Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó eddigi médiás próbálkozásai finoman fogalmazva nem voltak túl sikeresek, az új jobboldali médiabirodalom mégis az ő vezényletével indul heteken belül. Ott lesz Liszkay, Bayer és Torkos is.

A nagy jobboldali médiaátalakítás mestertervéből közöl kulisszatitkokat a ma megjelent Heti Válasz.

Hamarosan elindul a jobboldali közéleti napilap, mellyel a Fidesz vezetése a Simicska–Orbán-háború miatt bizalmatlansággal kezelt Magyar Nemzetet szeretné pótolni. A hvg.hu úgy tudja, bő egy hétre van attól a Századvég, hogy bejelentést tegyen egy új, jobboldali médiacsoportról. Jövő hétfőre kerülhet a már Századvég-tulajdonban lévő Napi Gazdaság átszervezése olyan fázisba, hogy akár a nyilvánosság számára is világossá tegyék, milyen irányt vesz a napilap.

Úgy néz ki, hogy a kormányoldal ugyan továbbra is szeretne magának hetilapot és egy hírportált, az első lépés a Napi Gazdaságnak a Magyar Nemzethez hasonló közéleti napilappá alakítása lesz.

A hírek szerint Liszkay Gábor lehet az épülő új jobboldali lapcsalád vezetője, de ott lesz a vezetésben Bayer Zsolt és Torkos Matild is. A Magyar Nemzetnél felmondó újságírók, szerkesztők a Napi Gazdaságnál helyezkedhetnek el. A gazdasági napilapot mindenképpen átszervezik, rövidesen új névvel közéleti újságként fog megjelenni.

A portfólió része lesz egy hírportál, a via.hu is. Egy magas rangú fideszes azt mondta a hvg.hu-nak, ezt is csak jobb híján indíthatják el, ugyanis Habonyék is tisztában vannak vele, hogy az online piac mennyire telített, nehéz lesz felvenni a versenyt a meghatározó hírportálokkal. Éppen ezért az elmúlt hónapokban azt vizsgálták, hogy fel lehetne-e vásárolni egy már bejáratódott site-ot, és állítólag erről a tervről nem is tettek le véglegesen.

Az új médiacsoporttal foglalkozik eheti számában a Heti Válasz is. A valasz.hu azt írja, az új holdingcéget Habony Árpád kormányfői tanácsadó, valamint a Miniszterelnökség államtitkári karából tavaly kikerült Győri Tibor veszi majd a nevére Liszkay mellett.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Elvesztettem a fonalat. Én még ott tartok, hogy Habonynak semmilyen kapcsolata, szerződése nincs a kormánnyal, fizetést nem kap, sőt még a parlamenti belépőjét is úgy kellett megbundázni.
Átvilágításra például ezért nem volt szükség - hisz nincs, nem dolgozik ott.
Most meg egyik sorban főtanácsadó, a másikban tanácsadó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Elvesztettem a fonalat. Én még ott tartok, hogy Habonynak semmilyen kapcsolata, szerződése nincs a kormánnyal, fizetést nem kap, sőt még a parlamenti belépőjét is úgy kellett megbundázni.
Átvilágításra például ezért nem volt szükség - hisz nincs, nem dolgozik ott.
Most meg egyik sorban főtanácsadó, a másikban tanácsadó.
Clavigo
A kígyóvállú nyugdíjas rugdosó...mint a Csüngőhasú ""Főtanácsadója "".??? Csak nem "státuszban " van ez a here ???
volvós
Pitiáner G...ik !
Gyülekezö a Cinege utcában
eligazításra a vezér g...inél !!
volvós
"...A hírek szerint Liszkay Gábor lehet az épülő új jobboldali lapcsalád vezetője, de ott lesz a vezetésben Bayer Zsolt és Torkos Matild is. ..."

