Egy Kanadába készülő kutatót nem engedtek felszállni a repülőgépére, megalázták, és üvöltöztek vele a reptéren – számolt be a hvg.hu.

Éva azért készült a 2008 óta vízummentes Kanadába, hogy az oda emigrált romák generációinak a kapcsolatairól készítsen felmérést. Az Austrian Airlines és az osztrák reptér munkatársai az útlevélvizsgálat után mégis félrevonták őt.

A lap azt írja, a beszélgetés átment kvázi kihallgatásba, próbálták megtudni hova és miért megy. Telefonon bekapcsolódtak a kanadai bevándorlási hivatal munkatársai és állításuk szerint felhívták a neki szállást adó torontói személyt, aki később azt mondta, ő nem látott hívást a telefonján.

A lap szerint a baj az volt, hogy illegális bevándorlónak, vagy potenciális menedékkérőnek nézték Évát. Olyan személynek, aki vissza akar élni a kanadai beutazással. Éva ugyanis roma.

Miután elengedték, nagy nehézségek árán Éva férjének sikerült visszakérni a bőröndöket, az osztrák kísérő közben hangosan szidni kezdte a nőt a zsúfolt reptéren, miközben a kint álló autó miatt meg is büntették őket. A nő elmondta, soha nem érezte ilyen megalázottnak magát.

Éva most pert fontolgat a légitársaság ellen, jogi képviseletét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) látja el, amely az Európai Fogyasztói Központ békéltető testületéhez fordul – céljuk sérelmi díj kifizettetése. Az esetről nem készült jegyzőkönyv, Évát annyira megdöbbentette a folyamat, hogy nem is jutott eszébe ezt követelni – olvasható a hvg.hu cikkében.

