A nemzetgazdasági miniszter szerint 420 ezerrel dolgoztak többen tavaly év végén a 2010-es adatokhoz képest. Az Mfor.hu annak járt a végére, miből tevődik össze ez a hatalmas szám.

A Varga Mihály által mondottakat akkor kapjuk meg, ha a 2010-es átlagos foglalkoztatási szintet vesszük. Ekkor 2014 novemberére 424, decemberre pedig 410 ezer a bővülés mértéke.

Ebben a számban szerepelnek a külföldön dolgozó, ám magyar lakhellyel rendelkezők, az önfoglalkoztatók, a közmunkások és a lap cikke szerint az öt főnél kisebb cégeknél foglalkoztatottakat is.

Az összefoglaló legfontosabb része az, hogy a foglalkoztatottakon (420 ezer fős bővülésen) belül a teljes alkalmazotti létszám 130-140 ezer fővel haladja meg a 2010-es év átlagát. Érdekesség, hogy amennyiben az alkalmazotti létszámot csökkentjük a közfoglalkoztatottak számával, akkor a növekedés mértéke már "csak" 30-40 ezer fő.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Csak az a baj hogy ez a 400+ezer nem a hatarokon belul dolgozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Csak az a baj hogy ez a 400+ezer nem a hatarokon belul dolgozik.
Hellcat
Ügyesen trükköznek a fijúk...És ez általában bevett szokás...szóval bele lehet gondolni a többi statisztika mennyire van szétcsalva ha ez több mint 10x esére van behazudva.
bundi
tehát orbán előtt voltak foglalkoztatottak, meg voltak munkanélküliek...ők bevezették azt az ügyes húzást, hogy a munkanélküli csak akkor jár, ha évente x napig dolgozol mint közmunkás...de ha egy évben y napnál többet dolgozol, akkor már beleszámolnak az új rend szerint a jómunkásember oszlopba és a másik újítás, hoy azok is átkerülnek a jómunkásemberek közé akik elhagyták az országot és kint dolgoznak...ezek kb 4-500 000-en vannak...
tehát tehát a 420 000 számot úgy hozták, hogy beleszámolták a 2-300 000 közmunkást, és a 4-500 000 kintit...és csak ennyivel nőtt?
m.macskosz
Csilliárdnyiszor elhangzott már Churcill egyik híres/hirhedt mondása, miszerint csak annak a statisztikának hisz, mait ő hazudott. A statisztika önmagában egy rafkó dolog: viszonyítás kérdése, hogy fejlődik vagy visszafejlődik-e a gazdaság meg egyebek. De az Orbán hívők elhiszik, azok meg nem a mélyszegénységben élők, hanem a jó jövedelmű bérencek és nyuggerek, zömmel Budapesten.
volvós
@m.macskosz: bezony, bezony !!! Csak ne felejtsük el, hogy az orbán-hívök mind
egy talpig becsületes, jól keresö vállakozók, és azok beosztottjai,
akiknek ez a statisztika nagyon tetszik...:-)))
nyanya001
A nemzetgazdasági miniszter éppen olyan pofátlanul hazudik
mint a főnöke meg az egész fiidesznyik bagázs !
m.macskosz
@m.macskosz: mait helyett amit..
..és még nem is ittam..:)
m.macskosz
@nyanya001: Ilyesmit nem illik mondani, de ezeket a gyomorbajos csávókat nem sajnálom: Varga, Áder. Lett volna választási lehetőségük. Azt azért még Orbánról sem tételezem fel, hogy kinyíratta volna őket, ha nem vállalják a rájuk osztott feladatot, bár.. .. ..
nyanya001
@m.macskosz: Ne áltasd magad, a legjobb csókosa a Simicska
mert leg...te, ott nyírja majd ahol tudja, megkezdődik a bandaháború
m.macskosz
@nyanya001: A bandaháborúkból a FŐGAZEMBEREK soha nem jöttek még ki rosszul.
nyanya001
@m.macskosz: Valamelyik csak fog köpni előbb utóbb !
És az a Simicska lesz !
karma1
@bundi: Dragam, a matek sohasem volt sem a csuti torpenek, sem a statisztikakeszitessel megbizott cegeinek az erossege... Ha igy kavart volna a szamokkal, ahogy Te is szamoltal (persze, ez sem lenne realis!), akkor majdnem meglenne az 1 millio beigert munkahely... Csak valoban ott santit a dolog, hogy NEM O, hanem az angol kiralyno adja a munkat a magyaroknak,...:o(((
m.macskosz
@nyanya001: És abból nekünk mi hasznunk lesz? Előkerülnek a kisíbolt milliárdok?
Vissza lehet venni az elrabolt milliárdokat? :( Én nem bánom, ha megkapja mind a méltó büntetését, azaz még a műanyag lakat is rájuk rozsdásodik, de azt már ember helyre nem hozza, amit ezek elkövettek, sajnos!
nyanya001
@m.macskosz: Sajnos nem, de legalább kinyílik a szeme a sok birkának !
m.macskosz
@nyanya001: Ó, ne reménykedj! Ezek a bigott Orbán-hívők tényleg nem képesek elismerni, hogy rossz lóra tettek. Kis kedvencemnek is az fáj, hogy a mávosok többet kaszálnak, mint ő.
papa.49
Sőt ha még a 2010 után elhunytakat is beleszámoljuk meg is haladja a növekedés az ígért 1 milliót, erre szoktam mondani jó akkor nekem is higgyétek el ha hazudok...
Ebből egyetlen szó nem igaz, ez csak a maszlag amivel próbálják kimosni magukat, a csoni Miska talán regélhetne a ,,Marikáról,, aki elsikított 20 milliárdot, az nem csak magánemberek pénze volt, volt abban állami pénz is bőven, meg az önkori pénze is, nap mint nap borulnak ki a ,,csontvázak,, a fütyisz szekrényéből talán ez is megérne egy misét!!!
m.macskosz
@papa.49: Most, ugye csak viccelsz? Komolyan mondod, hogy a karcagi 5 uszkve 20 milliárdos hoppácskában a kormány is benne lehetett!?
sentinel216
Bűvészkedés a számokkal. A tyúkólamat hiába festem bármilyen színűre, a benne lévő baromfiak ettől nem változnak hízott libává.
Strong
Nos igen:

