Október 15-én lejárt Simicskáék szerződése a Nemzeti Földalapkezelővel. Most, hogy kitört a háború közte és Orbán Viktor közt, nem is hosszabbítják meg a megállapodásokat - írja a Blikk.

A lap rákérdezett a Nemzeti Földalapkezelőnél, mi lesz a sorsa az eddig Simicskáék által kezelt földeknek. Az NFA válasza szerint, mivel a felsorolt agrárcégeknek már nincs szerződése a 2015-ös gazdasági évre, ezért megpályáztatják azokat. Terveik alapján még a tavaszi munkák megkezdése előtt hirdetnének nyerteseket. Sőt, van olyan Simicska-birtok is, melyre már ki is írtak pályázatot, de eredményhirdetés eddig még nem történt.

A vállalkozó cégei így nem kevés pénztől esnek el, hiszen a tizenöt Margitszigetet kitevő földek után komoly állami támogatás járt. Ez a Blikk számításai szerint hektáronként 70 ezer forinttal számolva évi 100 millió forintot jelent.

Simicska Lajos és Orbán Viktor régóta tartó baráti viszonyának megromlása 2014 nyarától kezdett nyilvánvalóvá válni. Mindaddig a vállakozó cégei sokszor pályázatok nélkül kaphattak állami földeket és a szerződéseket is automatikusan meghosszabbították.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Lajos, várjuk a bombát, ha lehet a vasárnapi választások előtt.
Senara
Mivel a föld bevétele is ment a "közösbe" Lajoson keresztül . Csúnya beszéd miatt nem kapja meg a részét ? Labda a másik térfelén .
wagabund
jaj de jó... akorr most a fidesz odaadhatja a területet annak a birkatenyésztőnek, akitől szintén aljas módon vették el a legeltetés lehetőségét...

szép, új világ...egyszer lent, egyszer fent..merő idulatból...bár ez mindig így volt, csak nem tudtunk róla.
nezelodo
Vajon mikor kerül sor a többi hasonló módon odaítélt termőföld visszavételére a strómanoktól? Mikor tudjuk meg ki élvezi a hasznát a többi volt Állami Gazdaságnak? Lehet, hogy sok igazhitűnek leesik majd az álla?
eugen4402
Kínos, határozottan kínos. Bár - gondolom - jut is, marad is. Vajon Simicska tarsolyából milyen válaszlépésre futja?
nyanya001
Remélem a Simicska nem fog meghunyászkodni
és ütős válaszlépésre szánj el magát !)
Clavigo
Simicska APEH-vezér is volt...Remélem fel eleveníti a Bóvlihuszár dolgait.,,kóbányák-székházbulitól lehetne kezdeni...Hogy örülne neki a g..ci Társadalmi Kapcsolat :) :)
bakegya
Na jó akkor én is TESZEK EGY VÁLASZLÉPÉST VÉGRE ,HOGY SZÉT NE VESSEN A "gyülölködő életérzés,még mielőtt utolérne a nyomor-pénztelenség, hazugság,értelmi képességeim megkérdőjelezése...meg mindenféle likvidációs kényszercselekvés ami a lekommunistázásig is elment már...stbBetálalunk a lajossal a közjó szemétdombjára,egye fene... -megfelelő mennyiségű és minőségű beirásos bizonyítékkal alátámasztott zaklatásért,jó hírnév megsértéséért beperelem az itt rám szart merítőt-mit szóltok hozzá-végül is hazaszeretetből nekem is csakkk jár egy kis talp alattnyi FÖLD-VÍZ-LEVEGŐ-ÉS MÉG NAPFÉNY IS.@Clavigo: @nyanya001: @eugen4402: @nezelodo: @wagabund: @Don Quijote: @Senara: @lampa laz: üzenem mindazoknak akiket egyesek szerint,félre tájékoztattam a véleményemmel...
zöldszem
Érdekes. Eddig Simicska volt az ország legtisztességesebb, legjobb vállalkozója, gazdálkodója.
Becsületesen nyert a közbeszerzési pályázatokon. Teljesen szabályosan jutott földterületekhez.
Orbán hirtelen g..ci lett, Simicska meg, egy korrupt semmire kellő vállalkozó!
Az, hogy Simicska xar ember lett, hogy-hogy nem, csak azután derült ki, hogy összekaptak a kollégiumi pajtások. Eddig senki sem volt korrupt, szó sem volt mutyikról, mérhetetlen lopásról. Nincs min csodálkozni! Majd jön valaki, aki megmagyarázza, "azelmúltnyolcév, azEU, Gyurcsány"!
Strong
Minél többet hallok a Lajosról (ilyen híreket) annál közelebb állok hozzá, hogy elkezdjem sajnálni...:-)