Ki ez a Torkos Matild ??? A " mélytorkos " növére ???
Toby
@volvós: A neve sokat mond a "szaktudásáról" !
papa.49
Ezzel a branccsal hegyeket lehet megmozgatni, HAZUGSÁGHEGYEKET!!!
human
Dehát már van évi 80 milliárdért egy rakat párttévéjük Orbánéknak, akkor minek még külön újabb médiabirodalom nekik? Talán azt gondolják, ha 100-szor mondják el a hülyeségeiket, akkor hinni fognak nekik?
bencemacska
@human: ma, 19:13

Eszükbe jutott, hogy a saját sajtóra szükségük van ellenzékben is! Ez pedig azt jelenti, hogy talán "megcsapta őket az elmúlás szele"!
human
Remélem lesz elég tűzoltó készülék az új médiabirodalom központjában, mert nagy égésre lehet számítani.
human
@bencemacska: Tényleg, erre nem is gondoltam. 2018-ban el lesznek zavarva. Csak kérdés, hogy egy értelmes demokratikus erő vagy a jobbik váltja őket.
RonaGyuri
Ne már újabban a kutya-ütő is ütősnek számít??? =))
lampa laz
Sietnek összetákolni 1 írott sajtót, hogy a sok agyatlan hívőt tudják tájékoztatni, mert tétován, tudatanúl tévelyegnek és a végén elkóborol a nyáj. Szeretett hívei nem értesülnek a nekik szóló hazugságokról.
keresztapa
Csak a jobbik nem éget még meg az ország vezetője ként! A többi vész pártocskák mind a múlt, ezekre már nem lehet építeni.
Január
@human: 19:13 - ra: Igen, nagyon jó a meglátásod," ha a hazugságot sokat mondogatják igaznak tűnik" és erre már épített egyszer sikeresen a Fidesz. Most pedig ismétlik.
zöldszem
Na, ha olyan ütősre sikerült, üssék "agyon" egymást!
mariaberta
Ismét itt egy csatorna, amire nem vagyok kíváncsi. És ha eddig mellőztem, most áttérek az eredeti HÍR TV-re,
human
@Január: Ha viszont megjött a szavazóik esze (lásd Veszprém) akkor remélhetőleg mégsem lesz olyan hatékony az új pártmédia.
kkalman
Szép csapat! Ezek miatt már megéri egy fitymasz "médiabirodalmat" létrehozni. Matildkának van saját netes oldala is. Tanulságos. publice.hu/
karma1
@keresztapa: 20.45-re: Akkor ezek szerint most nagy lesz az esely, hogy egessek magukat, hiszen bayerzsoti olyan veresszaju, hogy csak na, es nem valogatja meg a szavait, de nem is gondolkodik elore... bayer sikhulye, a szuksegtelenul hasznalt lehengerlo , durva stilus nem mindenkinek lesz szimpatikus, bar lehet, hogy a sok birka csak "erobol" ert, es a tragarsag lesz a mervado a kovetkezo eraban...
verőce21
A "Torkos Matild" nagyon hiányzott onnan.
(Eddig csak Torkos Csütörtököt ismertem.)
Aki Én
@karma1: 21:38 A napokban elvérzett 200 fős békemeneten elmondták, hogy Bayert imádják. Intelligens és szókimondó embernek tartják. Ő is elmondta, hogy ha a baloldal mondhat ,,olyanokat", akkor ő is.
Mondjuk az biztos, hogy a stílusa egyedi. Én a magam részéről öklendezem már a puszta megjelenésétől is. Őt is csak az önteltsége viszi egy irányba.
Habony pedig igazán jól aknázza alá a kormányt. Csak így tovább.
karma1
@Aki Én: Hat ez valoban nem lesz egy sikersztori, de ha nem eleg bukas nekik az m1 meg ugy altalaban a meglevo fideSS-media, akkor csak hajra, mindent bele!...:o)))
Aki Én
@karma1: Erre mondtam valamelyik nap, hogy már fideszesek is képtelenek nézni az új M1-et.
karma1
@Aki Én: Suru kuss is van most az m1-rol, pedig nem hinnem, hogy az elmult ket hetben hirtelen megtanultak volna tevet csinalni...:o))) (Plane BBC szinvonalon?!...:o))))
Desischado
Hát ahogy látom, a patkánysereg szépen felsorakozott! Remélem, legalább olyan sikerük lesz, mint az M1-gyel!
lampa laz
@kkalman: én is azt kívánom nekik jókedvűen, amit a végére írtak, isten fizessen meg nekik minden bűnükért, amit az emberek ellen elkövettek.
keresztapa
@karma1: Zsolti az ellen vélemény kreálója, obszcén szavak éltetője, továbbvivője, értelmetlensége eléri a csillagokat. Ezen még az Isten is csodálkozik, nem gondolta, hogy még őt is túl szárnyaljan nem alkotó ként.
amaramaistanna
Mindenkinek,akinek elege van az Orbán-kormány és a Fidesz - KDNP tetteiből:
www.facebook.com/events/865963733474209/
Aki Én
@karma1: 22:49 Én ma reggel tíz percig néztem. Nem volt semmi az a lúzer bájgúnár az ostoba magyarázkodásával. A nevét nem tudom, de ez a pöcs volt aki annak idején a Juhászt faggatta, hogy miért nincs vagyona. Buta egy seggnyaló f@sz, valóban nézhetetlen jóérzésű embereknek. De van egy réteg, akinek ez a hiteles hírcsatorna. Na őket elvesztettük örökre.
Levendula
miniszterelnöki FŐtanácsadó... Miért nem csinálnak belőle is álomtitkár-helyettest? Az jobban hangzana...
világlátó
Ahogy olvasom írásaitokat, arra gondolok, vajon hányan nézik majd reggeltől estig ezt az újnak nevezett, de nagyon is régi műsoráradatot. Miután ez az ország minden falujában fogható, míg a többi , magát objektív hírforrásnak hirdető csatornák/tv.-k csak korlátozottan foghatók, a lakosság döntő többsége gondolkodását, szemléletmódját, életfelfogását a fent említett urak fogják irányítani, meghatározni.
Ez óriási előny a mai uralkodó kormánykoalició számára. Nem véletlen hogy ez így van. Tegnap volt egy visszaemlékező műsor a Friderikusz műsorában, ahol a parlamenti bizottság alkalmatlannak ítélte a Tv. elnökét Hankiss Elemért. A Csurka által is képviselt bizottág ócska színjáték keretében gyalázatos módon előre eldöntötte a Tv. elnök sorsát. Hankiss Elemér az utolsó szó jogán olyan nyilatkozatot adott a demokráciáról, a sajtó- és szólás szabadságról, a vezető médiák függetlenségéről, amit ma is hangosan lehetne kikövetelni a mindent bekebelező kormánytól.
Ha most a demokratikus ellenzéki erők összefognának, talán nem kellene elviselnünk ezt a romlott kormányt a romlott médiáival, Orbánt, Habonyt, Bayert és a többi erkölcstelen, korrupt, velejéig romlott miniszternek kinevezett tacskókat. / Ő a kormány legjobb minisztere - mondta Szijjártóról a Lázár / Ha ez így van, milyen a többi? Talán megsegíti országunkat valami égi csoda, mert földi csodák nincsenek, a változást robbanásszerűen kiváltó magyar emberek nincsenek. Sajnálom hogy ilyen nyomorúltul állunk a politikai vezetésre alkalmas emberek számában. Sajnálom Gyurcsányt, akiről most, ha visszanézünk, személyében ott rejlik a képesség. Nem ő volt a rossz, a pártja vált romlottá. Persze az emberek fejébe alaposan beégették az iránta érezni kötelező gyűlöletet. Hogy kik tették ezt? Hát ki más, mint ezek az új médiahuszárok, Orbánnal az élen. Írja Aki Én hogy azt a réteget, akik ezen az új hírcsatornán edzenek nap mint nap, őket elvesztettük.Valóban. Ők az igazi gond, nem a Habony és a Bayer no meg Orbán.Ők elmennek.
wagabund
@világlátó: Te nem csak "világlátó" vagy, de éleslátó is.

