A Heti Válasz főszerkesztője is aggódik a Fideszért. Borókai Gábor friss vezércikkben a tapolcai választás kapcsán elemzi a Fidesz helyzetét. Nem fest rózsás képet a kormánypárt állapotáról.

A Heti Válasz főszerkesztője szerint "az ország már tudomásul vette, beárazta a kormány kiváló válságkezelését, és a folytatást figyeli. Azzal meg sok baja van".

Nix ugribugri! című cikkében Borókai azt írja: a Jobbik ott verte meg a Fideszt, ahol egy évvel ezelőtt "még csak messzelátóval követhette annak háta közepét".

Kiemeli, hogy a Fidesz-szavazók közel fele otthon maradt, a résztvevők többsége pedig elégedetlen a kormányzás "kiszámíthatatlanságával, stílusával".

"Mélyülő bizalmi válság jelei azonosíthatóak az éterben. Nem kis részben azért, mert a Fidesz kapcsolata meggyengülni látszik a hétköznapi valósággal, amiből téves következtetések, rossz döntések sora következett már eddig is" – állítja Borókai, aki szerint nem tesz jót a Fidesznek, hogy "a vezérkarból néhányan győzelmi eséllyel indulhatnának a Kóka János-hasonmásversenyen".

A főszerkesztő szerint ha csak az éppen aktuális pillanat megnyerése a kormányzati cél, "akkor nyilvánvaló a mérce, a rendezőelv hiánya és a lecsúszás oka".

Borókai Gábor szerint "az erő azért van apadóban, mert az erény hiányzik mögüle".

Korábban két másik ismert jobboldali újságíró is kifejtette aggodalmát a Fidesz állapotával kapcsolatban. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint elmúlt a szerelem, Bayer Zsolt pedig úgy véli, lefelé tartó spirálban van a párt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Senki sem akarja kimondani a valosagot: nem a fideSS, hanem orban vesztette el a kapcsolatot mar nagyon regota a valosaggal es az o akarnoksaga, eroszakossaga, egyszemelyes diktaturaja szakitotta el oket a valosagtol...

A fidesz, mint part, koszonheti a szeteseset az egyszemelyes iranyitasnak, annak, hogy a parton belul sem lehetett senkinek sem beleszolasa a part donteseibe, hiszen orban a legfontosabb donteseit egyedul hozta, a sajat szaja ize szerint (lasd Paks II. szerzodes stikaban valo alairasa)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Mi van fiúk, kezdtek felébredni a mély altatásból? Vagy fogy körülöttetek is pénz?
karma1
Senki sem akarja kimondani a valosagot: nem a fideSS, hanem orban vesztette el a kapcsolatot mar nagyon regota a valosaggal es az o akarnoksaga, eroszakossaga, egyszemelyes diktaturaja szakitotta el oket a valosagtol...

A fidesz, mint part, koszonheti a szeteseset az egyszemelyes iranyitasnak, annak, hogy a parton belul sem lehetett senkinek sem beleszolasa a part donteseibe, hiszen orban a legfontosabb donteseit egyedul hozta, a sajat szaja ize szerint (lasd Paks II. szerzodes stikaban valo alairasa)
Aki Én
No para! A fidesznek, de főleg orbánnak mindig lesznek követői. Kérdés kinek kellenek ilyen követők?: orbanviktor.tumblr.com/
Hofipisti
Majd csak rájönnek a FIÚK, hogy az a bizonyos "fékek és ellensúlyok rendszere" nem is olyan nagy marhaság: nem csak külső, de belső kontrollt is jelent, s ezzel a végtelenségig elpofátlanodó jónyelvű siserehad felnövése eleve majdnem lehetetlen.
A valódi kontroll hiánya lehet, hogy kényelmesebb kormányzást eredményez (ideig-óráig), de a Szeretett Vezető vágyait, álmait - sőt - intézkedéseit is kordában tartja.
Ha mindezt erővel, döjffel, nagy pofával letörölték, következik az, amit rövidesen megélünk: tisztességes, összefogó ellenoldal nélkül jön Brutusz, s a belső népírtás.
Fogyni fognak mind az öreg, mind az új FIÚK.
Hajrá Magyarország! Ez kellett nekünk!
coni
Nem a Fidesz változott meg, hanem az RTL és Simicska jóvoltából eljut a tájékozatlanabb emberekhez is a való világ. Eddig csak néhány ember gyötrődött azon hogy mi lesz az országgal, és a net adón kívül semmi nem tudta kihozni az embereket a sodrukból.
Nemezis
Pedig mekkora s@gnyaló volt annak idején.
papa.49
@Nemezis: Ha a fütyisz végre megbukik, majd akkor figyeld meg ezeket a pacákokat, hogy mi mindent fognak mondani a kedves VEZÍRRŐL, !!!
szaboria1
@Nemezis: Viktor már annak idején félre állította amikor a HIR TV kapta meg. Nála nehezen esett le a tantusz.
eugen4402
Hadd keressek egy kis csomót Borókai "kákáján". A nem szavazók egy része nem a kormányzás kiszámíthatatlanságával elégedetlen, hanem éppen ellenkezőleg, a kiszámíthatóságával. Lényeg, hogy öt év után az ex-szóvivő is rájött...
Gedeon74
Aprócska szépséghiba, hogy a fent említett propagandacsövek úgy kiabálnak süllyedő hajót, hogy eddig vízhordóik voltak azoknak, akik a léket verték.
Toby
"Merjünk nagyot álmodni !" Emléxünk '98-2002-re ? A többségnek marad a nagy álom, a tetveknek meg a nagy pénz ! Ez az "új irány !"