242 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Hát igen, a látszat csal...
Velem is megtörtént, - fehér bőrű, világosbarna hajú, zöldszemű létemre - megállított a rendőr, amikor a 15 éves autómat vezettem. A vadonatúj terepjárókat nem merik? vagy nem akarják? ellenőrizni, ott ugyanis PÉNZ van a háttérben...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Hát igen, a látszat csal...
Velem is megtörtént, - fehér bőrű, világosbarna hajú, zöldszemű létemre - megállított a rendőr, amikor a 15 éves autómat vezettem. A vadonatúj terepjárókat nem merik? vagy nem akarják? ellenőrizni, ott ugyanis PÉNZ van a háttérben...
Dr plágium
Sajnos ez a "üldözött cigány bűnözők " miatt van.
Azzal együtt felháborító.
Csizmás Kond
Vajon Évának jutott-e eszébe, hogy ez az egész nem is neki szólt hanem azoknak akik kiviselték magukat...mert ugye akit a tűz megéget még a füsttől is fél.
Ilyen nem szabadna előforduljon de mégis megtörténik és mindig ott üt vissza ahol senki sem várja. A felmérési adathoz szükséges odakinti viszonyokat ezek alapján is elképzelheti...
verum
@Csizmás Kond: - nem ez a tanulság. Az a tanulság, hogy az egyént kell nézni és nem a bőrszínt.
Akár külföldön, akár kis hazánkban.
Csizmás Kond
@verum: Hát persze...mert ugyi ha te is meglátsz egy csoport agyontetovált izmos csókát nem kikerülöd hanem közöttük igyekszel áttolakodni...
verum
@Csizmás Kond: - egyetlen csoport között sem akartam soha áttolakodni, mindig kikerülöm, ha agyontetovált, ha konszolidált. Ha áttolakszom, akkor bárkitől jöhet retorzió és joggal.
levi
"Az esetről nem készült jegyzőkönyv"
Ja, hát akkor tuti, hogy megtörtént.
Anna Mária
@levi: No, akkor gyorsan vegyünk fel egy jegyzőkönyvet arról, hogy hülyeséget mondtál. Bár anélkül is tuti! :)
levi
@Anna Mária: Miért, hol a bizonyíték, hogy így bántak vele? Mert ezt állítja? Akkor patakynak is el lehet hinni mindent, amit összezagyvál.
Mellesleg ha valóban megtörtént nem is csodálkozok. Kanada kb. a legbékésebb ország, mégis kénytelenek voltak pár roma családot kitoloncolni, mivel annyira tudtak beillszkedni mint...hát, mint máshol. Nem hiszem , hogy a hiba bennünk lenne, ha máshol sem bírják elviselni őket...
volvós
Kisértetiesen hasonló eset, amikor anno - sok-sok éve - Viktorka lekéste
Kanadában a repülögépet... Az ottani rendörök azt ordították neki,
hogy haza lehet menni a PUTRIBA !! Jaaa, az más ???
Anna Mária
@levi: Igen, az a bizonyíték, hogy a hölgy ezt mondta. Ha elolvastad volna a cikket, tudnád, hogy az esetre reagált a Kanadai Bevándorlási Hivatal és a Kanadai Határszolgálati Ügynökség is.
Nem kellene nyilvánosságra hoznod, hogy az előítéleted szerint minden cigány hazudik. Ezzel csak magadról állítasz ki nagyon gyenge bizonyítványt.
levi
@Anna Mária: Persze, hogy reagált, hiszen minden vádra kell. DE ez nem jelenti , hogy meg is történt, Ellenőrzik, stb.
Mellesleg, miért ne hozzam nyilvánosságra? Azt hiszem, elmondhatom a véleményemet.
Ja és ne cigányozz, nem tudtad, hogy nem szabad? Ejnye...ők romák mindenki más pedig nem-roma.
Anna Mária
@levi: A cigányozás a cigányok szidalmazását jelenti, ha nem tudtad volna. A magyar nyelvben használható a cigány szó, nem sértő.
Jó, semmi baj, ha te úgy gondolod, hogy az eset nem történt meg, hát hozd nyilvánosságra ezt a véleményedet. Csak hát a véleményed egetverő butaság.
levi
@Anna Mária: Tévedsz, a cigány szó görög eredetű, jelentése: törvénnyel szembenálló, kívülálló. A németek is ezt használják és még páran a környéken.Azért venezték így őket mert már akkor sem tudtak beilleszkedni és azóta sem.
Mellesleg azért nem vagyok hajlandó romának hívni őket, mert az az ő nyelvükön embert jelent.
Minta minden nép a saját nyelvén önmagát egyszerűen embernek nevezné, ami annyit tesz , hogy mindenki mást nem tekint annak...nem rasszista ez egy kicsit a cigóktól?
Anna Mária
@levi: Minden sorod tévedés, butaság.
Nekem ne nyomd a rasszista szövegeidet, menj a kurucinfóra, ott vannak a hozzád hasonlók.
keresztapa
@Anna Mária: Csodálatra méltó hölgy vagy, csak még az élet alapvető mindennapi igazságát kellene elfogadnod!
verum
@keresztapa: - és te igazság kizárólagos tudója vagy?
A cigány, az cigány, ezt írod. Hazug és tolvaj akkor is, ha tudós és akkor is, ha egyébként magyar.
Gyalázatos és szégyenletes a te igazságod, ami a tényleges igazságtól fényévekre van.
Anna Mária
@keresztapa: Te is a kurucinfón találod meg a társaságodat, számodra ott osztják az eszet.
darwin
@Anna Mária: Lehet,hogy furcsán hangzik,de nyelvészkedés terén @levi: -nek igaza van.Pont ezért én sem használom a roma szót.
keresztapa
@Anna Mária: Igen igaz ami igaz, csak csupán az merül fel kérdésként, hogyan tudod elviselne sértegetés nélkül, mások álláspontját, véleményét, vélekedését, tudakozódását ami meg se közelíti a te megrögzöttségedet. A társadalom önkifejezése nem szűkül le egy személy túl hiányos ismereteire, ha az egyoldalú ismereteket tud csak magának érzékelni, és kizárja az általad használt szitokként "Kurucszót" és más véleménytartalmú médiát amelyek sajátosan felfogott problémákat tárgyalnak, indokolnak személyek szerint, brossúra mentesen.
Anna Mária
@darwin: Nem, nincs igaza, hiányosak az ismeretei, és a hiányos ismereteiből fakadó következtetései hibásak. Olvass egy kis kultúrantropológiát - komolyan vehető szerzőtől, ne csak valami wikipédiát cikket - és akkor számodra is ki fog derülni, miért.
Persze azt is lehet, hogy nem nevezed romának a cigányokat, mert szerinted jól kitalálták évszázadokkal ezelőtt, hogy a népük egyik neve is fejezze ki a rasszizmusukat! :DDD
Na, még jó, hogy nem fáj ..., mert akkor a fél ország csak üvöltene.
Anna Mária
@keresztapa: Ne fáradj. Illetve fáradj a kurucinfóra, ott nagy sikered lesz. Ott szokás "sajátosan felfogni" a problémákat.
verum
@levi: - és a magyar hova illeszkedik be? Az Eu tagság során mennyiszer akadékoskodtak, hogy nem kellene a törvényei, csak a pénze.
Egyébként roma, vagy cigány teljesen mindegy. Mint ahogy mindegy, hogy magyar, vagy hungary.
Az ember jelleme az, ami számít, bármilyen nációhoz is tartozik.
Egyébként a legtöbb rasszista meg van róla győződve, hogy felmenői mind vegytiszta kalandozáskori hunok leszármazottja.
Még ha így lenne is, akkor sem éppen árja faj, sőt!
verum
@keresztapa: egyszer tehetnél egy próbát és a cigányokról, zsidókról alkotott álláspontodat, vagy éppen a kurucinfóét próbáld behelyettesíteni magyarra. Aztán higgadtan, elfogultság nélkül állapítsd meg, hogy mennyi benne a vélemény és mennyi a sértés.
Hidd el, megér egy próbát, feltéve ha képes vagy rá és van hozzá merszed.
keresztapa
@verum: Tisztázzunk véleményt, és ne keverjünk foglalkozást, a származással avagy vállalt kisebbséghez tartozással, ha valaki, bárki kisebbségét használja "védőpajzsként" maga elé, akkor ne csodálkozva háborogjunk fel, a tapasztalatok sűrűségével ami a kisebbség visszaélését vonja magával a többségben. A tudós nem hangoztatja kiváltságként származását, az a tudománnyal foglalkozik és nem ad teret származásának! Nem vagyok az igazság kizárólagos tudója, mert maga az " igazság " az személyfüggő és így társadalmi összetételtől nem, "függően" társadalomban is meg lehet: meg kell határozni! A magyar az nem cigány, Magyarországon született magát cigánynak valló kisebbség, semmiként nem magyar mivel saját elhatározásból meggyőződésből vaja cigány kisebbségét, Magyarországon élő cigány, és nem más azaz cigány. Hazug és tolvajnak nem csak én állítom hanem a nemzetek hívják és könyvelik el őket annak mivel azt bizonyították minden országban viselkedésükkel, magatartásukkal, többségük beilleszkedési képtelenségükkel.
darwin
@Anna Mária: A nyelveket nem lehet rasszizmussal vádolni.Kérdezz meg bárki hozzáértőt,hogy a roma azt jelenti,hogy ember.Nem lehetne nem kihallani a többi népek kirekesztését,ha lenne olyan,hogy roma nép.
A magyarban pedig a cigány az cigány.A pejoratív érzést pedig mindenki maga érzi.Ha érzi.
verum
@keresztapa: - tisztázzuk, a tudós nem hozta fel származását, a kutatását akarta végezni, mégis emiatt érte atrocitás. Aki kik kever itt és mit?
A vélemény meg ha a származással függ össze, akkor nem én keverem!
Egyetértek azzal,hogy a származást senki ne hozza fel védőpajzsnak. Sem cigány, sem magyar!
A magyarországi cigány egyúttal magyar is. Mint ahogy a Magyarországon élő idetelepültek és leszármazottai is, akik lehetnek svábok, törökök, franciák, vagy bárkik. Mint ahogy az ázsiai honfoglalók leszármazottai is.
Magyar mindenki, aki magyar állampolgár, vagy annak érzi magát határon túl. Nem te fogod meghatározni és nem a rasszisták. Ezt az identitást elvenni kevesek vagytok!
Mást keressetek, hogy elhatárolódjatok honfitársaitoktól.
Bár a rasszizmus, az antiszemitizmus elég jó fogalmak erre.
Katalina62
@verum: Sem @keresztapát, sem pedig @levit nem fogod tudni meggyőzni! Egyébként nem értem miért olyan nehéz elfogadni, hogy egy cigány vagy roma ember,(nevezzük aminek akarjuk,) lehet okos, művelt, és becsületes is? Miért kell azonnal hazugnak bélyegezni? Miért kell szinte megsértődni, ha egy cigány ember iskolázott, és művelt is lehet?!
verum
@Katalina62: - feltehetőleg nem fogom tudni meggyőzni őket, de a hallgatásommal erősíteni sem akarom véleményüket. Kell, hogy hallassa hangját az ellenvélemény is. Kell, hogy lássák, hallják, nem az egész ország olyan, mint ők.
human
@darwin: Van cigány vezető, aki szintén nem érti miért ne lehetnek a cigány szót használni rájuk, hisz azok. Szerintem a cigány szó tiltását valami magyar aktivista találta ki aki kicsit túllőtt a pátyolgatással.
Egyébként a paraszt szót is két értelemben szoktuk használni. Van mikor népcsoportot jelöl és van mikor minősítésként használják.
keresztapa
@verum: Feltételeztem, hogy tudod Magyarország 13 kisebbségi nemzetek közösségéből áll, és csak ezzel az egyel van a többségnek kifogásolni valója, ugyan miért?Az általad felsoroltakkal miért is nincs?
verum
@keresztapa: ugye nem mondod komolyan, hogy az ország egytizenketted része feddhetetlen és becsületes? Velük semmi gondod?
verum
@verum: - bocsánat, tizenhárom tizenketted részt akartam kérdezni, hogy szerinted tényleg ennyi feddhetetlen ember él kis hazánkban?
darwin
@human: Az utolsó mondatodra:A cigányok is parasztnak hívják a nem cigányt,ha sértegetni akarnak.Abból is mindenki azt hall ki,amit akar.Rasszizmus?
Freewolf
Lám, lám! A trendi hangulatkeltés azt sugallja, hogy a magyarok rasszisták. Erre akkor most mit mondjak? A Bevándorlási Hivatalnak nem az a dolga, hogy terrorizálja az utasokat, hanem a belépőket kell ellenőriznie!
Hol vannak most a jogvédők?
wagabund
velem is történt hasonló többször is..csak fordítva...én voltam az egyedüli fehér..
csak én nem lepődtem meg...mert a rasszizmus igenis világjelenség...
persze a jogvédők szerint csak mi vagyunk rasszisták.. .áááá... máshol ilyen elő nem fordulhat, mondják ők. csak szólok, hogy ez minden pillanatban előfordul a világ repterein(is) csak nem tudunk róla.
keresztapa
@verum: Tudtommal nem fedhetetlenségről írtam mert annak tudatába vagyok, hogy feddhetetlen személy a ma született csecsemő lehet ezenkívül nincs feddhetetlenség.
Állításom a történelmi kisebbségek beilleszkedésének sikerét igazolva, etnikai kisebbség mint cigány ennek ellenkezője. @Freewolf: végre rá kell döbbenni,hogy a jogvédők, csak Magyarországon mernek a cigány mellett kiállva nyüszíteni , hisz ebből élnek érdekvédelmük a pénz maga.
verum
@Freewolf: először is nem hangulatkeltés, hanem ténymegállapítás. Másodszor azt mondják legtöbben, hogy a magyarok között sok a rasszista, viszont olyan véleményt nem hallottam, hogy csak magyar lenne rasszista. Ez az állatfaj fellelhető bárhol a világon. Még Kanadában is, sőt még lehet cigány is. Bár többféle náció, mégis a jellemük egy tőről fakad. Ezt a származás nem befolyásolja.
verum
@wagabund: a 12:45 hozzászólásom neked is válasz.
verum
@keresztapa: - mindenkinek van beilleszkedési gondja, aki vét a törvény ellen. Én nem nézem, hogy az cigány, vagy sem, elítélem.
Míg neked úgy látszik, csak a cigányok bűnelkövetésével van gondod és egyúttal ezt minden cigányra kivetíted.
Nekem meg minden bűnözővel van gondom és mégsem vetítem ki minden magyarra.
Hatalmas a különbség közöttünk véleményben, szerintem áthidalhatatlan. Én a hozzád hasonlókhoz sosem akarok beilleszkedni, annak ellenére sem, hogy nem vagyok cigány.
Freewolf
@verum: Ez most akkor rasszizmus, vagy csak védekezés?
verum
@Freewolf: tudod te mi a rasszizmus? Ha igen, akkor felelj a saját kérdésedre!
Freewolf
@verum: Tudsz különbséget tenni az előítélet és a rasszizmus között?
verum
@Freewolf: - nem, mert nincs. A rasszizmus előítéleten alapul. Feltételezi, hogy minden cigány egyforma.
Én ha véleményezek, az a megnyilvánulás alapján van. Akik megnyilvánulásukban egyformán előítéletesek, azok egy tőről fakadnak. De a származás alapján nem egyformák az emberek.
Dereng...?
Freewolf
@verum: Már, hogy a fenébe ne lehetnének származás alapján egyformák az emberek. Minden néger sötét bőrű. Minden ázsiainak jellegzetes szemformája van! Ezekben nem igen találsz kivételt! Ami mondjuk a bűnözést illeti, ha valamely népcsoport felül reprezentált benne, az emberek általánosítanak, mert egyszerűen képtelenség az adott népcsoport minden tagját megismerni. Innentől kezdve ez önvédelem, nem rasszizmus! nos? :-)
verum
@Freewolf: - ezek külsőségek, az embernek, sőt még az állatnak sem ez a lényege.
Minden ember egyedi és megismételhetetlen, a hasonlóságok ellenére is.
Te ezt eddig nem tudtad?
Ismered Kosztolányit? Ő így fogalmazott:
"Ilyen az ember. Egyedüli példány.
Nem élt belőle több és most sem él,
s mint fán se nő egyforma két levél,
a nagy időn se lesz hozzá hasonló."
Freewolf
@verum: Akkor éjfél körül jó sétát a nyóckerben neked! Ne legyél előítéletes, csak nyugodtan flangálj! :-)
verum
@Freewolf: -nem lakom messze a nyóckertől és a közvetlen szomszédunk cigány. Semmi gondunk egymással. Nem szoktam flangálni és bizony igyekszem nem előítéletesnek lenni.
Mint azok, akik a magyar tudóst föl sem engedték a repülőgépre.
Freewolf
@verum: Kereshetünk itt is felelőst. A hatóságok nem korrektül jártak el az biztos, de hogy kerültünk és jutottunk idáig? A sok "ártatlan menekült" rátelepedett a kanadai szociális rendszerre, azt hazudozva, hogy itthon veszélyben az életük, majd nekiláttak lopni, csicskáztatni. Falkástul toloncolták haza őket. És akkor csodálkozik a kutató, hogy így bánnak vele a kanadaiak? Köszönje a bűnözőknek!
verum
@Freewolf: - a magyarok között rengeteg bűnöző, korrupt csaló és szélhámos van. Ilyen alapon egyetlen magyar sem mehetne sehova, akkor sem, ha nem cigány.
A rasszizmus kegyetlen és igazságtalan előítélet, hiába akarod védeni. Feltehetőleg enélkül az előítélet nélkül nem éreznéd magad különbnek másoknál. Kell neked az, hogy másokat sárba tiporj, hogy önmagad és magyarságod különbnek tudd.
De nagyon nagy hibát követsz el!Önmagad csak akkor lehet különb másoknál, ha különb vagy, viselkedéseddel, megnyilvánulásoddal. És a magyarok is csak akkor lehetnek különbek más népeknél, ha mi magunk vagyunk különbek. Mások sározásával csak mi leszünk sárosabbak!
iteo
Ez a Becs vaty hoty is hivlyákh, matyar városch?
keresztapa
@verum: Te arról nem tehetsz, hogy saját magadból indulva sejtéseidet konkretizálod más valamire, és valakire, cselekvésre és történésre, bűnözőre és bűnbeélő, életre és életformára, tudatosra, vagy kényszeredettre. @Freewolf: próbál téged felvilágosítani tévedéseidről, de mindhiába, saját érzelmeid vezetnek tévútra de ez csak az érzelmeidre van hatással ami a tudatod károsítja, ami kihat az értelmedre is. Valóság távol tartása a tudatodtól lehet mesterséges tudatformálás is ami káros hatással van ítélkezésedre vélelmezetten. ezek a személyek a rasszizmus szajkózói hol ott az igazi rasszizmus képviselői képviselője.Ezt teszik Sötétségben bujkálva cionista felfogással hirdetve azt ami részükre , avagy részére nem tetszőleges, pártfogoltan sikkadva el az életszerű tartalmakon.
Ezt teszik azok is akik egyedüli jogot alkalmaznak a védekezésre, tagadják más jogát a védekezésre, mert ahhoz csak neki van joga.
verum
@keresztapa: - nem vagyok cionista, mint ahogy antiszemita sem. Én nem érzelmi alapon véleményezek és főleg nem származás alapján.Nálam ki kell vívni az ellenszenvet masszívan.
Eddig egyetlen felvilágosítást sem kaptam, hogy tévedtem volna abban, hogy az egyént kell nézni és nem a származást. Mi ebben szerinted a rasszizmus és a cionizmus?
Egyáltalán, ismered ezeket a fogalmakat?
Ti azt mondjátok, a cigány az cigány, mind egyforma és magának köszönhetik, ha diszkriminálják.
Ezt a véleményt te hova sorolnád, melyik izmusba?
Védekezni annak kell, akit támadnak. A bűnözőt meg büntetni.
Aki nem tett semmi törvénytelent és mégis támadják származása miatt azt hova sorolnád, melyik kategóriába?
Tényleg érdekel a válaszod!
Freewolf
@verum: Talán emlékszel még rá, mikor a rendszerváltás után Ausztriába megjelentek a Ne lopj magyar! című táblák! Drága honfitársaink tolvajlásának minden magyar kárát látta és nem a cigányokról volt szó! Ha valaki elcseszi a becsületet nehéz aztán visszaszerezni!
Nem mások sározásáról van szó, hanem az igazság és a tények kimondásáról! Azzal kéne szembe nézni már!
keresztapa
@verum: Csak annyi ami kifejezetten rád vonatkozik az ideológizmusod ami az embermegrontója.
Freewolf
Soha, de soha nem előzmények nélkül alakul ki a rasszizmus. Gyakorlatilag értelmetlen is rasszizmusról beszélni, hiszen az ellenzőknek nem azzal van baja, hogy valaki, szőke, kék szemű, barna bőrű, vagy vágott szemű. Inkább arról beszélhetünk, hogy egy többségi társadalomban beilleszkedni nem akaró, vagy a saját szokásaikat megtartó, ami eltér a többség szokásaitól, csoport tagjainak viselkedését esetleg rasszjegyek alapján beazonosítva általánosítanak. Senki nem a rasszjegyek miatt különböztet meg hátrányosan egy másik embert, hanem a rasszjegyekből úgy következtet, hogy biztos az az ember is olyan, mint a többi hasonló! Ezt nevezzük általánosításnak, ami azért állja meg a helyét, mert gyakorlatilag azonos rasszjeggyel rendelkező népcsoport minden tagját egyszerűen képtelenség megismerni! Természetesen egy semleges helyzetben maximum csak gondolja az ember, hogy valószínűleg az az egyed is olyan mint a többi, de nem érezteti. Viszont veszélyes helyzetben, nem fog éjjel átsétálni az általuk nagy részben lakott városrészen.
Akkor hol is van a rasszizmus?
verum
@Freewolf: tényleg úgy gondolod, hogy csak a cigányok szolgálnak rá az előítéletre?
Tényleg úgy gondolod, hogy mindegyikre lehet általánosítani?
Igen, vannak bűnöző életet élő családok, sőt kolóniák is. De akkor sem igaz minden cigányra.
Nézd, ha neked könnyebb, hogy egy embert a külseje után ítélsz meg, szíved joga. Ehhez nem kell emberismeret, nem kell pszichológiai érzék, nem kell együttérzés, nem kell beleérző készség, pusztán néhány rassz jegy ismerete, ami látható. Egyébként erre még egy állat is képes.
De nekem meg akkor könnyebb, ha a megnyilvánulása alapján ítélem meg az egyént és nem vetítem ezt ki még az ikertestvérére sem. Igaz, ez nehezebb és több tapasztalat kell hozzá.
Isteni szerencse, hogy minden külső rassz jegy ellenére nem vagyunk egyformák. ;-)
verum
@keresztapa: - ezt nem értem, kifejtenéd bővebben?
verum
@Freewolf: - sokszor írtam már, hogy mindenütt élnek rasszisták, Ausztriában is. Igaztalan volt a kitett tábla, mert nem minden magyar tolvaj.
Csak akkor tartod igaztalannak, ha valami olyan előítélet van, ami esetleg rád is vonatkozik. Akkor ugye azonnal megérted, hogy nem minden azonos rasszhoz, vagy néphez tartozó ember egyforma?
Freewolf
@verum: Hol írtam azt én, hogy az osztrákok tábláját igaztalannak tartottam?
"Drága honfitársaink tolvajlásának minden magyar kárát látta és nem a cigányokról volt szó! " Ezt írtam, nem azt, amit szeretnél úgy előadni! Épp te írtad, hogy igaztalan, csak a pontosság kedvéért! :-)
Mézike
@verum: Az a tábla a magyar cigányokra vonatkozott, mint ahogyan ki van téve Kanadába is a legtöbb bevásárló központban.
Mézike
@levi: Szia. Hagyd, már jó pár ember próbálta neki elmagyarázni a cigány, illetve a roma szó jelentését, cigányul illetve magyarul, de még most sem hajlandó elhinni a szentem hogy ő tévedett volna.

