"Gyere haza fiatal!" – ilyen kedvesen invitáló programmal parancsolná, mintsem csábítaná a kormány, hogy jöjjenek haza a külföldön dolgozó magyar fiatalok. A reakciók alapján a program egyelőre nem győzte meg őket.

Mint arról beszámoltunk, a program célja, hogy a fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával. Elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat célozták meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni.

A külföldön elő fiatalok reakciói szerint a program egyáltalán nem csábító és ettől nem fognak hazajönni.

Az Írországban élő és dolgozó Petra a kormány bejelentésére ezt írta Facebook oldalán:

Örülnék, ha a kormány esetleg először arra költene, hogy megkérdezze az ügyeskezű fiatalokat, akik már legalább pár éve kint élnek, hogy miért NEM mennek haza, és esetleg először arra költene pénzt, hogy azon változtasson.

Zsuzsa, New York, Egyesült Államok:

Az otthonom ott van, ahol engem és a munkám megbecsülik. Ahol támogatnak abban, hogy azt tanuljak, amit szeretnék. Ahol az állam, a kormány nem akar az élet számlatan területén beleavatkozni a magánéletembe.

Péter, Burton-Upon-Trent, Anglia:

50 fiatal első körben. A bevallott londoni 200 ezerből legalább a fele fiatal. Számoljunk: 1 fiatalra jut 2 millió forint. Ebből lesz munkája, lakhatása, tisztességes jövedelme? Ha kinn keres alaphangon 1000-1200 fontot, de jó szakmával, jó nyelvtudással nyilván többet, vagy sokkal többet. Miért is menne haza? Naponta változnak a feltételek. Semmi nem tervezhető hosszútávon. Ez megint egy ötletelés. Lufi, ami szépen majd leereszt, de elmondhatják, hogy megpróbálták. Ja és a pénznek minimum fele a kamu munkavégzések fejébe a "tanácsadók" zsebébe vándorol. A fiatalok (a jövő generációja) elmennek, a vazallusok maradnak. A mérhetetlen/mértéktelen harácsolás így pusztít el egy országot!

Gréta, Pfaffstätt, Ausztria:

Ember! Munkahelyem volt régen is Magyarországon, de amíg Magyarországon 270 eurot kaptam, mint köztisztviselő, itt pedig húsüzemben kapok 1400-1500 euro között, addig te hiába adsz nekem lakhatási támogatást, ha nincs miből fizetni Magyarországon. Te idióta!

János, Németország:

Dehogy megyek, itt Németországban legalább nyugodtan és biztonságban nevelhetem a lányaimat!

Ágnes, Ausztria:

Ha Magyarországon megadnák azt a bért, amit itt kapok, akkor sem mennék már haza, mert itt nagyon nyugodt környezetben élek és dolgozok. Bármennyire is fáj, de ezt otthon nem kaphatom meg.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"Örülnék, ha a kormány esetleg először arra költene, hogy megkérdezze ..."
Megkérdezze??? Ugyan már. A kormányt nem érdekli a valóság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ez a "100 millió forintos program" nem hiszem, hogy sokakat haza fog csábítani. Ha egyszer már elszántam volna magam, hogy elkeseredésemben Angliában keressek munkát, én egyedül nem jönnék haza ennyiért.
coni
A szülők hibája, hogy nem látják felnőni az unokájukat. Amikor pár éve diáktüntetések voltak mert elérhetetlenné tették a felsőoktatást tömegeknek, akkor néhány tanáron kívül senki nem állt melléjük, még a nagyszülők is csak morgolódtak hogy a fiatalok megzavarják a megszokott nyugalmukat. A felnőttek saját magukért sem állnak ki, nemhogy a gyerekeikért (lásd Paks II.).
Levendula
Mutattam a fiamnak a cikket. Mosolygott rajta...
Soha de soha nem fog visszatérni Magyarországra. Csal látogatóba... Elég nagy baj ez nekünk, de hogyha megtalálja a boldogságát távol a hazájától, akkor örülünk.
silber13
Olvasva a hibbant kormányunk beteges ötletrohamai közepett tett ígérgetéseit, , amit mellesleg eszük ágában sincs betartani, (de ugyan miből is ), meg látva a kinti fiatalok válaszait, csak egy megjegyzésem volna: no comment!
verum
Lám, a külföldre szakadt hazánk fiai az országot a kormánnyal mossák össze.
És a zöm még helyesel is nekik. Pedig nem a kormány jelenti az országot, a hazát!
Csak látogatóba jönnek haza? Minek?
Hogy gúnyolódjanak, hogy lekezelően segítsék az itthoniakat, mint a kódisokat pénzzel és kioktassák, hogy milyen buták és idióták?