ugyan senkit nem érdekel, de minden szavaddal egyetértek.
Strong
Szerintem a Torkos hamar csütörtököt mond...
rosalinda57
@soljanka: Miután mindenben hazudnak, miért lepődtél meg azon, hogy ez így van ?
rosalinda57
@Desischado: A sikerük már valóban az M1 felé halad azzal, ha minden nap kiderül valami baromságuk, vagy hazugságuk, esetleg jogsértésük.
soljanka
@rosalinda57: Nem meglepődés, hanem értetlenkedés részemről. Nincs egy ellenzéki politikus sem, aki rákérdezne. Tudom, hogy próbálkoztak már, de az a dolguk, hogy addiug ne tágítsanak, amíg nem kapnak kielégítő választ.
keresztapa
@világlátó: Demokrácia Hankiss Elemér iskola példa volt mindannyiunk számára, ő értette, de élte is a demokrácia követelményeit, amikor a bársonyszékes rendszer majdnem váltása TV elnökké tette, Gombár Csabát a rádió elnöki posztjára öröm volt a hiteles eseményeket, híreket,pártfüggetlenül értelmezni. Ennek a két médium munkásnak erkölcsi tekintélye a mai napig példamutatóan, emberi tisztelettel, vitapartnerrel vitázott, soha nem ideológiával keresett állásfoglalást, hanem kész érveket állított egymásmellé a mostani pártideológusok erre képtelenek. Az ellenzék és kormány párt az erő fitogtatásával, csak azért is döntenek, nem az ország előrehaladásának érdekében megfontolásából és ez a legbecstelenebb cselekedet, amit nép képviseleti szinten országgyűlési képviselők cselekszenek. Ez a nép demokráciának a leköpése, a párt demokrácia érvényesítésének érdekében. Az érdembeli vitákat helyett a pártviták, gyűlölete szövi át. A pártok egymás lejáratására hegyezik ki mondandójukat, eszükbe sem jut hogy, értelmet keressenek mondandójuknak, ami a közt foglalkoztatja, az tabu részükre! Ezek kimondott párt Királyok! Nyikhaj tündérek!
bencemacska
@verőce21: tegnap, 22:04

Te nem ismered Torkos Matild munkásságát? Sürgősen pótold be! Nem is tudod mit veszítettél!
Ha megtudod miért billentette ki Simicska az első - még a lapszám csökkenés miatti - elbocsájtásoknál őt, azt közölhetnéd velünk is!!!
világlátó
@keresztapa: Sajnálatos hogy elveszett a médiák pártpolitikától függetlensége. Kövér úgy látja másutt is a kormányzó hatalom szolgálatába álltak a köztv.-k és rádiók. Csak így tudják mozgósítani a kormány politikájának elfogadására alakosság széles tömegeit.Ha ez mellett hasonló esélyekkel működhetnének a jobb és a bal oldali médiák, talán még ez az állapot is elfogadható lehetne.Persze ehhez hírekre volna szükség, amelyek a többoldalú értelmezés eredményeképpen valamiféle objektivitást adhatna az eseményekről szóló híreknek. A Bayer féle vad és indulatos személyeskedést sem nélkülöző kommunikáció ellen csak valami vad és agresszív ellenhang lehetne képes megállni, de ilyen az ellenzéki oldalon nincs. Hanéha valaki felbátorodik és kisérletet tesz szembemenni, az egy inkább visszavonuló próbálkozás.
A folyamatos hazug hírözön már olyan szinten és mértékben uralkodik, hogy ezt a többi párt elnökei képtelenek cáfolni, határozott tényekkel, ellenérvekkel viszont támadni. Az Mszp.nem képes vádolni, csak rágalmazni.Ez nem helyes és nem is etikus.Ezért aztán vissza is veri őket még a Zsigó Róbert is, aki pedig nem egy lumen .
lost in space
Kérdések:
Ki a faszom az Liszkay Gábor?
Mi a faszért mondhatja meg a frankót egy olyan velejéig romlott gazember, mint Bayer Zsolt?
Torkos Matild férfi, vagy nő - vagy a kettő között?
keresztapa
@világlátó: Ez a média hálózat csak arra képes, hogy közöljön egy általa fontosnak tartott eseményt.,de arra már képtelen hogy végig is vigye, és pontot tegyen a végére. Csak mint sajtóban TV-ben megjelenített szalag cím, Hírkén közölve, valóságtartalom nélkül, sokat ígérő figyelem felkeltéssel de érdektelenné válással. Kövér már máskor is tévedett, egyperces felállásnál mint házelnök megsértve a házirendet, MSZP Demokrácia értelmezés,nem más mint provokáció!
brutus
LOPTOK, CSALTOK es HAZUDTOK !!! REGGELTÖL ESTEIG, meg AZUTAN is !!
verőce21
@brutus: (17:58) Mondd csak meg ezeknek a ballibbant trolloknak mit tesznek!
brutus
@verőce21: Bocs, de Te is tudod: itt most nem baliblablablarol van szo, hanem PROFI GAZEMBEREKRÖL !
aremy
@volvós: nekem is ez jutott az eszembe hogy nagyon torkos lehet ez a büdibogár.
aremy
@lampa laz: ha nem ingyé osztogattják majg ezen szenny lapokat akkor lesz annyi előfizetőjük ahány kdmpsek tag létszáma .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.