Viszont a sakkozós példák azt mutatják, hogy most a Lajos jön...egy csúnya ügy megszellőztetésével...

hajrá...
Aki Én
Mert nincs sógor-koma-jó barát...
Mert nem pofára mennek a dolgok.
volvós
Nem féltem Simicska Lajost, a válaszlépés boritékolva,
hiszen Viktor is elismerte, hogy Lajos volt a pártban az ÉSZ,
és az okos párt és üzletember !!!
magyarbakancs
@Aki Én:" Mert nem pofára mennek a dolgok."
Nem pofára mennek a dolgok hanem nyelv csapásra amit a hátsón gyakorolnak.
Ki mélyebben hatol be ,ki gyengében ennek érdemében osztogatnak földet,trafikot.
papa.49
@wagabund: Á dehogy majd az ,,új mamelukok,, kapják meg a birkatenyésztő le van xarva, szerintük!!!
Cicamama55
Ugye-ugye,utólag csak kiderült, hogy Gőgös Zoltánnak igaza volt a földmutyikkal kapcsolatban, pedig akkor a miniszter is meghazudtolta, meg az egész Fideszes bagázs! Ha jó lenne a kommunikációja a baloldalnak, már régen kiebrudalhatták volna őket a parlamentből! Ezektől az erőtlen, tehetetlen balf...októl akár végleg marad ez a csaló, hazug társaság! Mire várnak?!
nemkati
"Terveik alapján még a tavaszi munkák megkezdése előtt hirdetnének nyerteseket."

Nem vagyok egy paraszt, de annyit még én is tudok, hogy április eleje az már jóval túl van a tavaszi munkák kezdetén. És ebben még a jó Fideszes szokás, a visszamenőleges törvényhozás sem segít.
világlátó
A királyi Magyarország korai középkori feudális jelenségeit láthatjuk Európai Uniós pénzügyi támogatással. De hülye ez az EU. Fizet mint a katonatiszt ezeknek, akik a világon semmit nem tesznek érte, sőt lassan a Kossuth teret is, meg a Margit szigetet is kiosztják valami baráti vazallusnak, pusztán a hűségnyilatkozatáért.Aztán mi lesz, ha az EU. visszakéri ezeket az Euro milliárdokat, mert nem arra és úgy használták ahogy és amire adták?
Nyilván való, ezt visszaadni teljességgel lehetetlen. Át kell majd adni az országot mint fedezetet? Már átadták.Akkor mi lesz az egyre fogyó magyar néppel? Mi lesz, mi lesz, hát majd ledolgozzuk a kapott és ellopott, elherdált milliárdokat, úgy két - háromszáz év alatt.
És azután mi lesz? Folytatjuk !
Tiszta őrület. Csak azt ne mondd hogy a fideszkdnp élén orbánnal majd szabadságharc keretében elrendezi ezt Merkellel, mert ő a mi vezérünk és szeretünk viktor. A cöf majd jól megmondja Európának hogy nem leszünk gyarmat. Mert már előre száz évre a modern bérrabszolgaságot választottuk.Mi a keményen dolgozó kisemberek. De csak mi, ők nem.
Az is jó lenne , ha az összes ellenzéki ember , főleg politikus is keményen dolgozó kisember lenne, mert akkor sokkal hamarabb visszafizethetnénk az adósságainkat. A matolcsi majd szépen törleszti a világ felé. Majd csinálunk egy jobb brókercéget, ahová becsaljuk a világban kószáló dollár milliárdokat, aztán jól bedöntjük , mi meg a kamatokból gyorsan megvesszük MonteCarlót a bajnainak, ő meg faszául kifosztja a milliárdosokat. El kell érni, hogy a világban szétszórt nemzeti kereskedőházaink legyenek a mentsvára a lealkonyuló imperiálkapitalizmusnak. Erre minden esélyünk meg is van mióta a szájtépő futsalosai uralják ezt a nemzetvesztő minisztériumot.Ők aztán tudják mitől döglik a légy, azaz a szocilibsi nyugateurópai bagázs , az Eu.bizottságaival, akik még egy városszéli kócerájt sem tudnának elvezetni. Én így képzelem a bíztató jövőt természetesen orbán és semjén két/négykezi irányításával.
papa.49
@nemkati: Igen mert az idei gazdálkodás már tavaly szeptemberben el kellett kezdeni, szántás , vetés, stb. de ezt a ,,MŰ PARASZTOK,, nem tudják!!!
Ezeket a föld NEM IS ÉRDEKLI, csupán a pénzkifizetés ami a számukra fontos!!!
bencemacska
@világlátó: ma, 10:28