@darwin:
Freewolf
Ó, hát én véletlenül sem vetemednék a gaz rasszizmus védelmére! Egyszerűen csak mondok pár dolgot és találjátok ki, kikről van szó!
1. Két család hetven fővel verekedett.
2. Fiatalok brutális módon meggyilkolt egy nyolcvan éves nyugdíjas asszonyt.
3. Uzsorást fogtak el a rendőrök.
verum
@Mézike: - persze, mert a nem cigány az nem lop, igaz? ;-)
verum
@verum: - most akkor áruld már el, a cikkben szereplő kutatónő melyik a három közül?
verum
Én nem ismerek minden cigányt. Akiket igen, azok után sem ítélem meg az egész cigányságot.
Mégis a figyelmetekben ajánlom elolvasásra, ha nem túl hosszú és fárasztó számotokra:
nemzetisegek.hu/repertorium/2006/03/Bar06.pdf
Ő is cigány volt...
verum
@Freewolf: most akkor áruld már el, a cikkben szereplő kutatónő melyik a három közül?
verum
@Mézike: - statisztika forrása? Merthogy a lopás lopás, bármit lopsz is. Akár bliccelsz egy közlekedési járműven, vagy akár nem megvásárolt progit használsz a gépeden!
Szóval kíváncsi lennék a forrásodra.
Mézike
@verum: A forrásomra?
Az én forrásm a szemem, fülem, látok és hallok, ja! És gondolkodom.
Dr. Felipe
Ha vízummentes Kanada akkor miért nem lehet háborítatlanul beutazni az országba bárkinek?
Gondolom volt útlevele és pénze is a beutazáshoz meg kitiltva sem volt Kanadából (mint egyesek az USA ból), akkor nem értem hogy miért kellett kekeckedni vele.
Freewolf
@verum: Hol írtam én azt, hogy a kutatóra vonatkoznának a leírtak? Ejnye! :-)
verum
@Freewolf: - ott írtad, hogy minden cigányt egy kalap alá veszel.
Erről beszélek a kezdetektől! Ejnye!
verum
@Mézike: értem. Tehát ismersz minden cigányt és minden magyart. És tudsz mindenkinek minden egyes cselekedetéről.
Nem te vagy véletlenül a jóisten?
Mézike
@verum: Nem , de ismerem az Öreget. Mindennap beszélgetni szoktam vele. :-)
verum
@Mézike: - akkor néha hallgasd is meg, ne csak beszélgess hozzá. ;-)
Mézike
@verum: Meg szoktam hallgatni, mert különben nem enged el ide hozzátok...:-)
verum
@Mézike: - hát, akkor neked nem ugyanaz az istened van, mint akit én ismerek.
Mézike
@verum: Isten csak egy van!
Én ismerem, hogy te kit hiszel annak nem tudhatom...
verum
@Mézike: - én abban az Istenben hiszek, aki a Bibliában üzen. És bizony van több isten. A tíz parancsolatot bizonyára nem ismered, ezért a legelsőt leírom neked, hogy tudd, miről beszélek:
"Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem."
Ezért is vélem úgy, hogy te valami más istent ismersz...
levi
@Anna Mária: "Minden sorod tévedés, butaság"
Micsoda hihetetlen cáfolat, te jóég!!! :O
Nézz utána, aztán (se) írogass.
verum
@verum: - Ja. Mondom, hogy nem ugyanabban az istenben hiszel, akiben én.
verum
@Mézike: - Ja, mondom, hogy nem ugyanabban az istenben hiszel, akiben én.
legacy
Engem is megaláztak már nem egyszer, amikor tolvajnak néztek, és kipakoltatták velem a táskámat - rossz érzés volt
A cigányok?...
Nekem sok cigány kollégám volt/van a munkahelyemen, és EGYÁLTALÁN NEM GONDOLOK RÁJUK CIGÁNYKÉNT, hanem munkatársamként, a családjukért dolgozó becsületes emberként gondolok rájuk!
Aztán vannak a cigányok, akiket igaztalanul vádolnak, minősítenek, és kizárnak a világ körforgásából, rájuk, áldozatként gondolok, akiket igaztalanul vádolnak, büntetnek.
És végül vannak a cigányok, aki lopnak, csalnak, hazudnak, akiket nem a származásuk, hanem a viselkedésük tesz cigánnyá - értsd, Q sok embert ismerek, akik nem cigánynak születtek, de cigányabbak a cigányoknál a viselkedésük szerint!

