Egerben még szocialista kezdeményezésre tartottak egy fórumot, ahol elmondták a Quaestor-ügy károsultjainak, mik a lehetőségeik arra, hogy a pénzükhöz jussanak. A tájékoztatón telt ház volt – tette közzé az ATV.

A fideszes képviselők ezután nyílt levelet írtak, melyben arra kérték az ellenzékieket, hogy mondják választóik szemébe, miért álltak azok mellé, akik elcsalják a lakosok megtakarításait és miért nem szavazták meg pártjaik a brókertörvényt.

A felszólítást Halász János, Kósa Lajos, Pósán Lászó és Tasó László írták alá. A megszólítottak az LMP-s képviselő kivételével pénteken kiálltak a nyilvánosság elé. A levelet az ellenzék a Habony-művek kétségbeesett hárítási kísérletének nevezte.

Varga Zoltán, a DK önkormányzati képviselője az ATV-nek adott nyilatkozata szerint a felkérés már csak azért is „nonszensz”, mivel mikor ők a több ezer debreceni károsulttal együtt tüntettek Quaestor-ügyben, a tömegben egyetlen fideszes képviselő sem jelent meg, pedig Varga szerint ott lett volna a helyük.

Szegedi István, az Együtt képviselője szerint ki kell most már deríteni, hogy a kormány mennyiben érintett az egész bűnügyben. Szegedi azt is hozzátette, kifejezetten fontos lenne tudni, hogy Orbán Viktor milyen információk birtokában volt, ami alapján meghozta pénzek kivonásával kapcsolatos döntést.

Az LMP-s képviselő az ATV megkeresésére azt válaszolta, hogy a kérdésre a párt országos vezetősége fog reagálni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Más országban már nem politikai hanem a büntetőjogi térfélen pattogna a labda.
Nyilvánvaló, hogy az egész politikai elit tudja mi történt (a választók többsége is sejti), de itt a teljes elitet el kellene vezetni ahhoz, hogy tisztázódjon az ügy. Az elmúlt nyóc év is kapna néhány évet, a többiek meg kétszámjegyűt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.