A Fidesz szerint a most feltárt brókercsalások egyedül Gyurcsány Ferenc és a szocialisták idején működhettek zavartalanul.

A Fidesz-frakció szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének sajtótájékoztatójára reagált így, amelyen közölte: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 2012 márciusában leállította a győri ETO Park beruházáshoz a Quaestornak nyújtott hitel vizsgálatát. Úgy értékelt, hogy bűncselekmények elfedéséről van szó, és a DK azt szeretné megtudni ki és miért állította le a vizsgálatot. Milyen érdekeket szolgált Tarsoly Csaba megmentése? – kérdezte. Elmondta, a kormány legtetején kell keresni azt, aki leállította a Kehi vizsgálatát.

A kormánypárt közleményében hangsúlyozza: "Gyurcsány Ferencnek és a szocialistáknak" közel egy évtizedük volt arra, hogy tegyenek a pénzügyi korrupció ellen, de ők "a kisujjukat sem mozdították", sőt a Quaestornak nyújtott 17 milliárd forintos állami hitellel "még hizlalták" is azt. A brókereknek kormányzati pozíciókat osztogatottak és milliárdos üzletekhez segítették őket – tették hozzá.

A közlemény szerint a baloldal több ügyben azt is bebizonyította, hogy valójában teljesen érzéketlen a nagy csalások áldozataival szemben. "Hagyták tönkremenni a Hajdú-Bét, a Globex, a Baumax károsultjait, egy fillérrel sem kártalanították őket".

"Gyurcsány Ferenc és társai a napokban is a brókerek oldalára álltak", amikor nem szavazták meg azt a törvényt, amellyel lehetővé tette, hogy azonnal zárolni lehessen a csaló brókerek és cégeik vagyonát és abból kártalanítani lehessen a károsultakat – fogalmaztak.

Hangsúlyozzák, hogy a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben, a kormány, a nyomozó hatóság és a parlament is mindent megtesz annak érdekében, hogy rendet tegyen a brókerpiacon. "A Fidesz feltárja az évtizedes pénzügyi korrupciót, véget vetünk a brókerek garázdálkodásának és kártalanítjuk a károsultakat" – fogalmaztak.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
Simicska kiszállt a buliból.mint a mellékelt ábra mutatja,ezen okból kifolyólag a fidesz összesített intelligenciaszintje a nullához konvergál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Nosza fidesz, aki a- t mond, mondjon b- t is! Lehet teny- es szamszeru adatokkal bizonyitani az allitasotokat! Bele fogtok dogleni, az tuti!
bretagne
De jó, hogy most ők vannak kormányon és nem az az aljas Gyurcsány-kormány! Így legalább rend lesz. Most bezzeg minden tökéletes, botrányok nélkül zajlik. Hány évig mutogatnak még vissza???
Jankó123
Fidesz: "a brókercsalások Gyurcsány és a szocialisták idején működhettek zavartalanul"

Én:
-A brókercsalások Orbán és a fideszesek idején működhettek a zavarosban!
:-)
Senara
Tipikus mellé beszélés ! 1 rész . Ferinél zavartalanul működhettek ! 2 rész Nálunk nem , mert kedves vezető megálmodta , kivette a pénzt az államot nem érte kár . Polgárokat is kártalanítjuk ...részben .
Hellcat
Csak sajnálni tudom azt aki ezeket még megbazálja...a legtöbb fideszes hazudozás annyira gyenge mostanában, hogy 1-2 nap múlva megcáfolják. Már a látszatra sem adnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.