Teszt: Orbán "Asshole" Viktor, te kiket részesítenél előnyben, a cigányokat, a kurdokat - vagy a baltás azerbajdzsániakat?
Ne gondolkozz, egyből válaszolj!

Orbán egyből-válasza: "szuperkék"
Mézike
@verum: Az én istenem, jóságos kedves öreg bácsika. :-)
Nem kíván nagy , hatalmas , gazdag templomokat , egyházat, mégis az van. Nem is érti az Öreg hogy miért...
verum
@Mézike: - mindenkinek legyen hite szerint.
Mézike
@verum: Miaz hogy mindenkinek legyen hite szerint?
Ez marhaság! Már Hitler bebizonyította mit jelent egyeseknek a hit.
verum
Komolyan mondom, elkeserítő ez az egész.
Megaláztak, jogától megfosztottak egy nőt cigánysága miatt. Nem tett semmi törvénytelent, sőt mindenben az elvárásoknak tett eleget. Megalázták, megakadályozták jogának gyakorlásában.
És itt jönnek mennyien, hogy a cigányok így, meg úgy alávalók.
Legalább olyan alávaló, aki ilyen megalázásra képes és aki ezen nem háborodik fel!
JAJMÁR
Jó csomó hsz. lett itt is, az örök "vita" élénkült megint fel.
Szerintem magánemberként mindenkinek joga van a másikat kedvelni, vagy éppen ellenkezőleg.
Hivatalos személyként ehhez nincs joga.
Ha a hölgyet hátrányos megkülönböztetés érte, akkor ő perelhet, és meg is nyeri.
Ellenben majd a mi határainkon, az "illegális bevándorlók" és/vagy csak éppen átutazók bizonyos csoportjainak nem lesz ilyen szerencséje.
Anna Mária
@JAJMÁR: Az Austrian Airlines fizetni fog, mint a katonatiszt. :)))
JAJMÁR
@Anna Mária: 19:16 Igen, és minden tiszteletem azé a nőé, aki nyilvánosságra merte hozni az esetet, és perelni mer.
Én is bízom a sikerében :)
patyuka
Nem gondolom, hogy kitaláció lenne az atrocitás, ezért aztán vérlázító a reptér munkatársainak a "látszat" alapján/okán való "ügyintézése" (is), mert bár a rasszista indíttatású kommentelőknek nem kívánom, hogy részük legyen bármily hasonló kiszolgáltatottságból fakadó megaláztatásban, de talán éppen egy afféle affér elszenvedése "segíthetne" rajtuk...
Anna Mária
@patyuka: Sokszor előfordul, hogy külföldön a rasszista, önmagukat minden más népnél felsőbbrendűnek képzelő magyarok elutasítással találják magukat szemben az elviselhetetlen viselkedésük miatt, és vannak helyek, ahol már óvatosak, ha megjelennek. Ilyenkor nagyon fel vannak háborodva, és rasszistázzák az egész országot, ahol éppen vannak, nagy hangon méltatlankodnak, hogy őket megkülönböztetik.
Azt még sosem tapasztaltam ezeknél az embereknél, hogy leesett volna a tantusz, ők mit művelnek.
justhpeter
Elolvastam minden eddigi hozzászólást, segítséget kérek: miért nem értelmezhető az a két szó együtt, hogy "cigány kutató" ?
Korábban egyik cigány lakótársam 25 évi munkájáért aranygyűrűt kapott a cége vezérigazgatójától.
Pár éve egy cigány származású rendőr igazoltatott és megbüntetett - jogosan -, melynek során olyan szakszerű és kulturált módon járt el, hogy azt tanítani kellene. Szeretném, ha a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány egyszer képes lenne erre a szintre jutni.
Fenti példák alapján talán elnézitek nekem, ha el tudok képzelni intelligens cigány származású kutatót.
darwin
A sok okos meg bemehet nálunk a cigány telepre ,fényes nappal,meg sem kell szólalnia,csak állni vagy menni az utcán.Olyan rasszizmust kap a nyakába hogy beledöglik.Csak azért,mert úgy néz ki mint egy magyar.
Desischado
@levi: Bocsi, téves lájk. Nem tudom, mi egy reptéren az eljárás, - lévén, hogy még soha nem repültem, - de ez akkor is nagyon megalázó. Én is azt mondom, a ember a lényeg, nem a bőrszine. A helyében én is perre mennék! Egy embert hogy lehet ennyire megalázni, ráadásul ok nélkül?
Freewolf
@Anna Mária: Egy csöppet fékezzünk!
"...a rasszista, önmagukat minden más népnél felsőbbrendűnek képzelő magyarok ..."
Egyesekkel ellentétben mi nem hívjuk magunkat kiválasztott népnek! Mi tudjuk, hogy mit érünk, ebből ered a büszkeségünk!
Nagyon nem kedvelem a rasszista megjegyzéseidet!
Anna Mária
@Freewolf: Baj van nálad a szövegértéssel.
A magyarok között vannak olyan egyének és csoportok is, akik rasszisták, önmagukat minden más népnél felsőbbrendűnek képzelik.
Gyakran találkozni ilyen emberekkel külföldön.
Ha magadat közéjük sorolod, te tudod, miért.
A megjegyzéseim, sem ez sem a többi, nem rasszisták, de ettől függetlenül nem zavar, ha nem kedveled őket.
Nyugodj szépen meg, hűlj le.
keresztapa
@verum: Hát hogyan is értenéd, hiszen ideológizmusod azt, hogy értelem nem ismeri, csak az érzelem dominál. Nincsen ebben semmi rossz csak múltad van jelen jövőképed ködbe vész!
Freewolf
@Anna Mária: Sajnos a szövegkörnyezeted arra utal, hogy sok ilyen önmagát felsőbbrendűnek képzelő magyar van! Nem azt írtad, hogy egyes ilyen emberek, hanem a rasszista magyarok!
A helyedben nem mocskolnám a magyarságot és nem kedvelem a rasszista megjegyzéseidet!
Örülnék, ha nem ilyen ingerült megjegyzéseket írnál, mert el fog menni a vérnyomásod! Világos? :-)
verum
@Freewolf: te sem azt vallod, hogy egyes cigányok milyenek, hanem hogy a cigányok milyenek.
Nekem ugyan nem megy fel a vérnyomásom tőled, csak szimplán undorodom az olyanoktól mint te is, aki saját hibáját, saját sarát másra akarja kenni. Érvek híján a saját téveszmédet másban akarod láttatni.
Megsúgom: nem sikerül!
verum
@keresztapa: teljesen zavarosan fogalmazol és a ragokat rosszul használod.
Viszont az értelem érzelem nélkül veszélyes és káros.
Freewolf
@verum: Hol írtam valaha én olyat, hogy a cigányok bűnözők? Legyél már olyan kedves ide beidézni, mert egyébként azt kell mondjam, hogy hazudsz!
Nem szép dolog mások szavait kiforgatni aztán valami csúnyasággal megvádolni!
Én érvet nem olvastam még tőled. Elkezdhetnéd!
Anna Mária
@Freewolf: Igen, sok önmagát felsőbbrendűnek képzelő magyar van, akik mélységesen rasszisták. Miért is írnám azt, hogy "egyes emberek"?
Sajnos tényleg nem tudsz szöveget értelmezni.
Tőlem aztán hisztériázhatsz a "magyarok mocskolásán", ami csak a te zavaros fejedben létezik, bár sokan vagytok, akik ilyen módon diliztetek be.
Szerintem keress magadnak a kurucinfón beszélgető partnert, ott biztos találsz megfelelőt.
Freewolf
@Anna Mária: A Sabbathon már repesve várnának ezzel a hungarofób, hazug megnyilvánulással! Sajnos te csak a magyarokat egy kalap alá véve általában alázod, mocskolod, mert neked ugye szabad! Sajnos súlyosan kirekesztő és rasszista megnyilvánulásaid miatt egyre jobban felfordul a gyomrom! Tényeket és érveket kéne sorolnod, de bizony akkor gondolkodni kéne! Sajnálom, hogy ebben harmat gyenge vagy, csak a zsigeri gyűlölet ömlik a szavaidból! Szegény!
verum
@Freewolf: - elkezdem:

tegnap, 16:45
"Ó, hát én véletlenül sem vetemednék a gaz rasszizmus védelmére! Egyszerűen csak mondok pár dolgot és találjátok ki, kikről van szó!
1. Két család hetven fővel verekedett.
2. Fiatalok brutális módon meggyilkolt egy nyolcvan éves nyugdíjas asszonyt.
3. Uzsorást fogtak el a rendőrök"

tegnap, 15:45
"Senki nem a rasszjegyek miatt különböztet meg hátrányosan egy másik embert, hanem a rasszjegyekből úgy következtet, hogy biztos az az ember is olyan, mint a többi hasonló! "

tegnap, 13:29
" Ami mondjuk a bűnözést illeti, ha valamely népcsoport felül reprezentált benne, az emberek általánosítanak, mert egyszerűen képtelenség az adott népcsoport minden tagját megismerni. Innentől kezdve ez önvédelem, nem rasszizmus!"

