A Heti Válasz főszerkesztője is aggódik a Fideszért. Borókai Gábor friss vezércikkben a tapolcai választás kapcsán elemzi a Fidesz helyzetét. Nem fest rózsás képet a kormánypárt állapotáról.

A Heti Válasz főszerkesztője szerint "az ország már tudomásul vette, beárazta a kormány kiváló válságkezelését, és a folytatást figyeli. Azzal meg sok baja van".

Nix ugribugri! című cikkében Borókai azt írja: a Jobbik ott verte meg a Fideszt, ahol egy évvel ezelőtt "még csak messzelátóval követhette annak háta közepét".

Kiemeli, hogy a Fidesz-szavazók közel fele otthon maradt, a résztvevők többsége pedig elégedetlen a kormányzás "kiszámíthatatlanságával, stílusával".

"Mélyülő bizalmi válság jelei azonosíthatóak az éterben. Nem kis részben azért, mert a Fidesz kapcsolata meggyengülni látszik a hétköznapi valósággal, amiből téves következtetések, rossz döntések sora következett már eddig is" – állítja Borókai, aki szerint nem tesz jót a Fidesznek, hogy "a vezérkarból néhányan győzelmi eséllyel indulhatnának a Kóka János-hasonmásversenyen".

A főszerkesztő szerint ha csak az éppen aktuális pillanat megnyerése a kormányzati cél, "akkor nyilvánvaló a mérce, a rendezőelv hiánya és a lecsúszás oka".

Borókai Gábor szerint "az erő azért van apadóban, mert az erény hiányzik mögüle".

Korábban két másik ismert jobboldali újságíró is kifejtette aggodalmát a Fidesz állapotával kapcsolatban. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint elmúlt a szerelem, Bayer Zsolt pedig úgy véli, lefelé tartó spirálban van a párt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Senki sem akarja kimondani a valosagot: nem a fideSS, hanem orban vesztette el a kapcsolatot mar nagyon regota a valosaggal es az o akarnoksaga, eroszakossaga, egyszemelyes diktaturaja szakitotta el oket a valosagtol...

A fidesz, mint part, koszonheti a szeteseset az egyszemelyes iranyitasnak, annak, hogy a parton belul sem lehetett senkinek sem beleszolasa a part donteseibe, hiszen orban a legfontosabb donteseit egyedul hozta, a sajat szaja ize szerint (lasd Paks II. szerzodes stikaban valo alairasa)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@pistapapa: Ha Gyurcsány nem magyar, akkor Orbán milyen náció?
pistapapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
Orbán rég elvesztette a kapcsolatot a valósággal
csak meg kell nézni a rángatózásait, a szájnyalogatását,
amik egyértelmű jelei a betegségének ! ( skizofrénia )
mariaberta
@pistapapa: van magyar zsidó, magyar cigány, magyar sváb és magyar szlovák, de nem sorolom. Magyar az, aki annak vallja magát, még akkor is, ha egyeseknek nem tetszik.
pistapapa
@mariaberta: Van magyar,és van magyarországi zsidó,cigány,német,szlovák,bolgár,horvát,szerb,örmény,ruszin és még jó pár kisebbség.
mariaberta
@pistapapa: meg még magyarabb, sőt néhai Csurka szerint van mélymagyar is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok