Tarlós István minden évben kap egy főpolgármesteri keretet, mellyel aztán saját belátása szerint gazdálkodhat. A főpolgármesteri keret már régóta működik, Demszky Gábor vezetése alatt is rendelkezésre állt. Tarlós tavaly ezt arra használta, hogy tetemes összegeket adományozzon könnyűzenei produkciók támogatására – derült ki az Index által kikért listáról.

A 2014-es lista szerint Tarlós a Zalatnay Cini 50 éve elnevezésű koncertre 2 és fél milliót, az Illés Zenekar 50 nevet kapó beatünnepére 16 milliót, a Benkó Dixieland Band történetét feldolgozó kiállításra 5 milliót, a tabáni rockfesztiválra 6 milliót, valamint a Rockmúzeumra 12 milliót költött.

Tarlós tizenhárom esetben adott át 2 millió forintnál nagyobb támogatást. Ezekből 16 millió jutott Budapesti Fesztiválzenekar koncertjére, 4 millió a budavári operettfesztiválra, 18 millió a Nemzeti Vágtára, viszont a keretnek közel a felét az említett könnyűzenei események kapták.

A sportesemények közül a vízilabda EB kapott 8 milliót, valamint a női Kézilabda EB 5,5 millió forintot. Az egyházi szervezetek közül a legjelentősebb összeget – 3, 5 milliót – a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia kapta, a civil szervezetek közül pedig a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület lett kitüntetve 10 millió forinttal.

Tarlós István idén is 300 millió forintos keretet kapott a fővárosi közgyűlés döntése alapján, így ezt tetszés szerint oszthatja el az igénylők között.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Támogatni persze mindíg is kell a művészetet, de itt a névsorban vannak érdemtelenek is. Egy Benkó Dixilend 50 éves működése azért nagyobb elismerést érdemelne
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@silber13: Egyetértek! Nagy rajongója vagyok a Benkóéknak, de hát nem vagyunk egyformák. Mondjuk a Zalatnayra nem adnék egy lyukas mogyorót sem:))
silber13
@KERKA: Azért pofa kell az Illéséket odaállítani a Benkóék mellé! Arról meg nem is szólva, hogy a két banda közötti hangszeres tudás ég és föld!
KERKA
@silber13: Más műfajt játszanak és más a hallgatósági körük is. Én szeretem az Illést, most is nagyon. Mondjuk a zenei felkészültségükhöz nem tudok hozzászólni, bár a Benkóék zeneművészeti főiskolát végeztek, tehát a tanulás mélysége is eltérő. A Benkóéknak nem koncertjük volt, hanem a fennállásuk 50 évéről egy kiállítás,-gondolom plakátok, műsorok, stb.
De azért az érdekes, hogy mindkét banda az amerikai zenéből indult. Az Illésék a Little Richard rockot, a Benkóék pedig az ami jazzt. Nekem az 1982-ben kiadott Face To Face lemezük van meg.
papa.49
@silber13: @KERKA: Tudjátok ,,kinek a pap, kinek a papné, nekem meg a lánya,, oszt. jónapot...
Fradigege
A sittes Cinit is? Akkor miért nem tud csengetni???
panellproli
Hát neki ez a gyengéje, és nem a foci.Azért azt respektálom, hogy nem akar azzal is nyalni a nagyfőnöknek hogy ő is arra dobja ki a nagy pénzt, mint a sok dörgülődző aki a TAO-t utalja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.