Nem óhajtom Freewolf összest idézni, de napnál világosabban utalsz rá, hogy a rasszizmus jogos, mert sok bűnöző cigány van. Utalsz rá, hogy a cikkben szereplő diszkrimináció jogos és a cigányok csak maguknak köszönhetik.
Én érveltem eleget arra, hogy minden ember egyedi és más. Nem kell elfogadnod, de ne hazudd, hogy nem hoztam fel érvet.
Ahogy én vettem a fáradtságot és visszaidéztem tőled, te is vedd a fáradságot és olvasd vissza, amiket írtam.
Ennyi.
Anna Mária
@Freewolf: Mondd, nagyon szeretnéd, ha valaki végre szeretne?
Akkor talán szabadulj meg az antiszemitizmusodtól, a rasszizmusodtól, a felsőbbrendűségi tudatodtól, a buta, hazug történelemszemléletedtől.
Lehet, hogy akkor akad jelentkező, és valaki végre megsimogatja a buksi fejedet.
keresztapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
@verum: Na akkor a pontosság kedvéért értelmezzük már, most a te kijelentésedet!
"...utalsz rá, hogy a rasszizmus jogos, mert sok bűnöző cigány van." Ha és amennyiben végig olvastad amit írtam, azzal kezdtem, hogy nincs értelme rasszizmusról beszélni,mert ez esetünkben általánosítás! Valamint épp te írtad, hogy utalok rá, hogy sok bűnöző cigány van! Tehát nem írtam le sehol, hogy én azt állítom, minden cigány bűnöző, mivel ez az állítás nem állja meg a helyét!

"Senki nem a rasszjegyek miatt különböztet meg hátrányosan egy másik embert, hanem a rasszjegyekből úgy következtet, hogy biztos az az ember is olyan, mint a többi hasonló! "
Ezt én írtam! Leírtam, hogy amit te rasszizmusnak állítasz be, annak milyen működési mechanizmusa van és hogyan alakul ki. Mint mondtam, ez az általánosítás, de azt nem írtam, hogy én általánosítok! Azt már te tetted hozzá!

Amit utoljára leírtam, az cáfolat a rasszizmusra, mert a populáció minden egyedét képtelenség megismerni, így az emberi elme általánosít. Igen hasznos volt ez a múltban és most is! Például, hogy értsd!
Tudom, hogy a kutya harap! Azt is tudom, hogy nem minden kutya harapós! Mégis, ha közelítek egy idegen kutyához, óvatosan teszem! Ez önvédelem! Ez a viselkedés neked antiebista, nekem óvatosság és önvédelem! Én tehetek erről? Nem, mert a harapásos eseteket ismerve nem tudom ránézésre megállapítani, az eb miképp viszonyul az emberekhez!

Nos, kolléga ezzel csúnyán befürödtél és leszel kedves nem rasszistázni, mert nem vagyok az és nem is írtam olyat, amit rám akarsz kenni!
JAJMÁR
Még mindig itt tartunk? Akkor van egy-két kérdésem a fura felfogásúnak látszó blogolókhoz:
- egyetértenek-e a fenti reptéri dolgozók magatartásával? Ez az eljárás a cigány származású emberekkel szemben normális?
Ha igen a válasz, nem kell hőbörögni, ha "skatulyába" vannak dobálva. Ha nem a válasz, a vita okafogyott.

Azt pedig majd kivizsgálják, hogy mi történt és hogyan.
Freewolf
@Anna Mária: Fuss, Forest, fuss! :-)
Majd beszélünk, ha nem csak annyi érved lesz, hogy "hazug történelemszemléletem" van! Micsoda frappáns cáfolat! :-))))))))))))
Freewolf
@JAJMÁR: Nem! Nem normális eljárás! Természetesen nem is lehet annak tekinteni, de mi itt épp az okokat boncolgattuk, csak megfontolva haladók a kollégák a szövegértés terén! :-)
JAJMÁR
Tényleg, itt is van pár blogoló, akiken még az ENSZ sem képes változtatni.
De legyen ez az ő bajuk,.
Freewolf
@keresztapa: Tudod, tények, ok, okozat! Ezt nem lehet megvitatni velük, mert csak fújják az ítéleteiket, de se érv, se tény, csak a beteg elmékből összeszedett panel mondataik! Egyszerűen vitaképtelenek!
verum
@Freewolf: azt írod, a populáció minden egyedét képtelenség megismerni - és ez igaz. És te ezért könnyebbnek tartod, hogy egy általánosnak tartott vélemény alapján az összesre kivetítsd - mégpedig cselekedet által!
Tehát hipózhatod magad ahogy akarod, a rasszizmus lényegét fogalmaztad meg és ráadásul önmagdra!

És még valami. Ha egy általánosítást vélsz olyan lényegesnek, hogy kivetítheted az adott populáció összes egyedének viselkedésével szemben (mind a cikkbeli reptéren is tették) akkor bizony miattad és a hozzád hasonlók miatt mondhatják jogosan, hogy a magyarok rasszisták és jogosan mocskolnak miattad és a hozzád hasonlók miatt minden tisztességes magyart is.
Nem én fürödtem be, hanem te szerepeltél le csúfosan!
verum
@Freewolf: - pontosítok:
Ha egy általánosítást vélsz olyan lényegesnek, hogy kivetítheted az adott populáció összes egyedére azzal, hogy viselkedésed eszerint alakítod minden egyedre, akkor ezzel pontosan megfogalmaztad önmagad rasszizmusát. Mert gondolhatsz amit akarsz, a tetteid számítanak.
JAJMÁR
@Freewolf: 11:06 Az ilyen eljárásra nincs igazolható indok. Egy esetben, ha a kutató nem mondott igazat, de ezt majd kivizsgálják.

Minden más, "okokat boncolgatás" előítélet. Ez van.
verum
@Freewolf: vagy hazudsz, vagy szövegértelmezési gondod van, mert érvek tucatjait hoztam fel és hoztuk fel nektek.
Valld be, hogy nincs rá ellenérved, pusztán érzelmi alapon tartasz ki ideológiád mellett.
Ezt elfogadom, de a hazugságodat nem!
Anna Mária
@Freewolf: A rasszizmus és az antiszemitizmus védhetetlen, hiába próbálkozol mindenféle idióta példákkal. A rasszizmust és az antiszemitizmust elítélő felvilágosult embereket nem fogod tudni meggyőzni.
A holokauszt után az értelmes, gondolkodó emberek megértették, hogy a rasszizmusnak és az antiszemitizmusnak többé nincs helye a világban.
verum
@JAJMÁR: - ne egyszerűsítsd le, ami nem egyszerű!
Szalonképesen akarják megfogalmazni, hogy a cikkbeni diszkrimináció teljesen jogos önvédelem.
És mindezt úgy, hogy kikerüljék a rasszizmus jelzőt.
Freewolf
@verum: Sajnos túljártál a saját eszeden! A rasszizmus a tettekben nyilvánul meg, mert hála az égnek még gondolatrendőrség nincsen! Tehát attól, hogy az adott populáció egyedével kapcsolatban fenntartásaim vannak (pl jellegzetes rasszjegyek, ápolatlanság, trágár beszédmód, részegség, stb) miért kéne nekem vele szemben agresszíven fellépni, vagy bárhogy is kapcsolatba lépni vele? Megyek, ránézek és haladok tovább. Mitől rasszizmus ez?
A kutatóval szemben osztrák alkalmazottak léptek fel kanadai nyomásra! Nekem mi közöm van ahhoz, hogy Kanadában, vagy Ausztriába rasszisták vannak? Forduljon ügyvédhez és pereljen! Tehát mikor a magyarságot szidja a barátnéd, te meg tűröd, na az a rasszizmus, nem pedig az, ha annak kialakulásáról és miértjéről beszélünk!
Megbuktál megint, gondolkodj már!!!
Freewolf
@verum: Elmondtam, hogy működik és azt is, hogy ez általánosítás, amit te is megteszel! Ezért nem szólsz rá a tolakodó kitetovált bikanyakú fickóra, mert általánosítva egy nagy fülest nézel ki belőle!
verum
@Freewolf: - ha a rasszista tettet helyesled, ha nem ítéled el, ha hangoztatod, hogy a cigány külső elve félelemre és gyanakvásra ad okot, akkor magad is tettél a rasszizmusért, mégpedig tettekkel. Virtuálisan nem tudom megítélni, hogy fizikailag bántottál-e cigányt, de véleményeddel ezerszer is megtetted itt, ennél a cikknél!
Hiába, nincs kibúvó, rasszista vagy!
Freewolf
@Anna Mária: Na ez volt aztán a visszavágás! :-)))))))))))
Freewolf
@verum: Te vagy vitaképtelen és értetlen! Elmondtam az álláspontom, a hebegés nem válasz!
Freewolf
Rasszizmus nagyon- nagyon elszórt esetekben van, főleg Magyarországon! A többségi társadalom egyes egyedei nem azért nem kedvelők a cigányokat, mert barnák, hanem a viselkedésük és a tetteik miatt. Ez általánosítás addig, amíg nem tesz valaki ellenük valamit konkrétan. Na, onnan beszélhetünk rasszista indíttatásról, addig csak gondolatcenzúra liberálfasiszta módra!
verum
@Freewolf: - látom, elfogyott a muníciód. Ráadásul nem tudsz tisztességgel veszíteni sem.
Pedig ennyit elvártam volna még egy rasszistától is.
JAJMÁR
@verum: 11:17 Dehogynem, nagyon is egyszerű! Milyen egyszerűen leírtad a lényeget Te is :)
de sajnos sem röviden, sem hosszan, sem bonyolultan nem lehet meggyőzni azokat, akik már bástyát építettek maguk köré,
Anna Mária
@Freewolf: Te egyre röhejesebb vagy, ahogy próbálod sikálni magadról a korábbi kommentjeidben megnyilvánuló gennyes antiszemitizmusodat és rasszizmusodat!
Mi történt?
Talán szeretnél inkább mégis az européerek közé tartozni? :)))
verum
@JAJMÁR: nem is meggyőzni akarok, hanem szembesíteni azzal, hogy tisztességes ember nem veszi be a ködösítést és a hazugságot.
JAJMÁR
@verum: 11:33 Gratulálok, nagyon ügyes és türelmes vagy. Meg @Anna Mária: is.
Anna Mária
@JAJMÁR: Igaza van verumnak, meg kell próbálni mindig mindent megtenni a rasszizmus ellen.
JAJMÁR
@Freewolf: Ez a net vicce, AnaMáriát akartam lájkolni, de elsiettem, elugrott . Tőled visszavonom a lájkot.
verum
@Freewolf: - a helytelen viselkedés és tett miatt elítélni jogos, de nem azért, mert sötét a bőrük.
Azt is jogos kritizálni, hogy rossz a közbiztonság - de ez a mindenkori hatalom sara.
A "liberálfasizmus" meg legalább olyan ökörség, mint az illiberalizmus.
Szánalmas, ahogy rosszul csengő jelzővel próbálsz visszavágni. Ráadásul amatőr módon.
De nem jön be, lásd be, ez így nem jön be. Az őszinteség sokkal célravezetőbb!
Freewolf
@Anna Mária: Na, már meg antiszemitizmus? Sajnos, hungarofób vagy, gyűlölöd a magyarokat! Nem baj ez, majd a választott hazádban jól érzed magad! Liberálfasiszta módra rasszizmust hörögni úgy, hogy az érvek és a tények cáfolatát meg sem kisérelted jellemző és beszédes!
Freewolf
@verum: Akkor lehetnél őszinte! A liberálfasizmus pedig itt lopakodik! Nem sokáig már, mert Orbán majd kitakarítja! Sajnálom, hogy nem értetted meg, amit az általánosításról írtam! Talán gondold át, mert érveket nem kaptam, csak zsigeri idegenkedést!
Freewolf
@JAJMÁR: Hát, nem tudom visszaadni, de hidd el, annyira hidegen hagy ez a lájkolósdi! Tudomásul vettem, hogy nem vagyunk egy véleményen és ennyi! :-)
verum
@Freewolf: - hogy Orbán kitakarítana, látod ebben egyetértünk. A többiben nem.
Anna Mária
@Freewolf: Nyugodj már meg.
A hozzád hasonló antiszemita és rasszista magyarokat és más származásúakat, ha nem is gyűlölöm, de megvetem.
Korábban közölted, hogy nem tartasz engem magyarnak.
Úgy látszik, nem vagy hajlandó tudomásul venni azt a tényt, hogy véletlenül sem te állapítod meg, ki a magyar és ki nem. Az sem rád tartozik, hogy ki hagyja el az országot, és ki nem.
Sajnos ebbe bele kell nyugodnod, bármilyen nehéz is.
A liberálfasiztázásod meg már akkor is végtelenül buta és unalmas volt, amikor elkezdted.
Soha egyetlen komolyan vehető érvet nem láttam tőled, tényeket sem írtál, csak pörögsz a magad mókuskerekében.
JAJMÁR
@Freewolf: 11:52 Tudod, mindig is nagyon messze álltunk - szinte minden téren -, de Édes Istenem miket írsz?
Orbán kitakarít? Hát igen, nem marad se fű, se fa, se virág, te pedig farkas egy kopasz hegy tetején üvölthetsz minden éjjel!
Sajnos, dolgoznom kell, pedig úgy, de úgy felvilágosítanálak... :)))

