A csalással vádolt Buda-Cash brókerház több tíz-, sőt több százmillió forintot akar kifizettetni ügyfeleivel – írja a Blikk.

A brókercég működését az MNB február 24-én függesztette fel, a vezetőket előzetesbe helyezték,  a biztosok pedig 68 milliárd forintnyi vagyont foglaltak le. 96 ezer ügyfelet érintett a csőd, viszont így megtérülhet a kár legnagyobb része. Azonban a károsultak szerint a Buda-Cash most kemény összegeket akar kifizettetni velük.

A lapnak nyilatkozó egyik nyugdíjas ügyfél szerint március 4-én egy felszólítás érkezett a cégtől, miszerint 10-i határidővel ki kell fizetnie a számláján keletkezett 35 millió forintos tartozást. Szerinte most rajtuk akarják behajtani a veszteségeket.

A cég egy másik ügyfele szerint ő, majd rokonai is a brókercéghez vitték megtakarításukat s bevételeiket, így közel 50 millió forintjuk volt bent. Elmondása alapján a Buda-Cash most tőle 30, családjától pedig 500 milliót követel – panaszolta a Blikknek.

A lap tudomása szerint már több károsult is felvette egymással a kapcsolatot és együtt keresték fel Pikali Petra ügyvédet. Pikali szerint újabb nyomozásra lenne szükség, ugyanis a Buda-Cash felé már több feljelentés is érkezett a károsultak részéről. Ki kell vizsgálni, valóban történt-e visszaélés az ügyfelekkel szemben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Felvállalom, hogy hülye vagyok, de hogy is van ez?! Az ügyfeleknek oda lett a pénzük, és még tőlük követelnek horribilis összeget? Nem a cégnek kéne őket kártalanítani?! Nem értem, ezt a hozzáállást!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Desischado: Csodálkozol én már nem, ez olyan mintha a gyilkos azzal védekezne, hogy az áldozat készakarva ment neki a késnek, hogy leszúrja magát!!!
Hiába ez már tiszta ORBÁNISZTÁN, ITT A HÜLYESÉG TOBZÓDIK!!!
A tetves mnb. mit tesz a károsultak érdekében, mondom semmit!!!
Desischado
@papa.49: Én már semmin sem csodálkozom, legfeljebb azon meditálok, mi kell még ahhoz, hogy dőljön a kártyavár?
Vizual
Legjobb védekezés a támadás. Vagy a deviza károsultak nem hasonlóan jártak. Csak figyelemelterelés ez is. Szarban vannak. Ettől még ezt a réteget is tönkre teszik. Ezek voltak a polgárok akik még saját maguk el tudták látni magukat. Nem gond. Van közmunka.
Desischado
@Horizont: Hát nem mindenki a szegénysoron él ebben az országban. De ami itt folyik, az egyszerűen nem normális! Egy normális országban már rég a lámpavason függne az egész rabló banda!
kukac50
Viktor kiadta parancsba,Polt Peti meg támogatja, még kell pénz,akiknek volt befektetni való pénzük azoknak még maradt otthon,hát azt még be kell szedni minden áron.
űrállomásra kell Felcsútra!
ágimami
Én is biztos hülye vagyok de ezt én sem értem!!
"A brókercég működését az MNB február 24-én függesztette fel, a vezetőket előzetesbe helyezték"

Akkor március 4-én ki és hogyan küldhetett ki leveleket, hogy ennyit-meg annyit fizessenek a károsultak!!
Itt ami folyik már viccnek is rossz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.