M1 módra kommunikálják a számokat:
Az 1 másodpercre bekapcsolódó nézők amennyiben körben ülnek, az egyből x 360 -al. Mer ugye mindennek a köbgyökéből ez kikövetkeztethető...
Ez megszorozva pí - vel (3.14) akkor kijön, hogy a csatornát 48 millióan nézték...és ez világszenzáció...

A foglalkoztatottság dettó ugyanez...
papa.49
@m.macskosz: Ismerem a Karcag környéki üzemeket, nagyobb vállalkozásokat ott nincs magánkézben ennyi milliárd, abban kellett leni a ,,vidék fejlesztési minisztérium,, pénzének is , meg az önkori pénzének is...Meg hát eléggé egyértelmű volt a ,,marikázás,, a spiné lelépése után, annak ,,kebelbarátnak,, kellett lennie...
m.macskosz
@papa.49: Megítélni sem tudom, de azt bevallom, hogy rohadtul kevésbé tudom sajnálni azokat, akik huszonvalahány százalékos hozamra betettek 10-20 milliót, mint azokat, akik csak egy egyszerű kis otthonra vágytak, de nem volt csupán 1-2 milliójuk és hitelt vettek fel.
KERKA
@papa.49: @m.macskosz: Ennek az esetnek két tanulsága is van
egyrészt semmiféle ellenőrzést nem kapott ez az utazási iroda, mert eredetileg akként működött,
másrészt ide bezzeg nem látogatott a NAV, pedig fölmerülhetett volna a kérdés, hogy a Marcsika lánya ugyan már miből tudott vállalkozásokat beindítani, honnan került elő a sok lóvé.
Harmadszorra pedig nem sajnálom azokat az embereket, akik nem ismerik fel Marcsikában a helyi TRibuszernét, és elhiszik hogy a pénzük a Marcsika bankban 20%-os kamatot hoz.
Megint az emberi ostobaság és mohóság látszik, sikerült megvezetni a birkákat.
m.macskosz
@KERKA: Egyetértésem. Pont ezért mondom, hogy azért disztingválunk már!
Azt kell-e megmentenünk, aki csak egy garzonra vágyott, vagy azt, aki egy garzon árának a sokszorosát akarta fialtatni!!
KERKA
@m.macskosz: Azért az is megér egy misét, hogy az önkormányzat is ide fektette be a pénzét?? Nem lehet szerintem egy közvagyont kockáztatni. Ha jól tudom, de ennek utána kell néznem, a törvény tiltja az intézményi alapítványoknál is a befektetést ami kockázattal jár, mert így akár el is bukhatja.
Hoppá, eltértem a témától, így erről ide nem írok többet.
m.macskosz
@KERKA: Ebben az Országban csak az tilos, amit az adófizetők --a törvény nem ismerete miatt--elkövetnek. Tegnap,--évek óta először--, láttam a Heti hetest.
Ceglédi Zoltán kimondta a frankót. Már rég lenyúlták a nemzleti parkokat, csak legitimizálni akarták. A három miniszter meg nem kap büntit, hogy elQrta, melyik gombot kell nyomnia.
papa.49
@m.macskosz: @KERKA: Egyezik a véleményünk erről a ,,pilótajátékról,, lehet itt mellébeszélni de ha nem lett volna jelentős potentát, vagy potentátok a háta mögött ezt kb. 1 hétig tudta volna csinálni, nem évekig...Az már egy másik téma hogy jó magyar szokás szerint az ,,apró betűs részeket nem böngésszük ki,, hátha nem baxunk rá, hát most nem jött be...
lajospapa
Mit mondott Churchill a statisztikáról?
m.macskosz
@lajospapa: "Én csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok." (W.Churchill)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.