de majd legközelebb folytatjuk, csak vigyázz magadra, el ne szökj!
Freewolf
@Anna Mária: Kérlek, higgadj le! A hozzád hasonló hungarofób liberálfasiszták vitaképtelenek, mert tényeket képtelenek felsorolni, érvük pedig annyi, hogy csak nekik lehet igazuk! Sajnos nincs miről beszélgetnünk, mert rasszista megnyilvánulásaid nem kedvelem!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@Freewolf: Elég sajátos a reakciód, amikor kiröhögnek!
verum
@Freewolf: kifejtenéd, mit jelent a liberálfasiszta fogalom?
Mert én ezt még nem hallottam.
Anna Mária
@verum: Ez a szó egy amerikai újságíró találmánya az amerikai baloldallal kapcsolatban, amit a magyar nácikok előszeretettel használnak az utóbbi időben ráhúzva mindenkire, aki nem osztja az ő nézeteiket. Valahol olvasták, megtetszett nekik és használják anélkül, hogy meg tudnák mondani, mit jelent.
Freewolf
@verum: Ebben a szövegkörnyezetben liberális nézeteket hangoztató, de intoleránsan mindenkit, aki nem ért maradéktalanul velük egyet, megbélyegző ordas eszme! A liberalizmushoz csak a nevében hasonlító, gyakorlatilag antidemokratikus, fasiszta eszmerendszer.
Természetesen ezek a "liberálisok", akik gyakorlatilag liberálfasiszták, képtelenek megérteni a fogalom lényegét!
verum
@Anna Mária: - igen, feltételezem én is, hogy ez egy halandzsaszöveg. De mindig reménykedem, hogy azért csak van olyan, aki tudja, hogy milyen fogalmat mire használ. Akinek van saját ideológiája, világnézete, hite, az be tudja sorolni magát valahova valamilyen fogalom segítségével.
De akinek nincs, az össze-vissza használja a fogalmakat és nézetét, hovatartozását azzal fejezi ki, hogy kikkel és mivel nem egyezik. De hogy kivel és mivel, arról mélyen hallgat, mert feltehetőleg maga sem tudja.
Én bátran állítom, hogy jobboldali érzelmű vagyok, egy sor konzervatív és baloldali nézettel. A társadalmak közül a teokráciát tartanám legjobbnak, ha valóban Isten parancsai lennének a törvények és nem a hatalmaskodó egyházi urak lennének az élen.
A liberalizmus, a demokrácia elvben vonzó, de az ember mindenbe belerondít és más lesz belőle a gyakorlatban. És ebben nem az izmus a fő bűnös.
Aki azonban elvtelen, az szerintem hitetlen is és kénytelen állandóan hazudni, vagy lavírozni a hazugság és az igazság között. Az kénytelen új fogalmakat létrehozni, amit szintén olyan önkényesen használ, mint a régieket, mert mindenkor arra kell hajlítani, ami neki az érdeke. Nincs tartás, nincs gerinc és sokszor nincs tudás sem az ilyen megnyilvánulás mögött.
De jócskán eltérünk a témától - mindenesetre a választ a "liberálfasizmus" definíciójáról attól várom, aki használja.
Freewolf
El ne felejtsem, ráadásul egy liberálfasiszta vitaképtelen. A tényeket nem hajlandó elfogadni és csak sarkalatos megállapításokat tesz!
Anna Mária
@verum: Hát megkaptad a definíciót! :)))
verum
@Freewolf: - no, hol olvastad te ki a soraimból, hogy az én nézetem kötelezővé tenném bárki számára erőszakosan? Hogy elítélek egy véleményt, attól még senkit nem deportáltak és senkit nem gázosítottak el és nem is fognak. Én nem hangoztattam liberális nézeteket sem, ahogy föntebb írtam, nekem más világnézetem és más hitem van.
Én megértem a lényegét annak, amit mondasz és azt is, hogy mire érted a liberálfasizmust.Felfogtam, de marhaságnak tartom. És ezzel nem kényszerítelek semmire.
Az ordas eszme meg olyan, hogy emberek halnak meg tőle.
Vagdalkozol a világba, hogy elmosd saját rasszizmusodat. De csak ismételni tudom, nem megy, ne erőltesd, inkább legyél őszinte és ismerd el a tényeket. A rasszista fogalmának te teljes mértékben megfelelsz. Persze, ha más definíciót találsz rá, az egy dolog, de akkor elbeszélünk egymás mellett.
Mondhatod te az ablakra, hogy zokni, de akkor sosem fogjuk megérteni egymást.
Én szeretem helyén kezelni a fogalmakat, az újaktól sem zárkózom el, ha következetesen vannak használva.
Freewolf
„Látszólag, a szóösszetételben ellentmondás található, hiszen míg a liberalizmus egy tág teret átölelő, megengedő magatartás formára utal, addig a fasizmus az élő diktatúra, komoly kirekesztésekkel.

Ettől frappánsabban mégsem lehet a mostani hazai gyűlölködőket nevezni. Mitől is gyűlölködők ezek az emberek? Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik.”

