Segítsen a kormány a Buda-Cash károsultjain? Idővel ez biztosan felmerül, mint ahogyan mindig fel szokott merülni a hasonló helyzetekben. Most ráadásul több mint 80 önkormányzat is pórul járt, az MNB szerint a kár akár a százmilliárdot is elérheti, a betétvédelmi alapot pedig a tavalyi év eléggé kiszárította. Csakhogy a költségvetésben sincs már túl sok erre áldozható pénz, amit "rendkívüli kiadásra" szántak ebben a félévben, nagyrészt már fel is élték. A tartalékból az első két hónapban sikerült 34 milliárdot elkölteni első félévre engedélyezett 40 milliárd forintból, vagyis a szabályok alapján a következő néhány hónapra 6 milliárd forint maradt. Ilyen mértékű év eleji költésre még soha nem volt példa a Napi.hu cikke szerint. Persze azért nagyon nem kell megijedni, ha egy valóban váratlan katasztrófa érné az országot, a kormány azonnal léphetne, bármilyen pénzhez hozzányúlhatnak, csak utólag kell beszámolni a parlamentnek a költésről. Ám azért az mégis árulkodó, hogy a...

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A rendkívüli alapot Vajnára, meseparkara, kommunikációra, új cégre stb. költötték. Mára már egy fillér sincs belőle. Most meg jól jönne. Lassan mondom, hogy mindenki megértse "r e n d k í v ü l i a l a p".
kkalman
Ez a sok "szükséges" kiadás lehet, most jól jönne kártalanítani a brókerbotrányok károsultjait. De még akár árvíz is lehet, de inkább ne legyen. Annak a károsultjainak nem jutna kártérítés.
szaboria1
Mert jól gazdálkodnak!!! Varga szerint.
Toby
Ne legyünk Pesszim Pisták ! Mindezzel szemben jól gyarapodtak az adómentes vajnák, mészáros& mészérosok, orbán Rühellke is megáll a saját talpán, a tiborc-gyerek is ismerkedik a LED-világítás rejtelmeivel, a mérsékelt éghajlaton jól szaporodnak a "keményen dolgozó kisállamtitkárok" , az óvodákat megtámadta Észak-Korea szelleme, lassan már csak egy hatalmas hazugsághoz kell hozzáigazítani a többit Kvesztor-ügyben, habony a Gucci-szatyor helyett "Gecci" ridikült vásárolt, nem tudom, az unió adózó polgárai tudják-e, hogyan kezelik G**isztánban az uniós pénzeket, micsoda szuper "pályázatok" léteznek a milliárdokért, miközben orbán féreg és simicska tetű egymásnak dobálja a közpénzzel teli labdát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.