Mélységesen megvetem a mindenkori kormányt, hogy egy szabad, önálló ország helyett kifosztott országot hoztak létre, hogy az ország felemelkedése helyett az egyéni felemelkedés, a mások ellehetetlenítése és a korrupció melegágyává tették hazánkat.
Akik mégis itt maradtak, azok vagy semmirekellő naplopó csalók, talpnyalók, vagy közönyösek, akiknek mindegy milyen áron, milyen csalással élnek meg, semmire nem szavaznak, semmibe bele nem szólnak, vagy ész nélkül robotolnak másoknak bagóért mindent lenyelve.
Nagyon kevés olyan maradt, aki jobbítani akar, aki tudja mit kellene tenni és van is bátorsága hozzá.
Ezek a kevesek jelentik az igazi hazát. Akikért érdemes maradni és küszködni és remélni és szeretni az országot. Csak éppen nem kellene magukra hagyni...
soljanka
2012 óta próbálkozik ez a sóhivatal. Ez az amelyiknek az alapítója, ötletgazdája, elnöke aztán Tel Avivba ment dolgozni valami attasé lett :)
( Azbej Trisztán - persze azóta nem tudom mi lett vele, lehet, hogy 2 milláért visszajött)
magyarbakancs
Minimál bérért haza tengődne?
Kinek a barom Fideszes agyában született meg ez a gondolat.?
100 milliók vannak ilyen barom ötletekre.
nezelodo
Lehet, hogy bedobják, hogy mindegyiknek a Szíjártó apuka módján adnak szülői (állami) támogatást, és akkor bedugulnak a határok a hazafelé özönlő eddig külföldön munkát vállalók rohamától.
human
"Örülnék, ha a kormány esetleg először arra költene, hogy megkérdezze ..."
Megkérdezze??? Ugyan már. A kormányt nem érdekli a valóság.
picike
mit mondjak csak igazuk van a fiataloknak !!!
Hellcat
Mondtam tegnap is...aki hosszas vergődés után nagy elhatározással eldöntötte, hogy kiköltözik az már nem fog hazajönni...meggátolni kellett volna kedves fidesz nem eső után köpönyeg módon kapkodni...persze meggátlás helyett fontosabb volt a pártalkotmány meg a haverok zsíros pozíciója meg, hogy úgy általánosságban jól megszedjétek magatokat...Gratulálok...szakértő kormány a nagy szart.
picike
Ez a keresztény valóság az igazság és az igazság ha fáj is igazság marad
picike
kihalnak az öregek és egy pár év mulva eltünik a hires Magyarország mint egy kis falu olyanná leszamit ott hagynak ott hagya mindenki nem érnek rá vitázni itthagyák és slusz
bundi
@verum: az előbbi cikk neked is tanulságos lehet
KERKA
Nem jönnek haza, ezt tudtuk előre. Miért? mert már megteremtették maguknak külföldön az egzisztenciát. Sokan már családosak, a gyerekek már ott járnak iskolába.
Nem jönnek haza, mert nincs jövőképük
Nem jönnek haza, mert nem bíznak a kormány igéretében.
Nem jönnek haza, mert hiába tanultak , itthon nem vették hasznát, a tudásukat külföldön tudják hasznosítani.
Mindegy, hogy szakmunkás, vagy diplomás, a megélhetési lehetőségek külföldön jobbak
Szembesültek azzal, hogy külföldön a megállapodott munkafeltételeket/ fizetésüket megkapják hiánytalanul.
Itthon a munkáltató csak trükközik a dolgozóival és nincs jogorvoslat az őket érintő átb@szások ellen.
bundi
@human: majd a dajcstompika tart egy internetes konzultációt erről...@magyarbakancs: egyébként nem tudom ez a habony féle ingyenes tanácsokból való-e
hvg.hu/itthon/20150422_Rogan_Habony_maganemberkent_ad_tanacsokat
vagy a habonyárpi az egyik élvezője ennek a 100 millás talált pénznek...esetleg a harrods-os dőzsije és a gucci tatyó is ebből jött ki...
sziljozs
@human: ezeket csak a harácsolás érdekli SEMMI MÁS!AZEMBEREKET meg totál hűlyének nézik,persze NEM CSODA,hisz mindenki magából indul ki!!!
human
@picike: Magyarország nem tűnik el, mert Orbán majd betelepít ide románokat, ukránokat, kínaiakat, azerieket. Az uralkodó osztályt nem érdekli, hogy milyen nemzetiségű tartja fenn életszínvonalát. A lényeg, hogy "ázsiai származékok" legyenek és ne európaiak.
Tibor43
Egy régi dal a mai kornak megfelelő átírása:
Ifjúság gyere haza,vár itten a süket duma...
Munkahelyek helyett.
bundi
megnéztem ezt a gyerehaza honlapot...röhej...az utolsó hozzászólás kb 6 és fél héttel ezelőtti...kíváncsi vagyok mennyit kapnak a 100 misiből ezért...
a másik...
hataratkelo.blog.hu/2015/04/21/ugy_ereztem_ez_az_utolso_eselyem
a legutolsó tegnapi poszthoz kb 150-en szóltak azóta a tegnapelőtti angolhoz meg...
érdemes elolvasni...mármint az angolt ..ez nagyjából a realitás a középkorúaknak...
Aki Én
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy akit ez a kormány elüldözött, azt ez a kormány a büdös életbe nem fogja visszacsábítani. Vegyük tudomásul a tényt, miszerint nem az országgal, hanem az ország vezetésével van itt nagy baj. Áttételesen persze az országgal, mivel mindent eltűr az aljas férgektől és féreg sleppjétől. De elég megnézni csak a mai híreket. A normális ember gyomra felfordul ezektől.
picike
@human: mostantól megváltozom én is és irányvonalam is, a család irányitásom felé a "haza csak ott ahol jog is van" sőt a megélhetés is ez ilyen rövid lesz human
volvós
@verum: 10:28