"Megy a hajó - irány Észak !
Fütyülnek a tengerészak ! "
Fradigege
Egy padlás lesöprés végleg padlóra küldené ezt a bandát. Én mészáros&mészáros padlását bevállalom.
Souky Sanjay
Nem elveszíti,hanem már elveszítette.Most van abban a szakaszban,amikor pl.Ceausescu elmondja utolsó beszédét,vagy a többi diktátor,akik érzik már,hogy közeleg a vég,de még bíznak a talpnyalóikban.Nem kell már sok és Orbán menekülni fog.Most talán még lenne egy esélye lemondani,de,ha nem teszi meg,akkor csúnya vége lesz.Attól tartok nem hiswzik el.Nem véletlenül ígérgetnek 40-50%-os béremeléseket.Már ez is kevés és már nem erről szólnak a dolgok.
kkalman
Borókai, Borókai! Most felébredtél, vagy csak rosszat álmodtál? Szeretett pártod már régen elvesztette a kapcsolatot a világgal. Mindezt szeretett vezíred intézte, az egyszemélyes vezetéssel, a demokrácia sárba tiprásával.
Desischado
@Aki Én: Elolvastam a hozzászólásokat az oldalon. Nem létezik, hogy ennyi agyhalott birka van még mindig! Az egyik pláne tetszettŰ: " a kormány csak ad, és nem mennek szavazni..." A hálátlanok! De kinek adott ez a banda, mert rengeteg embertől csak elvettek! Köszi a linket!
Ez a borókai még most ébredt fel?! Vagy nincs több suska? Gyanítom ez lehet a gondja!
papa.49
@Desischado: A hazugovics ,,hívei,, a régi mszmp. magamistái lehetnek, azok akkor is 1.2 Ft. plusz béremelésért mindenre képesek voltak, ha nem azok személy szerint az elv él tovább...
mate03
@Desischado: Bízom abban hogy ezek a szemetek,nem húzzák ki a ciklus végéig! Mielőbbi kormányváltást,amíg nemkéső!
nezelodo
Kiállhatna Orbán, ha még nem tette meg, és világgá kürtölhetné, a párt én vagyok! A párttagok meg a biodíszlet körülöttem, de beleszólásuk nincs semmibe, mert náluk ilyen a pártdemokrácia.
adrenalink
@mate03: Szerinted melyik az a párt, esetleg koalició:-) , melyik belátható időn belül kományzóképes állapotba kerülhet?
Anna Mária
@adrenalink: Nem szabad ám elfelejteni, hogy egy ország akár huzamosabb ideig is remekül elműködhet kormány nélkül és az sem szentírás, hogy választásokat csak négyévenként tartanak. Sok-sok példa van erre.
adrenalink
@Anna Mária: Egy vezetőre mindenképp szükség lenne! Ugyan hol van most erre egy alkalmas ember?
Anna Mária
@adrenalink: Biztosan van vezetőnek alkalmas ember, sokat lehet látni is (más kérdés, hogy közülük kevesen vállalnának vezető szerepet).
Egyébként nem feltétlenül szükséges a vezető.
Képzeld csak el: hát nem lenne jól meg az ország Orbán idétlen kapkodása, átgondolatlan intézkedései, hisztérikus megnyilvánulásai, ostoba beszédei nélkül?
adrenalink
@Anna Mária: Ha csak egy /nem sok!/ alkalmas ember lenne, már rég nem Orbán uralkodna!
Légyszi írj kormány, vezető nélkül működő országot. Hadd tanuljak:-)
Anna Mária
@adrenalink: Én éltem egy olyan európai országban vagy másfél évig, ahol éppen nem volt kormány, mert az előző lemondott és a választáson senki nem szerzett többséget, a koalíciós tárgyalások pedig csak húzódtak. Az élet ment tovább, semmi különös nem történt.
De több példa is van kormánynélküliségre, nézz csak szét a neten.
