A Párbeszéd Magyarországért arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a vagyonzárolási törvényt – ezt a párt társelnöke mondta kedden az MTI-nek. Szabó Tímea közölte, nem szavazta meg a jogszabályt, mert azt alaptörvény-ellenesnek tartja. Indoklásként hangsúlyozta, anélkül lehet 15-20 évre zárolni valakinek a vagyonát, hogy a hatóságoknak konkrét adatunk lenne arról, hogy az illető bűncselekményt követett volna el.

A független képviselő úgy fogalmazott, ennek a törvénynek a hatására senki egyetlen fillér kártérítést sem fog kapni. A PM inkább azt javasolja, hogy a károsultakat a Magyar Nemzeti Bank nyereségéből kárpótolják – emelte ki.

A politikus arra is kitért, hogy birtokukba került egy dokumentum amely szerint a PSZÁF 2013. augusztusában részleges vizsgálatot folytatott a Quaestor ellen. A PSZÁF ebben visszaélésekre és hiányosságokra hívta fel a cég figyelmét – mondta. Hangsúlyozta, meg fogják vizsgálni az irat valódiságát. Amennyiben kiderül, hogy az hiteles, akkor az bizonyítja, hogy a hatóságok már másfél évvel ezelőtt tudtak a problémákról, mégsem léptek – közölte.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
naná, hogy nem mostanában kezdtek el lopni ekkora összeget.. ehhez bizony idő kell...és ráadásul szét is kell osztani, mindenkinek a éhsége szerint...

asszem, ha valaki a "körből" menteni a menthetőt, elkezd beszélni, bukik az egész kóceráj...
de arra még várni kell pár évet...

szerintem.
coni
Az interneten fellelhető laikus hozzászólások alapján már évek óta nyílt titok volt, hogy a Quaestor saját kötvénye nagyon kockázatos mert minimális saját tőkével rendelkezik, és a hozamot úgy biztosítja, hogy hitelt ad különböző cégek különböző beruházásaira. (Több mint 60 Quaestor cég van).
A károsultakat elnézve figyelmeztetni kellett volna a kockázatokra a pénzügyekben teljesen képzetlen tömeget (50.000 ember).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.