Gondolom, Te a falud tábláját még nem láttad hátulról,
külföldröl meg csak álmodozol... Hát szép " fideszes " álmokat Neked.
Aztán irigykedj csak tovább...
A fent kommentelö fiatalok pedig a valóságot írják le, és nem a
meséknek, igérgetéseknek dölnek be...
verum
@volvós: - nem vagyok fideszes, a kormányt nem csípem. És nem falun lakom, hanem a fővárosban és sokfelé jártam, külföldön is. Rokonaim, ismerőseim is vannak kint régóta és nemrégóta egyaránt.
De sokszor leírtam már, idehaza változást csak azok hozhatnak, akik idehaza vannak és tesznek.
Akik kimennek, azok saját boldogulásukért tesznek, ugyanúgy, mint idehaza a politikusok.
A hazát összekeverik a hatalommal!
Tudom, ez sokakat sért, de akkor is ez a véleményem.
Meg az, hogy te ugyanolyan felületes és elfogult vagy, mint a fidesz-fanok. Talán csak véletlen, hogy nem vagy az - ha nem vagy az!
verum
@picike: - a haza olyan, amilyenné a polgárai teszik. Ha mástól várják a jobbítást, soha nem lesz semmi. Ha másokat hibáztatnak, soha nem lesz semmi.
brutus
Nem kellene elöször azzal foglalkozni, hogy NE menjenek el innen ??? B@sszus !!!
Mocskos hazug banda...
verum
@bundi: - nem nekem kell belőle tanulságot levonni, én ugyanezt mondom!
human
@picike: Vagy harcolni. Mindenki a maga módján.
picike
@verum: én már öreg vagyok a fiatalok elhuznak a fiataloknak kell kiállni az igazukért én öreg harcos vagyok már és fáradt is
verum
@picike: - ugyan áruld már el, hogy a fiatalok hogy állnak ki az igazukért, ha elhúznak innen?
picike
@verum: egy megfelelő szavazással,ne legyenek lusták rá még elmenni is a sült galamb nem fog a szátokba repülni magától ez biztos
Anna Mária
@verum: Így bizony, az elhúzással állnak ki önmagukért. És jól teszik, hiszen mindenkinek egy élete van, amit az ócska magyar politika oltárán nem szabad feláldozni.
Egyébként a külföldre költözést nem igazán kellene "elhúzásnak" nevezni, nem olyan egyszerű dolog ám az, mint ahogy kinéz. Rettentő sok akadállyal, problémával kell megküzdeniük a külföldön letelepedőknek. Tisztelet jár nekik.
Anna Mária
Oké, a fiatalok nem kérnek ebből a marhaságból.
Egyben biztosak lehetünk: a 100 millió szépen el fog tűnni.
verum
@picike: - én minden szavazásra elmentem. A sült galambot meg sosem vártam.
Egyébként te nem vagy magyar? Mi az, hogy a "szátokba repülni"?
Orbán-féle széthúzás már nálad is érvényben van?
verum
@picike: - még valami. Egy szavazással nem fog semmi megoldódni. Aki itthon küszködik, mint a fekete pólós nővér, aki egzisztenciáját veszélyezteti, aki meri kimondani az igazságot, annak jár főhajtás!
Aki innen elhúz, az csak kibic, akinek tudjuk mi a jó magyar neve!
verum
@picike: - még valami.
