Szele Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára korábban a Hungária Értékpapír munkatársa volt – írta meg a Magyar Narancs. A cég csődje miatt vesztett a tárca 410 millió forintot.

Szele Andrea 2009 és 2013 között dolgozott a Hungária Értékpapírnál irodavezetőként. Önéletrajzából az is kiderül, a Hungáriát követően rövid kitérő után a Földművelésügyi Minisztériumhoz került – rögtön helyettes államtitkári pozícióba.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a minisztérium Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. nevű cége a Hungáriánál tartotta értékpapírjait és ez a 410 millió forint annak csődje miatt elveszett. A Földművelésügyi Minisztérium ugyanakkor pénteken "mindenkit megnyugtatott", ők nem hibáztak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A PSZÁF tanácsára buktak 750 milliót, Matolcsy, Varga nem is válaszol.
Válságköltségvetést készít Almásfüzítő, mert a település pénze bent ragadt a Buda-Cash-nél.

Meghökkentő információ jelent meg a Kemma.hu-n a brókerbotrány miatt nehéz helyzetbe került Almásfüzitővel kapcsolatban. A portál szerint az önkormányzatnak négy évvel ezelőtt a PSZÁF javasolta, hogy a pénzt az idén februárban bedőlt Buda-Cash-hez helyezzék el.

www.atv.hu/belfold/20150403-a-pszaf-tanacsara-buktak-750-milliot-matolcsy-varga-nem-is-valaszol
kamazuka
Valamit nem értek.
Jó pár hónappal ezelőtt a kormány bejelentette,hogy csökkenti a minisztériumokban dolgozók létszámát.Vízfejcsökkentés.Oké eddíg világos.Most kiderűl,hogy a minisztériumok működtetésére odaítélt adófizetői pénzeket,nem a működtetésre fordították,hanem befektették.
Akkor miért fizetünk ennyi adótételt ilyen magas volumennel?

Lehetneez egy a sok áprilisi tézisből!
vonotok
Lehet,hogy haragosokat fogok magamnak szerezni, de ha Józsi 100 ft -al vállalkozik, és a vállalkozása ön hibáján kívül bebukik, rajta ki segít? Laci is 100 - forinttal rendelkezett, de Ö a munka helyet inkább tőzsdézik. De bukta. Mért kell nekem Lacit kisegíteni? Ezen az elven, Józsi is igényelhetné tőlem a segítséget.Mert az biztos,hogy a bróker buktát az egyszerű embereken fogják behajtani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.