Parancsoljatok. Ezt most szedtem le a netről, ha már nem tudjátok értelmezni a szóösszetételt! :-)))))))))))))))
Anna Mária
@Freewolf: Kösz, én már korábban olvastam ezt az ostobaságot a nolblogon. Aki írta, az hozzád hasonlóan nehéz felfogású alak.
Freewolf
@Anna Mária: Nem hiszem, mert attól tartok, önmagamat idéztem! :-)
verum
@Freewolf: - én lennék kirekesztő? Nem az, aki nem engedte föl a gépre a cigány kutatót?
Én lennék gyűlölködő, aki azt mondom, hogy először megismerem az egyént, aztán mondok róla véleményt?
Nem vagyok demokrata és nem tartom magam tévedhetetlennek.
Az élni és élni hagyni elv engedné, hogy a sötét bőrű kutató menjen oda, ahova akar és végezze a dolgát.
Azzal, hogy nem hagy valaki mást alázni, bántani, bizony korlátozni kell a gyalázó és bántalmazó jogait.
De nem ez a kirekesztés.
Hihetetlen, mennyire véded az előítéletet, ami emberek százezreinek megalázó és megnehezíti az életét.
Nem bűnözőkre gondolok. Hiszen te magad is mondtad, hogy egy populáció minden egyes tagját lehetetlen megismerni. És te a cigányozással minden egyes tagját alázod, amikor azt sugallod, hogy önvédelemből minden sötét bőrűtől félni kell pusztán bőre színe miatt. Mit gondolsz, ezzel hány tisztességes és senkinek nem ártó cigányt aláztál és vádoltál meg?
Nem gondolod, hogy a te jogod ehhez az alázáshoz és vádoláshoz kell korlátozni?
A liberalizmus, a demokrácia nem anarchia, ahol nincsenek törvények. Bizony vannak törvények és annak betartatása nem kirekesztés és nem szabadság korlátozása.
Nem tudom eldönteni, hogy te tudatlan vagy, vagy végtelenül erkölcstelen, vagy mindkettő.
De nem is tartozik rám, a lényeg az, hogy rámutassak, ez helytelen és ezt korlátok közé kell szorítani, mert mások testi épsége és emberi méltósága sérül miatta.
Anna Mária
@verum: Erre hivatkozik a blogbejegyzésre hivatkozik, ebből kellene megérteni, mit is ért "liberálfasizmus" alatt. Ostobaság az elejétől a végéig, tele hamis váddal.

rebarbara.nolblog.hu/archives/2012/09/20/Mi_a_liberalfasizmus/
Freewolf
A liberálfasiszta az egyetlen a nácin kívül akinél a legélesebben nyilvánul meg a rasszizmus! Mivel nincs támogatottságuk, ezért nem tudtak még borzalmakat produkálni! Viszont képesek rá!
Freewolf
@Anna Mária: Hamis vád! Na ez volt aztán a visszavágás! :-)))))))))))))
Anna Mária
@Freewolf: Na, akkor megtudhattok a nagy titkot: Freewolf a nolblogon a rebarbara Fügedi néven! Ő az ország "liberálfasizmus" szakértője! :DDDD
verum
@Freewolf: - 15:25 ekkor zagyvaságot már én sem tudok tovább tolerálni.
Amit gondoltam, leírtam, vakard ki magad belőle, ahogy tudod, amire a jellemed és tudásod visz.
Freewolf
@verum: Akkor, amikor valakit származása, vagy a hazájával szembeni ellenérzés miatt nem engednek a repülőre fel, az megengedhetetlen! Mikor is hallottam azt, hogy az arabok diszkriminálása az USA repülőin kiverte volna liberálfasisztáéknál a biztosítékot!
Anna Mária
@Freewolf: Hagyd már a visszavágást. Állandóan ezzel jössz, dögunalmas. Vagdalkozz magadban "a fasizmus mocsokból felvett piszkos kardjával"! :)))
Freewolf
@verum: Liberálfasiszta: Állít valamit. Ha egyetértenek vele, puszi pajti, és buksi simi.
Ha nem értenek vele egyet, jóindulatú dorgálás kezdődik csak az érzelmekre hatva érvek nélkül!
Ha ez nem használ, jön a cimklézés, kirekesztés!

Ismerem a liberálfasiszták fajtáját még a nolblogról. Szemét, sunyi banda, akik az ellenkező véleményen levő kitiltásáért kuncsorognak és hazudozva rágalmaznak!
levi
@Anna Mária: @verum: Áruljátok el nekem, miért is szeretitek a cigányok?
Anno sosem volt bajom velük-kiskoromban- aztán persze végignéztem ahogy terrorizálják a kisebbeket-köztük engem is- megverik, meglopják a gyerekeket-még mindig általános iskolában vagyok- és nem történik semmi.
Aztán persze egyre durvább dolgok történtek mind az országban mind körülöttem.
Nem születtem előítéletekkel . Ha azt mondod rasszista vagyok és megkérdezem, ki tehete erről?
Szeressem őket? Pátyolgassam? Mondd meg az okot én pedig megcáfolom.
verum
@Freewolf: - minden általad "liberálfasisztának" tartott véleményét ismered?
Én elítélem azt is, meg ezt is, ami a magyar kutatónővel történt.
És te?
verum
@levi: - én elárulom. Nem szeretem a cigányokat általában és nem is utálom általában. Akár az embereket általában.
Én egyéneket kedvelek, vagy nem kedvelek. Szeretni, pátyolgatni azt fogom, akit ismerek és arra érdemesnek tartok.
Freewolf
@verum: "Akkor, amikor valakit származása, vagy a hazájával szembeni ellenérzés miatt nem engednek a repülőre fel, az megengedhetetlen! "
Talán olvasd el, amit írtam!
verum
@Freewolf: - elolvastam, de nem tudom összeegyeztetni azzal a véleményeddel, hogy önvédelemből kell kirekesztőnek lenni a cigányokkal szemben.
Dereng már, hogy miről beszélek ennyi sokat?
Anna Mária
@levi: Nos, ebben a cikkben egy magyar cigány értelmiségiről van szó, akit a származása miatt hátrányos megkülönböztetés ért. Róla mi a véleményed?
Freewolf
@levi: Egy liberálfasisztával akarsz vitatkozni? Mikor történelemből kioktattam, azóta csak antiszemitáziok, meg rasszistázik, egy épkézláb mondata nem volt! Se érv, se cáfolat, se tény! Hangemberek!
Freewolf
@verum: Mondom én, hogy szövegértési gondjaid vannak. Sehol nem írtam olyat, hogy a cigányokkal kirekesztőnek kell lenni! Azt írtam, ha találkozik valaki egy cigánnyal, fenntartásai vannak, mert már rossz tapasztalatokat gyűjtött be róluk. Ez nem kirekesztés, hanem, mint írtam FENNTARTÁS! Érthető így, vagy betűzzem?
Anna Mária
@Freewolf: Dehogy oktattál ki engem történelemből! :)))
A Mein Kampfra hivatkoztál egy történelmi kérdésben, így hát nem nyertél, nácikaÍ! :)))
verum
@Freewolf: - ha fehér bőrűvel szemben nincs ilyen fenntartás, akkor bizony kirekesztés.
Nézd én tényleg türelmes vagyok, ragozhatjuk még és írhatom részletesebben is. Szívesen megteszem, mert hátha más okul belőle, ha te nem is akarsz. ;-)
levi
@Anna Mária: először is kérdeztem valamit, de arra úgysem kapok választ.
Másodszor: Nem tagadom, hogy vannak rendes, becsületes cigányok, nekem is van pár haverom közöttük. A származásáról nem tehet egyiksem, mégis vannak akik ki tudnak törni, persze atrocitás fogja őket érni később is.
Te viszont tedd fel a kérdés, miért is érte atrocitás...Miért nem szeretik őket sehol a világon? Csak azért mert barna a bőrük? Vagy azért mert minden rendesre jut 10 gyilkos, 50 erőszaktevő és 100 rabló.
Anna Mária
@Freewolf: Ugye nem veszed zokon, hogy egy olyan embert fenntartásokkal kezelnek, aki a Mein Kampfra hivatkozik egy történelmi tárgyú vitában?
Annyira nevetséges vagy már, hogy akár abba is hagyhatnád a magyarázkodást. :)))
verum
@levi: - én válaszoltam 15:34-nél.
A világon bárhol csak azok nem szeretik a cigányokat, akik rasszisták.
Ismétlem, nem kell a cigányokat sem szeretni, sem nem szeretni.
Az egyént kell nézni.
Fejtsem ki bővebben?
Anna Mária
@levi: Elég nagy csacsiságot kérdeztél, azért nem válaszoltam rá.
Semmi okod ugyanis feltételezni rólam, hogy szeretném a cigányokat.
Lehet, hogy vannak olyanok, akiket szeretek, és olyanok, akiket nem.
Ugyanígy van ez a magyarok, a németek, az olaszok, a peruiak, a mongolok stb. tekintetében, sokféle embert ismerek.
Ha engem kérdezel, szerintem bárkit pátyolgathatsz, aki a segítségedre szorul, ez a te döntésed. Én nem ajánlok senkit sem a figyelmedbe.
Ezt írod: "minden rendesre jut 10 gyilkos, 50 erőszaktevő és 100 rabló". Nos, ezek az adatok nyilván nem valósak, hiszen Magyarországon származás szerint még a bűnelkövetőket sem tartják nyilván.
Maradjunk annyiban, hogy valakit nem szép dolog hátrányosan megkülönböztetni azért, mert külsőre úgy néz ki, mint egy bizonyos csoport tagja.
Külföldön a magyarok is felismerhetők elég nagy biztonsággal: a viselkedésükről, az akcentusukról stb. Képzeld el, hogyan éreznéd magad, ha a külföldön portyázó magyar betörőbandák miatt turistáskodásod során bárki veled ordítozna és nem engedne felszállni egy járműre. Biztos nem örülnél neki.
levi
@verum: Lehet az egyént nézni, de ahhoz előbb meg kell ismerned. Besétálhatsz nyugodtan a cigánysorra barátkozni, ismerkedni de ne lepődj meg ha az lesz az utolsó barátkozásod.
Én inkább fenntartással kezelem őket először.Aztán lehet, hogy végül kiderül, hogy rendes tag, bármi megtörténhet.
levi
@Anna Mária: Küldföldön élek és még nem ért megkülönböztetés. Mellesleg 10 rabból 9 cigány származású a börtönökben ezt a vajda is megmondta, nézz utána. Én itt befejeztem, belőletek értelmes választ kicsikarni kb. lehetetlen.
Próbáljátok meggyőzni azt akinek valamelyik családtagját meggyilkolták. Több ezren vannak, nem lesz nehéz találni valakit...
verum
@levi: - igen, nehezebb az egyént megismerni, de a felelősségel való véleményezés csak akkor hieles.
Miért sétálnék be egy cigánysorra, mi dolgom ott? Én nem ott élek.
Én azokat a cigányokat ismerem, akik az én környezetemben vannak, azokat próbálom megismerni épp úgy, mint a nem cigányokat. És van köztük rendes és nem rendes. Ha egy embert nem kedvelek, az nem azért van, mert cigány és ha kedvelem, akkor nem annak ellenére kedvelem, hogy cigány.
Az elit gazdagok sorába sem megyek megismerni őket, mert ott sincs dolgom.
Igaz, nehezebb a véleményezés, de szerintem ez az igazságosabb.
És meglehet, ha egyszer egy cigánysorra vet az utam, másként fogok viszonyulni az ottani emberekhez, mint aki eleve fél. És ha másként viszonyulok, akkor hozzám is másként viszonyulnak.
Én bizony kiosztok mindenkit, akinek nem tetszik a viselkedése, bőrszín nélkül. Ha meg nincs bajom vele, még jóban is lehetünk.
Én így látom a világot.
verum
@levi: - tudod, ha tíz szomszédomból tíz cigány lenne és mind a tízzel bajom lenne és utálnám mind a tizet, és a ha a börtönökben tíz emberből mind a tíz cigány lenne -- akkor is tisztában lennék vele, hogy nem minden cigány olyan, mint azok.
Anna Mária
@verum: Én nagyon gyakran járok a cigánysorra, remek viszonyban vagyunk, sok jó ismerősöm van arrafelé. Soha, semmiféle atrocitás nem ért sem engem, sem a családomat az ott lakók részéről. Ugyanolyan emberek, mint bárki más - csak sajnos kénytelenek rettenetes mélyszegénységben élni.
Anna Mária
@Freewolf: Ne izgasd föl magad, még elvisz egy agyérgörcs.
Ajánlom neked, hogy bár elég alacsony szinten írsz, egész mélyre azért mégse süllyedj. Tudod, a jobbik éppen cukiságkampányt folytat, mostanában nem menő az ocsmány szitkozódás a köreitekben, központilag ajánlatos szalonképesnek maradni.

