókra van szükség ehhez! :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.