Október 15-én lejárt Simicskáék szerződése a Nemzeti Földalapkezelővel. Most, hogy kitört a háború közte és Orbán Viktor közt, nem is hosszabbítják meg a megállapodásokat - írja a Blikk.

A lap rákérdezett a Nemzeti Földalapkezelőnél, mi lesz a sorsa az eddig Simicskáék által kezelt földeknek. Az NFA válasza szerint, mivel a felsorolt agrárcégeknek már nincs szerződése a 2015-ös gazdasági évre, ezért megpályáztatják azokat. Terveik alapján még a tavaszi munkák megkezdése előtt hirdetnének nyerteseket. Sőt, van olyan Simicska-birtok is, melyre már ki is írtak pályázatot, de eredményhirdetés eddig még nem történt.

A vállalkozó cégei így nem kevés pénztől esnek el, hiszen a tizenöt Margitszigetet kitevő földek után komoly állami támogatás járt. Ez a Blikk számításai szerint hektáronként 70 ezer forinttal számolva évi 100 millió forintot jelent.

Simicska Lajos és Orbán Viktor régóta tartó baráti viszonyának megromlása 2014 nyarától kezdett nyilvánvalóvá válni. Mindaddig a vállakozó cégei sokszor pályázatok nélkül kaphattak állami földeket és a szerződéseket is automatikusan meghosszabbították.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Január: ma, 20:05

Ami - szerintem - azonos OV döntésével. És ott van a konzorciumban másik kettő cég is.
A döntés előtt nem perelhetnek.
Ennek ellenére az autópálya torzó ott marad örökre, ugyanúgy, mint a Nemzeti Gödör!!!
(Ne legyen igazam!)
papa.49
@bencemacska: Mivel az egész alapjaiban van elbaxva vélhetően ott marad mementónak, csak kissé drága emlék lesz nekünk...
karma1
@papa.49: 15.40-re: Most mondjam, hogy lenne mit? Es errefele az embereves resze a menunek?...:o)) Legyen szep hetveged!...:o)) (Megyek melozni,... brrrrrr)
papa.49
@karma1: Én meg csicsikálni, mert reggel irány Debrecen...
Legyen szép a napod...
aremy
@bakegya: talpalatnyi levegő az igen
Anna Mária
@Don Quijote: Ugyan már... Földmutyi? Hova gondolsz! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.