Kétségbeejtő amiket jövendölsz, de félek, hogy igazad van!
Arra lennék kíváncsi, hogy a Simicska által felvett föld-alapú támogatások hány százaléka ment a Fidesznek és mennyi közvetlenül a vezírnek! Szerinted ezt Simicska tudja? És bizonyítani is tudja?
papa.49
@bencemacska: Bocs hogy beleszólok, valószínűleg igen, ez a pali nem beszél a levegőbe...
Fradigege
Addig szívatják Simicskát, amíg mindene elfogy, nem lesz veszteni valója és az egész bagázst felnyomja. Bedől a felcsúti mindenestől.
KERKA
Sajnálkozzak rajta? Nem fogok. De kíváncsi vagyok, hogy anno milyen alapon kapott 1440 hektár állami földet. Na ugye, hogy a nyaloncok kapták annak idején (is).
Na ugye, hogy hova-kinek utalták a sok uniós támogatást.
Az alföldön meg éhen pusztulnak a kisgazdák bárányai, mert nincs legeltető földjeeik.
papa.49
@KERKA: Kérdezed milyen alapon???Haveri alapon, akkor még ,,haver volt,,!!!
KERKA
@papa.49: Látod, milyen fájdalmas tud lenni egy baráti szakítás? Rosszabb, mint egy szerelmi, mert itt még a pénzét is bukja!
Hát, egyszer fönn, egyszer lenn!
papa.49
@KERKA: Én nem féltem a Simicskát, kettejük közül a Simicska az aki a xarból is aranyat tud csinálni, míg a hazugovicsnak még az aranyból is csak xart sikerül kihozni...
wagabund
@nyanya001: 7.40...
attól tartok rájött, hogy akik képesek a népnek ekkora kárt okozni, ott az ő személye csak egy csettintés, és már nem is találják...
úgyhogy átment hunyászkodásba...illetve intenzív szopásba...

nemsokára bocsánatot kér. Vagy már kért is, csak nem kötötték az orrunkra...a tanulmányaiból a diploma mellé még az felismerés hiányzott, hogy Orbánnal nem szabad újat húzni...na, most megtanulta.
wagabund
@lampa laz: 6.42..
ha lenne mit közölni, vagy merne mit közölni, akkor már be kellett volna dobni, mert nem ér el a szavazókig időre..pár nap kell, hogy vidéken is robbanjon a hír...bármi is az...

asszem meggondolta magát...rájött, hogy az oroszlán nem alszik.
Bercifiu
Az NFA döntéshozói még földet sem láttak. Szinte már minden vetőmagnak a földben kellene lenni, és ők még most akarnak pályáztatni.
KERKA
Még nincs lejátszva az Orbán-Simicska meccs. Ki tudja, hogy mi van még a tarsolyban? Majd kiderül még, hogy honnan vannak a milliárjai a taknyos kölök politikusoknak.
Leállították az M4-es autópálya építését, valszeg ezt sem nyeli le a Simicska.
karma1
@wagabund: Most az egyszer ellent kell mondanom Neked: hidd el, Simicska TUDJA, hogy mit csinal, sot, mar akkor TUDTA, hogy miert g...heti le a vezirt, csak mi nem tudhatjuk - MOST ME'G...
Ha sokaig huzogatja az alvo oroszlan bajuszat orban, hat az oroszlan felebred, es azonnal harap, ebben biztos vagyok!
orban nem szokott emberekrol elismeroen nyilatkozni, mert o ugy erzi, mindenki folott all, de Simicskarol meg o is azt allitotta, hogy o az esz a csapatban. Tehat hidd el, hogy Simicska elore kisakkozta orban varhato ellenlepeseit, beleszamitva meg a kiszamithatatlan tobbi gyengito lancszemet is (rogan, lazar, szijjaspetya, meg a tobbi ujonnan feltorekvo nyalonc) de kivancsian varom, hogy mi lesz Simicska kovetkezo lepese, hiszen most egyszerre ket kitolasert kell elegtetelt vennie: a leallitott M4-ert, es ezert az 1440 hektarert is. Most Simicskanal a laszti...:o)
volvós
@KERKA: 13:54

