Valótlanságnak nevezte Győr polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter állítását, miszerint a győri önkormányzat pénzt fektetett Quaestor-kötvényekbe.

Borkai Zsolt kijelentette: nem érti, miként lehet az, hogy Lázár János „tájékozatlanságából fakadóan, vagy bármi mástól vezérelve” valótlanságot állít, amellyel a város 130 ezer lakosát, a város vezetését és személyesen őt "negatív helyzetbe hozza”.

Emlékeztetett: a győri önkormányzat április elején már tudatta, hogy nincs értékpapírja a Quaestor Zrt.-nél.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, kikéri magának, hogy valaki hazugsággal vádolja őt és a várost.

A politikus a sajtótájékoztatón három dokumentumot is bemutatott, amelyek megfogalmazása szerint maximálisan igazolják, hogy Győr csak államkötvényt vásárolt. Az egyik dokumentum egy idén január 13-án kelt adásvételi szerződés, amelyből kiderül, hogy az önkormányzat államkötvényt vásárolt.

A második dokumentum az Államadósság Kezelő Központ Zrt. honlapjáról származik, amely az államkötvény megvásárlását igazolja. Borkai Zsolt közlése szerint ezt az iratot a sajtótájékoztató előtt húsz perccel nyomtatták ki. A harmadik dokumentum a Keler igazolása, amelyet április 3-án egyszer már bemutattak.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Lérer még mindig azt gondolja, hogy csak fácánoknak hazudik ?
F_Viktor
@Toby: Borkai is mást mondott az első nyilatkozataiban, nem lehet, hogy mindketten hazudnak?
verőce21
Egy ilyen piramisjátékokon sokan egész szépen tudnak keresni. És itt nem feltétlenül azok értendők, akik az egészet létrehozzák. Azok a befektetők, akik viszonylag jó korán szállnak be, akár hosszú évekig élvezhetik a piacinál magasabb hozamok előnyeit.
A testre szabott kártalanítási törvény miatt az egyedi kockázatok végül eliminálva lettek. Átlag feletti hozam, alacsony kockázat: ez minden befektető álma. :)
eszegfu
Láttam egy idősebb hölgyet a Kunmediátorral kapcsolatban. Ő 12 mill. Ft-ra kapott havi 200 eFt kamatot (ami évi 20 %!!), összesen már 24 milliót, de most követeli a tőkéjét is. Fura ez a világ... a jegybanki kamat 2-3 %, ő kapott 20 %-ot és nem tünt fel, vagy legalább nem volt gyanus neki, hogy itt valami nem stimmelhet?!
Hofipisti
Nem szabad összetéveszteni a szezont a fazonnal! Borkai csak azt tagadja, hogy Quaestor-kötvényük lenne, s papírokkal bizonyítja, hogy államkötvényeket vásároltak. Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint a KÜKÜM gyakorlata volt. Ők is államkötvényket vettek, de a Quaestornak adtak át kezelésre, s helyette forintot menekítetek ki - a kisbefektetők orra előtt.
Borkai erről a variációról, ill. ha ez a helyzet, akkor merre is vannak azok a kötvények, arról elfelejtett szólni.
Épp olyan simlis politikussá sínylett, mind a többi nyalonc. A Szeretett Vezető gyakorlatát követve közmondással zárom: "Aki a korpa közé keveredik (még ha ideig óráig jól is érzi magát) megeszik a disznók."
verőce21
@eszegfu: (08:15) És alig várja a néni, hogy újabb piramisjátékokon vehessen részt!
eszegfu
@verőce21: Hát valahogy ugy. Én emlékszem, hogy évekkel ezelőtt ujsághirdetés alapján lehetett afrikai gyémántbánya részvényeket venni, a befektetett tőke 2x-ét igérték. Ott is sirtak az általában idős emberek, akik utolsó fillérjükből vették meg, majd pikk-pakk kiderült: csalás az egész és elvesztették a pénzüket.
verőce21
@eszegfu: (09:42) Átlag feletti hozam, alacsony kockázat: ez minden befektető álma. :)
Vannak még bőven piramisjátékok az országban, csak meg kell találni a vezetés által is támogatottat, ahol majd 5-6 év múlva kártalanítanak!
Éljen Orbán Viktor és kormánya!
eszegfu
@verőce21: Az utolsó mondatodat csak kiegészitem: Éljen, de máshol és nélkülünk!
verőce21
@eszegfu: (09:50) Nem fogja megfogadni a javaslatodat még vagy 15 évig. Úgyhogy jó lesz, ha igazodsz hozzá. :)
eszegfu
@verőce21: Hát elég "genya" dolog tőle! Pedig -- ha jól emlékszem -- Lázár azt mondta minden állampolgár adhat tanácsot O.V-nek.
soljanka
Akkor leegyszerűsítem: van két mutyiszes. Mindegyik mást állít. Ergo: egyik hazudik.
Fideszes kommunikációval: a fél fidesz hazudik. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.