Sokaknak nem jön jól a rendvédelmi dolgozók júliusi, átlagosan harminc százalékos fizetésemelése – írja az Origo.

A lap szerint a problémát az eseti pótlékok megszüntetése okozza, mert azt nem pótolja az alapfizetések emelése, így lesznek, akik  több tízezer forinttal kevesebbet vihetnek haza. 

Vannak ugyanis olyan rendvédelmi dolgozók – helikopteres végzettséggel rendelkezők, búvárok - akik helikopteres képzettséggel rendelkezik, az alapfizetése mellett a kiszállásokra kifizetett eseti pótlékokból tudja jelentősen növelni a jövedelmét,  így azok megszüntetése komoly érvágást jelent.

Sokuk a lapnak azt mondta, nem maradnak a testületben, ha nem történik változás az ügyben, illetve orvosolni való problémának nevezték az így növekvő bérfeszültséget is.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Az nem létezik, hogy valaki rosszabbul jár! Megmondták: átlagosan 30 %-os fizetésemelés lesz! A pótlékok megvonásáról szó sem volt, "csak" elveszik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
ne bízz a fideszesben mégha ajándékot hoz is.
papa.49
@kakaósbögre: Főleg akkor ne bízz benne...
justhpeter
Nem is értem miben bíztak, mert annyira naívak nem lehetnek, mint amilyennek látszanak.
A szolgálati törvénnyel is ráfáztak, a szolgálati nyugdíjjal is ráfáztak, a kérdés már csak az, hányszor lehet egy szakmacsoportot átverni, mire felébrednek ? Nem tanultak sem a tűzoltók, sem a rendőrök példájából. Az is igaz, hogy eközben magukra is maradtak, mert a kormány a szakszervezeteket is negligálja. A közvetlen elöljárókat meg egyszerűen megvásárolták.
eszegfu
@justhpeter 19-:26 Talán mi nem fogjuk fel jól ezt a dolgot + az "életpálya modelt"...biztos minden hülye a mi oldalunkon lakik.
Toby
Az értelmesebb rendvédelmisek nagyon jól tudják, hogy mire számíthatnak, amikor a Nagy Nemzeti Fosás közepette Kánaánt ígérnek nekik !
Mert olyan nincs, hogy Gecisztánban a mocskos csürhén kívül, más társadalmi csoport is jól járjon !
kukac50
Hazugság az egész! Marad annyi mint volt! Orbán politikája a folytatjuk a hazudozást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.