Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó eddigi médiás próbálkozásai finoman fogalmazva nem voltak túl sikeresek, az új jobboldali médiabirodalom mégis az ő vezényletével indul heteken belül. Ott lesz Liszkay, Bayer és Torkos is.

A nagy jobboldali médiaátalakítás mestertervéből közöl kulisszatitkokat a ma megjelent Heti Válasz.

Hamarosan elindul a jobboldali közéleti napilap, mellyel a Fidesz vezetése a Simicska–Orbán-háború miatt bizalmatlansággal kezelt Magyar Nemzetet szeretné pótolni. A hvg.hu úgy tudja, bő egy hétre van attól a Századvég, hogy bejelentést tegyen egy új, jobboldali médiacsoportról. Jövő hétfőre kerülhet a már Századvég-tulajdonban lévő Napi Gazdaság átszervezése olyan fázisba, hogy akár a nyilvánosság számára is világossá tegyék, milyen irányt vesz a napilap.

Úgy néz ki, hogy a kormányoldal ugyan továbbra is szeretne magának hetilapot és egy hírportált, az első lépés a Napi Gazdaságnak a Magyar Nemzethez hasonló közéleti napilappá alakítása lesz.

A hírek szerint Liszkay Gábor lehet az épülő új jobboldali lapcsalád vezetője, de ott lesz a vezetésben Bayer Zsolt és Torkos Matild is. A Magyar Nemzetnél felmondó újságírók, szerkesztők a Napi Gazdaságnál helyezkedhetnek el. A gazdasági napilapot mindenképpen átszervezik, rövidesen új névvel közéleti újságként fog megjelenni.

A portfólió része lesz egy hírportál, a via.hu is. Egy magas rangú fideszes azt mondta a hvg.hu-nak, ezt is csak jobb híján indíthatják el, ugyanis Habonyék is tisztában vannak vele, hogy az online piac mennyire telített, nehéz lesz felvenni a versenyt a meghatározó hírportálokkal. Éppen ezért az elmúlt hónapokban azt vizsgálták, hogy fel lehetne-e vásárolni egy már bejáratódott site-ot, és állítólag erről a tervről nem is tettek le véglegesen.

Az új médiacsoporttal foglalkozik eheti számában a Heti Válasz is. A valasz.hu azt írja, az új holdingcéget Habony Árpád kormányfői tanácsadó, valamint a Miniszterelnökség államtitkári karából tavaly kikerült Győri Tibor veszi majd a nevére Liszkay mellett.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Elvesztettem a fonalat. Én még ott tartok, hogy Habonynak semmilyen kapcsolata, szerződése nincs a kormánnyal, fizetést nem kap, sőt még a parlamenti belépőjét is úgy kellett megbundázni.
Átvilágításra például ezért nem volt szükség - hisz nincs, nem dolgozik ott.
Most meg egyik sorban főtanácsadó, a másikban tanácsadó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
brutus
LOPTOK, CSALTOK es HAZUDTOK !!! REGGELTÖL ESTEIG, meg AZUTAN is !!
verőce21
@brutus: (17:58) Mondd csak meg ezeknek a ballibbant trolloknak mit tesznek!
brutus
@verőce21: Bocs, de Te is tudod: itt most nem baliblablablarol van szo, hanem PROFI GAZEMBEREKRÖL !
aremy
@volvós: nekem is ez jutott az eszembe hogy nagyon torkos lehet ez a büdibogár.
aremy
@lampa laz: ha nem ingyé osztogattják majg ezen szenny lapokat akkor lesz annyi előfizetőjük ahány kdmpsek tag létszáma .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.