Ennek a " leállításnak " súlyos következményei lehetnek, ugyanis a nagyberuházás
EU-s pénzböl történt, Simicska pedig egy jól megszerkesztett szerzödést írt meg.
A legokosabb fideszes nagyvállalkozó, ha szerzödést bont az állam, bizony az államnak
kell visszafizetni az EU-s pénzt !!! Erre nem gondolnak a hozzá nem értö
politikusok ???
KERKA
@volvós: Valami nem stimmel. Én úgy olvastam, hogy az útépítésre egy fillér uniós támogatás nem érkezett. És nem is fog, mert az unió nem támogatja.
Viszont, ha most leállítják az utépítést, akkor ez a 40 km-es szakasz, csak egy torzó marad,, és akkor az állagmegóvást ki fogja elvégezni?
karma1
@volvós: Csillagom, az Alapkatyvaszba torvenybe "pikkelyeztek" (by Fulig Jimmy), hogyha az allam valamiben rossz dontest hoz, akkor sebaj, bevezethetnek egy uj adot a kar megteritesere, vagyis orban vizisizik, de a galyaraboknak kell evezni odalent,... Ezt orban mar akkor tudta, hogy igy lesz, amikor mi meg csak sejtettuk... Hat most bejott: akar lehet azonnal alkalmazni a torvenyt...
KERKA
Nem jól látjátok a helyzetet. Vagy nem értitek. Megépült egy 40 milliárdos beruházás, azt valakinek (az államnak ki kell fizetni). Tehát ezt most az állam bukja, mert uniós támogatás erre nem érkezett. Viszont mi vagyunk a vesztesei, mert csak félig készült el:))
nyanya001
@wagabund: Nem is lenne Simicska a Simicska ha meghunyászkodva
visszasompolyogna Orbán hátsójába !
nemkati
@KERKA: És az állam ÉN (is) vagyok! Tehát ÉN is buktam! :(
KERKA
@nemkati: bizony, bizony, ezt elbuktuk. A mi kis adóforintjainkkal akkor mi is van??? Ezt is eljátszották, elbiza:))
papa.49
@KERKA: Nem 40 km, csak 29 km. de nem is ez a lényeg a lényeg a kisajátított földek az meg a vélhetően a Lévai klán tulajdonában voltak, mert Szolnok körül sok földjük volt,van. ebből lesz a szopás, én azt nem tudom miből építették eddig de az se volt 2 fillér, és azt valakinek fizetnie kellett eddig is, a szerződés meggondolom nem fütyiszes stílusban készült hanem minden eshetőségre hatalmas kártérítéseket tartalmaz...
KERKA
Itt van a megelőző információ, akit érdekel olvassa el

Ugyanis szerdán került nyilvánosságra, hogy az Európai Bizottság nem támogatta az autópálya-építési projektet, állítólag túl drágának találták a kilométerenkénti 4 milliárdos árat, a kormány kartellezést gyanít. Jakub Adamowicz, az Európai Bizottság regionális fejlesztésért felelős szóvivője csütörtökön elmondta: a projekt uniós támogatására vonatkozó kérelmet Magyarország 2013 végén nyújtotta be Brüsszelben, de a bizottság sosem hagyta jóvá."

hvg.hu/itthon/20150326_Nekiment_a_kormanynak_Simicska_cege_az_M4
KERKA
ez egy 2015 március 26.-i információ:

