Kedden tárgyalást tartottak egy becsületsértési perben, melyet még a NAV indított a Népszabadság és a Népszava ellen. Dávida Marianna, az adóhatóság ellenőrzési főosztályvezetője még az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatban írt cikkek miatt kezdett pereskedésbe.

Dávidának azok a cikkek nem tetszettek, melyekben azt boncolgatták, hogy azok közé a NAV-vezetők közé tartozhat, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból, valamint azt se nézte jó szemmel, hogy személyét az áfacsalási botránnyal és az NAV vezetőségének korrupciós ügyeivel is összefüggésbe hozták.

A Népszava beszámolója szerint a tárgyalás során a Népszabadság képviselője azt kezdeményezte, hogy Vida Ildikó NAV-elnököt is halgassák ki tanúként. Az oka ennek az, hogy Dávida jogi képviselőjének állítása szerint a NAV-elnök sosem mondott olyat, hogy Amerikából kitiltották volna több vezetőtársát. Ez viszont egyszerűen nem igaz, ugyanis erről még épp, hogy maga Vida Ildikó beszélt a Magyar Nemzetnek adott novemberi interjújában.

A lap szerint a tárgyalás során Hegedűs-Deme Zsolt NAV-alkalmazott egy konkrét esetet mondott el arról, Dávida Marianna hogy avatkozott be egy eljárásba. A tanú szerint a főosztályvezető

egyértelműen utasításba adta, hogy a revizor ne írja bele jelentésébe az adóeltérést.

A vallomás alapján három tanú is van, akik alá tudják támasztani a súlyos vádakat. súlyos kijelentésekre három másik tanú is van.

Közülük egyet kirúgtak a NAV-tól, egy másik magától távozott, míg Hegedűs-Deme Zsoltot pedig igazgatói posztjáról váltották le a konfliktusos vizsgálat után nem sokkal

– mondta el Hegedűs-Deme a tárgyaláson.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
Aki ott dolgozik, az mindenki tudja, hogy mi folyik, de senki nem mer szólni. Féltik az állásukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
de jóóóó... buli van..

nagy összegbe fogadnék, hogy az adóellenőr a hunyó..pontosan úgy, mint Horváth...

ugyanis, ha a min.elnök gondolna egy merészet, oszt lapátra tenné ezeket, akkor fennállna a veszélye annak, hogy kitálal valamelyik falkabeli...
akkor pedig dőlne minden...

nos az nem történhet meg...: tagadni..tagadni...tagadni..
human
Soha nem látott állami korrupciót láthatunk. És ezt maga fidesz igazolta. Hány elszámoltatási biztos bukott már bele a fidesznél az eldugott csontvázak felkutatásában? Nem találtak semmit ami megközelítené ami most kezd kirajzolódni. Ehhez képest Simon ügye borravaló (azért csukják le, ha bűnös). A fidesz kormány alatt történtek (és történnek) a legnagyobb értékű bűncselekmények.
human
És ez csak egy cég. 25 ilyen cégből összejön Horváth András 1000 milliárdos adócsalási becslése.
human
@gibgab: Talán ez a NAV-os is a feledés homályába fog tűnni, mert nem állnak ki mellette majd tízezrek ahogy Horváth András mögött sem. De jogilag lehet adatokért perelni a NAV-ot. Ha pedig ez sikertelen, akkor jöhet a Brüsszeli bíróság, ahol már nem függnek Orbántól a jogászok.
kukac50
A sok aljas csalást még a kormány is támogatja,mert benne van. Ha nem lenne benne a kormány is Varga Mihály azonnal felmentette volna Vida Ildikót és teljes körű független vizsgálatot rendelt volna el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.