Aki azért megy el, mert a hatalom konkrétan az életére tör, halálra ítélné, vagy megnyomorítaná, vagy bebörtönözné elvei miatt, azt teljesen érthető. Sőt, arról se feledkezzünk meg, hogy magyar emberek százezreit vitték marhavagonokba a halálba. És közülük aki életben maradt, mégis a legtöbb hazajött, mert jobban szerette hazáját, mint az őket halálba küldő magyarkodók!
Azonban aki a bajban hagyja el a hazáját, aki erejét, tudását, erőfeszítését arra használja, hogy idegenben boldoguljon, az tegye, legyen hazája a választott ország.
De a haza azoké, azok formálják, akik itthon maradtak. Ha a selejt maradt, akkor selejt ország leszünk, mert a krémje elhúzott máshova, ahol már mások kikaparták azt a gesztenyét, ami a lehetőségeket adja, amitől jogállam lesz egy ország. Mégpedig azok kaparták ki, akik maradtak hazájukban!
Anna Mária
@verum: Hagyd már békén azokat az embereket, akik elmentek Magyarországról. Nem kibicek ők, hanem egy idő után sokkal szélesebb látókörrel, több tudással rendelkező emberek, mint az otthon maradottak.
Nem a külföldön élők a felelősek az otthoni dolgokért, ők is áldozatai a magyar politikának, de ők legalább segítenek magukon és másokon is: nagyon sok pénzt utalnak haza az otthon maradt, éhezésre ítélt rokonaiknak. Az összeg bizony nemzetgazdaságilag is nagyon jelentős!
picike
@verum: igazad van igaz amit irsz de hidd el az az igazi aki önmagát és tanitásait adja mindenki java érdekében az az igazi hazafi ő igy harcol azis valami csak kevés ,több kell tenni az asztalra mig fiatal vagy tenni és tenni érte a jobbért folyton tenni
verum
@picike: - nekem ne mondd, én sem vagyok már tinédzser. Tudom, milyen nehéz itthon bármit is jobbítani.
Az ember véres verítékkel fölkapaszkodik az árbocra, hogy szétnézzen, merre legyen a merre és mire meglátja, mire tudja, már azt veszi észre, hogy elment alóla a hajó. Mert kiállni a másikért - nem nagyon divat semmikor sem.
Mert egy szegény, kifosztott országban csak akkor lesz jobb, ha egy generáció vállalja, hogy feláldozza magát az utánuk jövőnek. Mert jobb nem lesz azonnal, csak nagyon lassan és kis lépésekben.
De vajon ki, kik teszik meg ezeket az első lépéseket? Akik elhúznak?
Vagy akik már lassan kidöglenek...?
picike
az asztalokon ne csak a morzsa legyen az lentre való felülre rendes kenyér hus kell mégpedig disznóból kolbászból és nem csirke farhát kell a népnek az a csirke farhát a kutyáknak való az a morzsa és abból van sok a magyarok asztalán sajnos ez a statisztika mutatja ki az elemzés szégyen és gyalázat kulturája ami ma van
picike
@verum: nem mentem én soha fejnek inkább a falnak ,na de most forditott a helyzet a fejnek kell menni nem a falnak
bohóc
@picike: "Semmi sem kíván több tapintatot, mint az igazság. Elmondásához ugyanannyi hozzáértés kell, mint az elhallgatásához."
len in black
Üzenet a külföldön dolgozó magyaroknak:

