Egy Kanadába készülő kutatót nem engedtek felszállni a repülőgépére, megalázták, és üvöltöztek vele a reptéren – számolt be a hvg.hu.

Éva azért készült a 2008 óta vízummentes Kanadába, hogy az oda emigrált romák generációinak a kapcsolatairól készítsen felmérést. Az Austrian Airlines és az osztrák reptér munkatársai az útlevélvizsgálat után mégis félrevonták őt.

A lap azt írja, a beszélgetés átment kvázi kihallgatásba, próbálták megtudni hova és miért megy. Telefonon bekapcsolódtak a kanadai bevándorlási hivatal munkatársai és állításuk szerint felhívták a neki szállást adó torontói személyt, aki később azt mondta, ő nem látott hívást a telefonján.

A lap szerint a baj az volt, hogy illegális bevándorlónak, vagy potenciális menedékkérőnek nézték Évát. Olyan személynek, aki vissza akar élni a kanadai beutazással. Éva ugyanis roma.

Miután elengedték, nagy nehézségek árán Éva férjének sikerült visszakérni a bőröndöket, az osztrák kísérő közben hangosan szidni kezdte a nőt a zsúfolt reptéren, miközben a kint álló autó miatt meg is büntették őket. A nő elmondta, soha nem érezte ilyen megalázottnak magát.

Éva most pert fontolgat a légitársaság ellen, jogi képviseletét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) látja el, amely az Európai Fogyasztói Központ békéltető testületéhez fordul – céljuk sérelmi díj kifizettetése. Az esetről nem készült jegyzőkönyv, Évát annyira megdöbbentette a folyamat, hogy nem is jutott eszébe ezt követelni – olvasható a hvg.hu cikkében.

242 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Hát igen, a látszat csal...
Velem is megtörtént, - fehér bőrű, világosbarna hajú, zöldszemű létemre - megállított a rendőr, amikor a 15 éves autómat vezettem. A vadonatúj terepjárókat nem merik? vagy nem akarják? ellenőrizni, ott ugyanis PÉNZ van a háttérben...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Elég régen felismertem már ezt a demagóg bandát és ne legyen senkinek illúziója, ők a haza tönkretételén mesterkednek! Ha hagyjuk nekik! Nos, nem hagyjuk!!! :-)
keresztapa
@Freewolf: Nagyon jó a kommented, érezhetően olvastad a tegnap figyelmedbe ajánlott közéleti oldalt, törölték is azonnal, bizonyossá vált igazságtartalma. Semmi kétség nem merül fel aziránt, hogy ők azok. A kiemelt liberális fasiszták. Csak nem kellett volna ilyen közérthetően fogalmaznod hagy rágódjanak rajta, hogyan ajvékolnak!
Freewolf
@keresztapa: Egy pár éve írtam ezt, a Kapcsolat című portálon! Volt szűkölés, vinnyogás és nyüszítés. A nolblogon is feltettem, na ott is beindult a rettegő kórus! Úgy gondoltam, itt is kedveskedek nekik, hagy érezzék a törődést!
És igen! Megnéztem, ők azok!
keresztapa
@Freewolf: A gozbor szó igazi tartalmát sem tudták értelmezni viszonyunkra, hova tenni csak kapargáltak, következtetni nem tudnak, hiányzik az élet tapasztalat előrelátás.
Freewolf
@keresztapa: Tetszik a vicc is!
A vallonok és a flamandok összeverekednek a kocsmába. Kiszállnak a rendőrök és azt mondják: Vallonok jobbra, flamandok balra. Erre bátortalanul megszólal Schönstein bácsi: És mi született belgák hova álljunk?
Tetszik ez a gozbor kifejezés. Eddig még nem futottam bele!
keresztapa
@Freewolf: Nagyon tetszik nekem is, jelen helyzetünkre vetítve is lehet értelmezni, csak a vallonok, és a flamandok helyett, más kerülne megnevezésre, és mi születettek hová is álljunk? ----- Biztosítva lesz - e a szenthely?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.