Milliárdos csődbűncselekménnyel gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy nyírpazonyi vállalkozót – közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Jánvári Regina elmondta, hogy a nyírpazonyi cég felszámolása során egymilliárd forint összegű hitelezői igénybejelentés történt, miközben a vállalkozó a vagyonát egy másik cégébe menekítette át.

A likviditási gondokkal küzdő cég vezetője egy 190 millió forintért lízingelt munkagépet papíron bérbe adott – értékénél jóval kevesebbért – az érdekeltségi körébe tartozó másik cégnek, amely ezért nem fizetett bérleti díjat.

A termelőeszközt kivonva a cégvezető csődbe vitte adóssággal terhelt cégét, halmozta az adósságait, hogy felvirágoztassa a másikat.

A pénzügyi nyomozók a vállalkozót csődbűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek a cég ingatlanjainak és bankszámláinak zárolására.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
jaj neeee... ez lesz a vezető hír mindenhol?

fogadjunk, hogy ez a faszi már kurtavasban, kenyéren és vizen él a sitten.. és ráverik azt is amit nem követett el. ráadásul vele fognak példát mutatni, hogy milyen profin bánik el a hatalom a csalókkal.

jééézusom... egy milliárd... na neee..
nezelodo
Na ez a fazon biztos nem vásárolt óriásplakát ezreket, hogy választáskor fölragasszák rá Orbánt! Nagyon tájékozatlan lúzer, azért került oda, ahova való.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.