Mindenki maradjon, ahol van!...
Na jó, én rugalmas vagyok, mindenki menjen ahova akar, csak Magyarországra ne jöjjetek vissza!!!
Miért?
Mert itt nem lennétek szabadok.
És mit jelent a szabadság?
Egy Angliában élő ismerősöm segített megérteni azzal, amikor azt mondta:
"Ha kint kevesebbet keresnék, akkor sem jönnék vissza."

Hát ezért gusztustalan, hogy a fidesz minden réteget próbál megvenni, lekenyerezni.
15% adókulcs? A világon a legkevesebb?
NEM KELL TŐLETEK SEMMI, TI BAROMARCÚAK!!!
Urak, ha nem tudnátok, a pénz nem minden, a pénz nem boldogít.
MIVEL EZT NEM TUDJÁTOK, EZÉRT VAGYTOK BETEG ÁLLATOK - CSAK!
simmering73
Egy becsületesen, tisztességesen dolgozó fiatal 5-6 év alatt egzisztenciát tud teremteni nyugaton. Itthon jelen állás szerint egy emberöltő is kevés erre.
Strong
Több ismerősöm, barátom (sógorom) dolgozik valamelyik nyugati országban. Nem tervezik a hazaköltözést, és szinte ugyan azt mondják, mint ami fent olvasható...
ila51
@Strong: pontosan...és kintről még nyomhatnak egy like-ot a szép hazára , ja és könnyedén reptetnek ki engem hozzájuk
Anna Mária
@bundi: hvg.hu/vallalat_vezeto/20150421_Burokracia_korrupcio_ugyfelkozpontusag_hi Igen, ez nagyon jó cikk - valóban így van. A magyar munkaerő nagy része egyébként külföldön is problémás: a munkájával kapcsolatos kritikát személyes sértésnek veszi, a közös döntések meghozatalába nagyon nehezen vonható be, inkább hallgat. A magyar dolgozó gyakran tartja magát többre minden más nációból származóknál. A munkáltatók tisztában vannak ezekkel a problémákkal és természetesen válogatnak. Érdemes ezt munkakereséskor tudni. Fontos az önismeret.
bretagne
Miből gondolták, hogy ez után a blőd felszólítás után rohannak haza? Ott kint van munkájuk,
jövedelmük, nyugodt életük. Itthon meg semmi. Megint mellélőnek, mint már annyiszor.
Toby
Számüzetésben élő fiatalok, "magyar embefrek" és "keményen (külhonban)dolgozó kisemberek !"