egy új Tisza-hídról, „amely 756 m hosszú, több mint 28 méter széles, önmagában mintegy 8500 tonnányi acélszerkezet gyártásával és helyszíni szerelésével” – fogalmaz a közlemény
lesz még egy másik, kisebb híd is: a jobb parton egy 416 m hosszú ártéri híd
mivel nagyrészt ártérről van szó, 10-11 m magasságú töltéseket kell építeni
Natura 2000 védett területeken a környezetvédelmi előírások is rendkívül szigorúak"
@papa.49:
papa.49
@KERKA: Ezeket én is ismerem sőt elmondom neked kb. 25 km. lakom Szolnoktól ismerem a helyszínt is ahol az új nyomvonalat méltóztattak kijelölni a nagy eszükkel!!!
A baj az hogy a meglevő elkerülőn kialakított felüljárók, hidak mind kárba vesznek ugyan úgy kárba vész a Szolnok határától Szajolon keresztül vezetett 2X2 sávos út ami minimum autóútnak megfelel, nem megy természetvédelmi területen, nem kell 6 db. különféle hidat felépíteni, és nem utolsó sorban Törökszentmiklós nyugati oldaláig készen is van, erre írtam hogy ez pazarlás, és nagyon nagy balfaxság, és ezt fent is tartom...
Végezetül de nem utolsó sorban a természetvédelmi területen lábakon álló emelt pályatestet akartak építeni, de kérdem én egy kamion baleset egy olyan mint a komáromi lejáró után történt pár éve ahol mérgező anyagot szállító kamion borult az út menti árokba milyen kárt tud okozni a Natura 2000 területen
nezelodo
"nyanya001
Remélem a Simicska nem fog meghunyászkodni
és ütős válaszlépésre szánj el magát !)"

A bűntársak nem szokták egymást felnyomni, más lesz a módszer, és szerintem "ütősebb" lesz a törvényes útnál, ha eljön az ideje, és alighanem tanácsra, és módszertani segítségre sem szorul egyik sem a kivitelezés mikéntjéről.
papa.49
@karma1: Egyelek meg de jót rötyögtem a hsz. den kösz...A 14:29 sen...
KERKA
@papa.49: XD. Naprakészen tájékozott vagy!!! :)) Te láthatod is azt, amiről mi csak olvashatunk:))
papa.49
@KERKA: A ,,bálanya,, az sajna mi leszünk, mindannyian akik még itthon maradtunk...
papa.49
@KERKA: Tudod mivel még most is elég sokat autózom szerte az országban és nem is vagyok teljesen hülye észre is veszem a balfaxságokat amit itt meg is osztok veletek mikor lehet...
A célszerűség nem ellentétes a józan gondolkodással, mondanom se kell forr bennem a méreg mikor ilyen mértéktelen nagyzolást látok, mert ez a 29 km. története pont erről szól...
papa.49
@KERKA: Napokkal ezelőtt láttam, ha te is láttad akkor láthatod hogy nem a levegőbe beszélek...Sőt Nagy Pénteken közvetlen közelről szemlélhettem az egészet...
bencemacska
@wagabund: Én Simicskát csak a sajtóból ismerem, de remélem, hogy nem lesz igazad. Szerintem arra vár, hogy OV saját maga fusson bele egy olyan bosszúhadjáratba, ami végső vesztét okozza. (Pl. megüti a guta!)
papa.49
@bencemacska: Egy picinyke előleget nem lehetne látni belőle, például hogy rángatózik keze,lába, csuklik a tökfeje, hű de szemét voltam...
Cicamama55
@wagabund: Én meg úgy gondolom, a Fidesz ezzel a húzásával öngólt rúgott, mert bebizonyosodott, hogy igazak voltak azok a hírek, hogy a földek pályáztatásánál semmit és senkit nem vettek figyelembe,- hiába volt az régóta gazdálkodó emberé -csak a haveri kör nyerhetett!
Január
@bencemacska: Inkább a kormány döntését várja az M4-est illetően...
bencemacska
@Január: ma, 20:05

Ami - szerintem - azonos OV döntésével. És ott van a konzorciumban másik kettő cég is.
A döntés előtt nem perelhetnek.
Ennek ellenére az autópálya torzó ott marad örökre, ugyanúgy, mint a Nemzeti Gödör!!!
(Ne legyen igazam!)
papa.49
@bencemacska: Mivel az egész alapjaiban van elbaxva vélhetően ott marad mementónak, csak kissé drága emlék lesz nekünk...
karma1
@papa.49: 15.40-re: Most mondjam, hogy lenne mit? Es errefele az embereves resze a menunek?...:o)) Legyen szep hetveged!...:o)) (Megyek melozni,... brrrrrr)
papa.49
@karma1: Én meg csicsikálni, mert reggel irány Debrecen...
Legyen szép a napod...
aremy
@bakegya: talpalatnyi levegő az igen
Anna Mária
@Don Quijote: Ugyan már... Földmutyi? Hova gondolsz! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.