A 70-es, 80-as években, Zuglóban volt egy autószerelő műhely, a III-as számú Autófenntartó Ipari Tröszt. Ide hordta kocsiját a jelenlegi belügyminiszter, akkori rendőr Pintér Sándor is, aki az egyik szerelővel, név szerint Pittlik Bélával egyre jobb barátságba került az évek során – írja a 444.hu.

A végén olyannyira összemelegedet Pittlik és a Pintér család, hogy a 90-es évek kezdetén a szerelő és Pintérné közös vállalkozásba kezdett Vácon, amely egyébként egy ma is működő autókereskedés.

Pittlik kifejezetten szerencsésnek mondhatja magát, mivel karrierje nagy sebességgel kezdett felfelé ívelni. Először szerelőként lépett egyre feljebb, majd saját vállalkozása lett, három éve pedig a Belügyminisztérium tanácsadójának kérték fel. Azóta bruttó 11,2 millió forintot fizettek ki neki.

A 444.hu kérdésére, miszerint hogy eshetett a választás az autószerelőre, a Minisztérium válasza az volt, hogy a döntés " szakmai szempontok alapján történt" és külön kiemelték, hogy Pintér Sándornak nem volt része a "szakmai kiválasztásban".

Pittlik Béla tanácsadói munkaköre abban merül ki, hogy ellenőriznie s felügyelnie kell a közmunkaprogramokat, ezen belül is főként a programok által beszerzett “nagy értékű tárgyi eszközökre” kell odafigyelnie, mint például a traktorok. A Belügyminisztérium szerint ezek a munkák speciális szaktudást igényelnek, melyet a minisztériumi dolgozók nem birtokolnak, ezért alkalmaznak külső szakértőt – jelen esetben Pittliket – bár ezeket a programokat más állami szervek is ellenőrzik.

A Direkt36 által közzétett dokumentumokból azt lehet kiolvasni, hogy az autószerelőből lett tanácsadó munkája nem áll túlságosan összetettnek mondható feladatokból. Pontosabban az ellenőrzéseken megnézi és lefényképezi a munkagépeket, majd átolvassa a kapcsolódó dokumentumokat, amely nagyjából egy-két órás munkaidőt tesz ki.

Pittlik tevékenységének azonban része volt olyan munka is, ami távol áll a képesítéseitől. Ezen feladatok közé tartozik többek közt a közmunkások munkaszerződéseinek átvizsgálása, vagy a közmunkaprogramok körülményeiről való tájékozódás, érdeklődés. Pittlik érettségi után autószerelői mestervizsgát végzett, elvégzett egy vezetési technikákról szóló kurzust, valamint a Szent István Egyetem levelező tagozatán szerzett főiskolai oklevelet műszaki szakoktatásból.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Még mindig vannak haverok akiknek kell adni egy kis húsos fazekat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
én alapvetően már annak is örülök hogy nem államtitkár.
libellle
Ach szakmai szempntból döntöttek ? Mert? Este szét kell csavarozni a csavargókat reggel pedig össze, hogy beülhessenek a parlamentbe. Na!!!
Desischado
Hiába, megéri pintér sanya haverjának lenni! Nem is kell más, csak erős gyomor, humanizmus, lelkiismeret teljes hiánya. Kéretik még gátlástalannak, hazugnak, és nyaloncnak lenni! És már potyognak is a milliók! a gond csak az, hogy közpénzből, a mi zsebünkből! Hogy a mennyezet szakadna rájuk!
ferii
@soljanka: itt már minden elképzelhető :)
kukac50
Egy év múlva már Ő is milliárdos lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.