Eszetekbe ne jusson - "még egyszer mondom" - eszetekbe ne jusson hazatántorogni, amíg ez a mocskos csürherezsim uralkodik a kék ég alatt, mézzel, tejjel folyó Kánaánt ígérnek, hogy legyen még legalább 300.000 közmunkás - minimálért ! - hogy megtermeljéltek nekik a luxusra valót, a zorbáncoknak, tiborczoknak, lézereknek, rogánoknak, habonyoknak !
Mert egy elmebeteg stadionőrült mer álmodozni és a saját hobbiját építeni, mikozben 9,5 millió "magyar ember" és " keményen dolgozó kisember " magasról van leszarva az adókkal, áfákkal, szégyentelen fizetésekkel !

"Még egyszer mondom !" Eszetekbe ne jusson, amíg ez a tetves rezsim...a többit tudjátok !
rokker33
Én is azt mondom hogy aki kint van az ne menjen vissza Magyarországra.Én 1,5 éve Ausztriába dolgozok és nem bánom.M.O-on nem találtam olyan munkát ahol 100-120 ezret tudnék keresni Ausztriában meg a háromszorosát megkeresem ugyan annyi munkával és jobban megbecsülik a dolgozókat.Azért nem mindegy a programjukat meg dugják fel a seggükbe nem fog azért senki se hazamenni hogy 50 meg 70 ezret keressen.
Nil
Nincs hova hazajönni
Magyarország lassan csak a térképeken és a politikában létezik
Pártunknak és kormányunknak fontosabb a kínai, az orosz,a grúz, a koreai, stb. mint a magyar
nduro
Lehet ,hogy üldözési mániám van ? Nem lehet,hogy valakik igényt tartanak országunkra ?Egy népet kiirt , külföldre kényszerít a saját kormánya (mindegyik) .Ami elképzelhető minden a padlón (ipar,gazdaság,egészségügy stb. ) és ők csak tömik a zsebüket ? Lehetőség lenne a kilábalásból és senkit nem érdekel csak ,hogy 4 évig raboljon szabadon gátlástalanul !!! Ők nem magyarok ? Akkor kik ? Miért nincs igazságszolgáltatás ,felelősségre vonás, vagyonelkobzás és börtön ? Kik ők és mi a céljuk mindevvel ?
nduro
Lehet ,hogy üldözési mániám van ? Nem lehet,hogy valakik igényt tartanak országunkra ?Egy népet kiirt , külföldre kényszerít a saját kormánya (mindegyik) .Ami elképzelhető minden a padlón (ipar,gazdaság,egészségügy stb. ) és ők csak tömik a zsebüket ? Lehetőség lenne a kilábalásból és senkit nem érdekel csak ,hogy 4 évig raboljon szabadon gátlástalanul !!! Ők nem magyarok ? Akkor kik ? Miért nincs igazságszolgáltatás ,felelősségre vonás, vagyonelkobzás és börtön ? Kik ők és mi a céljuk mindevvel ?
len in black
@nduro: Nem, ezt felejtsd el. Itt nincs semmiféle összeesküvés elmélet.
Időről-időre születik a világba egy-két Q rossz ember,
Akik mindent akarnak. Ezek nem emberek, hanem beteg ÁLLATOK, és nem ismernek sem embert, sem Istent.
Ők azt hiszik, hogy... De végül elbuknak. Mindig.
orbán viktor nem ember, és még csak nem is állat, hanem félig növény - agyilag, érzelmileg.

Ez volt a belépő mondatom, de sokaknak még csak fel sem tűnt.
Sajnálom!
Mit?
Kb mindent!
Én is elmegyek innen vén fasz létemre, és nem a pénzért (kell a faszomnak), hanem a szabadságérzet miatt!
Jelentem 2015-ben: Politikai menekült vagyok, elüldöztek innen, a csürhebanda!!!