Ehhez persze szükséges, hogy az emberek el tudják képzelni az életüket vezető nélkül is.
A vezető egyébként nem a bokorban terem, hanem megérik, ehhez idő kell.
Választásokat akár félévente is lehetne tartani, alakulhatnának új pártok, összemérhetnék a különböző programokat.
Magyarországon erre sajnos vajmi kevés az igény, a legutóbbi kormányalakítást megelőző választás is mutatja, hogy a választópolgárok nagy részének még programra sincs igényük, megelégszenek egy odavetett szóval: "Folytatjuk!" - a lényeg az, hogy vezető legyen.
1magyar
@Anna Mária: El tudok képzelni több emberből álló vezető tanácsot.
Anna Mária
@1magyar: Persze, mindenféle formáció elképzelhető lenne!
Desischado
@mate03: A szivemből szóltál most is cimbi!
mate03
@adrenalink: A DK-nak minden esélye meglenne,egy jó koalíciós partnerrel.Gyurcsány Ferenc a hibáival együtt is többre képes mint bár melyik ellenzéki párt vezetője!
pistapapa
@mate03: Hol élsz te? Gyurcsány politikai hulla.Lopott,csalt,hazudott.Ráadásul még nem is magyar. Látogass meg egy-két értelmes oldalt.
bencemacska
@pistapapa: Mit jelent az, hogy :" Ráadásul még nem is magyar"?
Tibor43
A valóság az valóság,a Fidesz az Fidesz.
Nem kellene EGY lapon emlegetni...
mate03
@pistapapa: Nem tudom látót e mostanában orvos? Jót tenne neked egy alapos kivizsgálás!
coni
@Anna Mária: " éltem egy olyan európai országban,,,,, ahol éppen nem volt kormány"
Hatékonyabb lenne mint a "folytatjuk". De az emberek gyomorból szavaznak, Van egy olyan érzésem is, hogy a Fidesz meg az MSZP vérszerződést kötött anno: senki más nem állhat közéjük, így megrendezték a Hagyó jelenetet (mindkét párt a BKV-ból meg a MÁV-ból élt akkoriban).
Anna Mária
@coni: Lehet, fene tudja. Mindenesetre világnézetbeli különbségek sosem voltak a fidesz és az mszp között, elvtelen társaság mindkettő.
Az országot sikerült szabályosan ledarálni - mégpedig a szervilizmusra igen hajlamos jónép segítségével, amely vezérre vágyik, "nagy vezető" nélkül az emberek többsége elveszettnek érzi magát. Puszta mítosz a magyarok szabadságszeretete.
perfekt
Elveszíteni csak azt lehet ,ami létezett --tehát...?
adrenalink
@mate03: tegnap 08:59-re Ha ló nincs a szamár is jó lenne? Egyszer már hazudott a hatalom megtartása érdekében. A beismerés számomra nem mentség!
mariaberta
@pistapapa: Ha Gyurcsány nem magyar, akkor Orbán milyen náció?
pistapapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
Orbán rég elvesztette a kapcsolatot a valósággal
csak meg kell nézni a rángatózásait, a szájnyalogatását,
amik egyértelmű jelei a betegségének ! ( skizofrénia )
mariaberta
@pistapapa: van magyar zsidó, magyar cigány, magyar sváb és magyar szlovák, de nem sorolom. Magyar az, aki annak vallja magát, még akkor is, ha egyeseknek nem tetszik.
pistapapa
@mariaberta: Van magyar,és van magyarországi zsidó,cigány,német,szlovák,bolgár,horvát,szerb,örmény,ruszin és még jó pár kisebbség.
mariaberta
@pistapapa: meg még magyarabb, sőt néhai Csurka szerint van mélymagyar is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.