A nemzetgazdasági miniszter szerint 420 ezerrel dolgoztak többen tavaly év végén a 2010-es adatokhoz képest. Az Mfor.hu annak járt a végére, miből tevődik össze ez a hatalmas szám.

A Varga Mihály által mondottakat akkor kapjuk meg, ha a 2010-es átlagos foglalkoztatási szintet vesszük. Ekkor 2014 novemberére 424, decemberre pedig 410 ezer a bővülés mértéke.

Ebben a számban szerepelnek a külföldön dolgozó, ám magyar lakhellyel rendelkezők, az önfoglalkoztatók, a közmunkások és a lap cikke szerint az öt főnél kisebb cégeknél foglalkoztatottakat is.

Az összefoglaló legfontosabb része az, hogy a foglalkoztatottakon (420 ezer fős bővülésen) belül a teljes alkalmazotti létszám 130-140 ezer fővel haladja meg a 2010-es év átlagát. Érdekesség, hogy amennyiben az alkalmazotti létszámot csökkentjük a közfoglalkoztatottak számával, akkor a növekedés mértéke már "csak" 30-40 ezer fő.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Csak az a baj hogy ez a 400+ezer nem a hatarokon belul dolgozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@KERKA: Egyetértésem. Pont ezért mondom, hogy azért disztingválunk már!
Azt kell-e megmentenünk, aki csak egy garzonra vágyott, vagy azt, aki egy garzon árának a sokszorosát akarta fialtatni!!
KERKA
@m.macskosz: Azért az is megér egy misét, hogy az önkormányzat is ide fektette be a pénzét?? Nem lehet szerintem egy közvagyont kockáztatni. Ha jól tudom, de ennek utána kell néznem, a törvény tiltja az intézményi alapítványoknál is a befektetést ami kockázattal jár, mert így akár el is bukhatja.
Hoppá, eltértem a témától, így erről ide nem írok többet.
m.macskosz
@KERKA: Ebben az Országban csak az tilos, amit az adófizetők --a törvény nem ismerete miatt--elkövetnek. Tegnap,--évek óta először--, láttam a Heti hetest.
Ceglédi Zoltán kimondta a frankót. Már rég lenyúlták a nemzleti parkokat, csak legitimizálni akarták. A három miniszter meg nem kap büntit, hogy elQrta, melyik gombot kell nyomnia.
papa.49
@m.macskosz: @KERKA: Egyezik a véleményünk erről a ,,pilótajátékról,, lehet itt mellébeszélni de ha nem lett volna jelentős potentát, vagy potentátok a háta mögött ezt kb. 1 hétig tudta volna csinálni, nem évekig...Az már egy másik téma hogy jó magyar szokás szerint az ,,apró betűs részeket nem böngésszük ki,, hátha nem baxunk rá, hát most nem jött be...
lajospapa
Mit mondott Churchill a statisztikáról?
m.macskosz
@lajospapa: "Én csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok." (W.Churchill)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.