over

De nem!
mekkelek
Az egyik megkérdezett tökéletesen megválaszolta:
"Miért is menne haza? Naponta változnak a feltételek. Semmi nem tervezhető hosszútávon. Ez megint egy ötletelés. Lufi, ami szépen majd leereszt, de elmondhatják, hogy megpróbálták. Ja és a pénznek minimum fele a kamu munkavégzések fejébe a "tanácsadók" zsebébe vándorol."
Ehhez sajnos nincs mit hozzátennem...
brutus
@bretagne: EZ egy bovli (el)qrmany...SEMMI se olyan milyen kellene, hogy legyen...SIMLI !!!
Fradigege
Szólni kéne nekik, hogy együgyü a próbálkozás. A béreket kellene rendezni. Hisz Magyarország jobban teljesít. Minimálbért felnyomni. Jó lenne nettó 200 ezer. Tudom, hogy az ország belerokkana, a kisvállalkozók ezt nem tudják kitermelni, blablabla... Akkor a jelenlegi minimálbért megszabni a köcsögöknek, máris nem lenne izgi politikusnak állni. Mészárost felkérni, hogy megmutassa miként lehetünk milliárdosak. Szíjjártó Petike, pedig olyan kurva jól tud befektetni, hogy 167 millerért villát vett Dunakeszi gyártelepen. De vagy már 2 hónapja nem tudja ki az a Tarsoly Csaba.
nezelodo
"Anna Mária
Oké, a fiatalok nem kérnek ebből a marhaságból.
Egyben biztosak lehetünk: a 100 millió szépen el fog tűnni."

Elköltik önmagukra, hogy olyan keményen megdolgoztak a fiatalok haza csábításáért, mint amilyen keményen elhajtották őket, és akkor is a fizetésükért dolgoztak a retkek.
Másik
Nem arról volt szó, hogy csak elkalandoztak némi tanulmányútra, és az nem is baj?

Az egy-két évvel ezelőtti túrórudis csábítás nem jött be, most kicsit növelték az összeget.
Jó lenne, ha hazajönnének, na de az itt maradottak nagy százalékának is csak közmunkája van, akkor mire jöjjenek vissza?
Kevés talán a közmunkáskéz?

Amúgy szerintem nem kell komolyan venni ezt az egészet. Akadt valahol 100 milla, amit valahogy meg kellett kaparintani.
Vajon az ötletet az ingyen, társadalmi munkában ténykedő úriember adta, vagy valakinek fizettek érte?
bence
Eszetekbe ne jusson visszajönni ! Ez alatt a kormány alatt még közmunkát sem kapnátok !
Desischado
Aki hazajönne, az sült bolond! Majd ha fagy, mikor kint normálisan, emberi módon élhetnek! Eszébe sem fog jutni senkinek hazajönni! Ez a pénz is megy a haveri kör zsebébe!
bretagne
@brutus: De azt hiszik, hogy mindent marha tökéletesen csinálnak, csak a magyaroknak semmi nem elég. Álszentek!
bundi
@Anna Mária: ez személyes tapasztalat is sajna...
len in black
www.facebook.com/german.szilveszter

A diplomás tanult paraszt nagyon hülye nagyon magyar!

g,szilveszter, benned egy III/III-as ügynök veszett el... vagy mégsem?
Az vagy jelenleg is?
csa-csa
igazuk van!! vissza se nézzenek erre a tetves szemétdombra!!
Mobil123
Bolondok lennének haza jönni . A biztos megélhetésüket feladni egy nagy semmiért!!!
brutus
@Fradigege: Meg mondjuk egy bizonyos mertekig ADOMENTESE tenni...mint itt Ausztiaban:
11000 Euro/ev adomentes jövedelem !!! MO-on ! Forint utan mar adozol...
T ügynök
Nem ártana előbb egy" Maradj itthon fiatal!" program. Nekem sem könnyebb itthon, mint bármelyik külföldre menekültnek, mégis visszajöttem New York- ból pusztán hazaszeretetből. Miért nem azt segítik először, aki itthon küzd??
Fradigege
@brutus: Bécsben él a gyerekkori barátom. Daruzik. Ha rossz az idő és tiltás van, nem dolgoznak. Ha 1 hónapig nem csinál semmit, 1700 euró kap. Könnyű szerkezetes házakat építenek, illetve most szélerőműveket. Ha jó az idő, meló van, 3000 euró környékén visz haza. Meg kapta az állampolgárságot. Kárpátaljai Magyarokkal is dolgozott. Kárpátalján 400 ezer Magyar él. Az ukrán jobban szereti, ha 150 ezer lenne. Itthon 180 ezer lenne az az összeg, amikor félre tudnál tenni, nem 1-ről a 2-re, hanem esetleg 3-ról az 5-re tudnál lépni. Ezt szijjártó peti nem ismeri. szijjártó csak egy példa, egy kísérleti eset.
agnes200
Én sem jönnék haza, amíg a fidesz van kormányon. Nézni, ahogy szétlopják az országunkat. Ahogy tönkreteszik az oktatási rendszert, ahogy beleszólnak, hogy mikor mehetek vásárolni, ahogy új atomerőmű blokkot építenek az ország közepébe, ahogy értelmetlen dolgokra szórják a milliárdokat, ahogy viccet csinálnak a demokrácia intézményrendszeréből, ahogy kétszínűen külpolitizálnak, és ahogy a pofánkba hazudnak a közpénzen üzemeltetett "nemzeti" tévében. Mire meg eltakarodnak, addigra úgy lepukkan az ország, hogy nincs az a zseni kormány, aki helyrehozza. Igazából már most is csak valami statisztasereg vagyunk orbánék pénzlopós játékában. Sajnos.
Knapp75
2 millióért csak az fog hazajönni, aki kint "csúnyán" elbukott...
Vele többek leszünk?

A végén, ha nem lesz jelentkező, majd ezzel a 100 millióval fogjuk Orbán Ráhelt hazacsábítani, hogy legalább ő jöjjön vissza...

Olyan apróságokat se feledjünk, hogy a nyugdíjpénztárak államosításával átlagosan 1 millió ft-ot vettek el, jellemzően a fiatalabbaktól. Ehhez képest is lehet nézni a 2 milliót, de viszonyíthatjuk a meglódult albérlet árakhoz is.
Az egészre fordítandó 100 millió forintot meg viszonyíthatjuk ahhoz, hogy most a bevándorlásról lesz nemzeti konzultáció, amely majdnem 1 milliárdba kerül majd...
(az előző ciklusban is volt két NK - pl. a munkahelyteremtésről -, azokra is kifizettünk ennyit)
Knapp75
Viszont sokakat vissza lehetne tartani az elvándorlástól, legalábbis pár évre, ha most adnánk nekik 2 millió forintot!
:)
Ez bő egy éves átlagbér, de az emberek kétharmada ennél kevesebbet keres egy év alatt.

Érdekes, hogy a gyermekvállalás ösztönzésénél is azt hiszi a kormány, hogy kizárólag pénzkérdés és fel nem merül bennük, hogy az ember mérlegeli, milyen élete lesz a családjának a hosszabb távon...
kakaósbögre
mégaszongya Czomba Sándor hogy "ez a 100 millió pont 100 millióval több mint amit az előző kormányok ilyen célra költöttek"...na ja,az előző kormányok nem is csináltak maguknak ilyen problémát.
Yoda69
Volt mar egy ilyen probalkozas nehany eve. Az is csunyan bedoglott. Akkor a Turhas Rudival csalogattak a fiatalokat.
Szerintem ebben is mutyi van, mint mindenben amihez a maffia fideSS nyul.
hunmaja
Persze mindennél jobban kellene az építő munkáskéz, a gyógyító orvosi tudás, és, és, és, megannyi racionális ember aki elment mert élni akar !
Az első pár évet azért dolgozták, hogy "utolérjék magukat"... Európai szintre emeljék magukat, s családjukat, netán visszafizessék itthoni adósságaikat...
Miután ezt megteremtették, MARHÁK lennének a nyomorba, bizonytalanságba visszajönni...
Nincs az a honvágy, ami ezerszer erősebb lehet, mint a mutyisztáni ígérethalmazok !
Haza csak az jön, aki itthon is "linkóci" volt és kint is az maradt,...
Valószínű erre a pár csavargóra alapozza a combasanyi irányította progi az elképzeléseit.
- Nem más ez, mint újabb 100 millás fityiszmutyi !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.