Szerintem, most, hogy elárultad, te vagy annak a bizonyos ócska rebarbara-blognak a szerzője a nolblogon Fügedi néven, akár vissza is húzhatsz oda liberálfasisztázni.
verum
@Anna Mária: sok cigány család él rettenetes szegénységben és sokszor a tanulatlanság a legfőbb ok. Sok családban a felfogás sem jó, mert az ital és a bűnözés nem enged a szorításából.
De ez igaz sok más mélyszegénységben élő nem cigányra is.
Ugyanakkor látni kellene azokat is, akik ki akarnak törni ebből az ördögi körből,csak segítség kellene. És nem olyan felfogás, hogy "kutyából nem lesz szalonna".
Anna Mária
@verum: Teljesen nyilvánvaló - a szegénység legjobb ellenszere az oktatás. A cigányok között ugyanannyi tehetséges, okos gyerek van, mint a nem cigányok között, nagyon oda kellene mindannyiukra figyelni.
keresztapa
@Freewolf: Reagálásod a több kommentre, felesleges mert ők nemzettelen liberális ideológián
szakosodottak, hovatartozást kötődést nem ismernek, a globalizáció a teljes önértékük ha volt egyáltalán annak feladását választotta, valamint a nemzethez való tartozást is a kezdő globalizálás ideológiájának rendelte alá. Így ezek lesznek a globalizáció gozborai, érdemük szerint!
Anna Mária
@keresztapa: Ez jó! "a globalizáció gozborai"! :)))
A szövegeid felülmúlhatatlanok! :)))
amaramaistanna
Megdöbbentő ,nem is értem a repülőtér alkalmazottai hogyan merészelték ezt tenni!?
Freewolf
@keresztapa: Sikerült megbizonyosodnom, hogy az annamari nevű egy hazug! Megvádolt, hogy a Mein Kampfból idézgetek és náci vagyok! Persze, hogy nem tudott rámutatni arra, amit nem tettem! Ez a liberálfasiszta banda kelés a nemzet testén! Beszüntetem velük a kommunikációt, mert sem értelmes választ, sem érvet, sem tényt nem említenek, csak vért hörögve nácirasszistaantiszemitafasiszta hablatyukat nyomják a szerencsétlenek!
keresztapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
keresztapa
@Freewolf: Hozzászólásom amit neked válaszként írtam tartalmazta a teljes igazi magyar helyzetet, C , ZS, azonnal törölve lett mert az igaz szó ezeknek testi lelki méreg!
verum
@Freewolf: - nem szüntettél te be semmit, ma is váltottunk szót másik cikknél :-)
verum
@keresztapa: - ki az az "ezek"? Tudtommal manapság Viktor és hívei vannak hatalmon...
keresztapa
@verum: "Ezek" megnevezése és bizonyossága tetteikre a törölt kommentemben voltak nevesítve ezért lett a ma 19:01 -es kommentem törlésre ítélve az igaz szavak mérgezik ezeknek testüket lelküket egyaránt!
verum
@keresztapa: - gondolom, zsidóztál egy jót a cigányozás mellett.
verum
@keresztapa: - de ezt a lapot már nem veszem tőled, eléggé undorító a megnyilvánulásod.
Tényleg a kurucinfó a te igazi helyed. Itt tisztességes kommentelő már nem áll veled szóba, ha kiismert.
Én kiismeretelek.
keresztapa
@verum: Neked mint gozbornak csak igaza lehet!
Anna Mária
@Freewolf: Ugyan már, röhejes a műfelháborodásod. Egészen biztosan emlékszel, hogy Hitlert idézted. Törölték is a kommentedet hamar.
Hát így megy ez. :)))
Anna Mária
@Freewolf: Remekül összejöttetek itt keresztapuval, de egészen biztosan jobban éreznétek magatokat a kurucinfón, ott remekül, zavartalanul és pofátlanul lehet nemzetidegen élősködőzni.
Annyira nevetségesek vagytok mindketten! Két ősi kövület! :)))
Freewolf
Egy liberálfasiszta hazudozó ne mondja meg egy magyarnak, hogy mit tegyen otthon! Mi itthon vagyunk!
Anna Mária
@Freewolf: Ugyan már, nem te határozod meg, hogy ki a magyar, ki lehet otthon Magyarországon. Kísérletezel vele, de hát sajna ez nem megy, soha nem fog sikerülni. :)))
A "liberálfasiszta" szónak pedig nincs értelme, rettentő buta dolog, hogy ilyen marhasággal próbálsz sértegetni.
Sajna az a helyzet, hogy te szoktál hazudozni, te kis Hitler-imádó!
Freewolf
Mit kezdjek egy nemzetidegen nácizó liberálfasisztával? Egyszer már elszóltad magad, hogy ez a mi hazánk, ne táncolj már vissza! Hörögd el a vérgőzös sületlenségeidet bátran, nem vagy vitapartner kis liberálfasiszta hungarofób!
Anna Mária
@Freewolf: A ti elképzelt hazátok nem az enyém.
Én nem akarok olyan Magyarországot, ahol egy szűk csoport mondaná meg, ki a magyar és ki nem.
Magyarország soha nem lesz olyan, amilyenné te szeretnéd tenni, teljesen hiába próbálkozol vele.
Gyenge, gyáva legény vagy, ostoba kis hungarista! :)))
Freewolf
Liberálfasiszta hazudozó! Antimagyar, hungarofób!
Anna Mária
@Freewolf: Ezt már mondtad. :)))
Csodálom, hogy nem vagy képes tanulni annak ellenére, hogy olvasott embernek tűnsz.
Ma Magyarországon hungarista eszméket terjeszteni annak ellenére, hogy pontosan tudhatod, hogyan járt Szálasi, nem vall valami nagy észre.
De Hitler sem végezte valami fényesen, ha ez a tény is elkerülte volna a figyelmedet!
Annyira röhejes vagy! :)))
silber13
@Freewolf: A saját jelzőiddel kár hőbörögnöd, eddigi megnyilvánulásdaid alapján úgyis tudtuk rólad, hogy a fentebb felsoroltak csak rád vonatkoznak. De még mindig nem motyogtad el a " liberálfasiszta" általad szajkózott kifejezés jelentését. Tényleg, mint egy bedilizett papagáj! olyan vagy!:-)))
Freewolf
Vitaképtelen hazudozókkal nincs miről tárgyalnom!
silber13
@Freewolf: Jujj, te csikaszka! Most miért állítod magadról, hogy vitaképtelen vagy, meg hazudozó, amikor mindenki tisztában van eme gyarlóságaiddal! De komolyan, tedd már meg, hogy a kért szavacska jelentését elmagyarázod! légyszi,légyszi!!!:-))) Ha meg nem sikeredne, azt is írd meg, ugyan nagy lesz az én csalatkozásom, de majd keresek más kútfejet!
silber13
@Freewolf: " 8:15-re : Egy liberálfasiszta hazudozó ne mondja meg egy magyarnak, hogy mit tegyen otthon! Mi itthon vagyunk!"
Mi a fene vagy te?:-))) Magyar?:-))) És ti otthon vagytok?:-))) Az a baj, hogy te és a hozzád hasonlóaknak nincsenek otthon!:-)))
Anna Mária
@silber13: Ennek tényleg rendesen elhúztak hazulról! :)))
keresztapa
@Freewolf: ma 09:08-ra A 20. század szocialista elmélet maradványainak prédikátorai. Csökönyös ragaszkodással szajkózzák a 20. század jelzőit észre sem veszik az idő múlását, mivel fejlődő képességüket, a betanult illetve bemagolt gyakorlatban megbukott szocialista ideológiájuk mentén folytatják. Képtelenség megértetni velük a mára kialakulóban lévő világ globalizálódásra kialakítandó gazdasági helyzetet. Fejlett gazdasági helyzetű nemzet államok felismerték, hogy nemzet ellenes a globalizáló törekvés a jelenlegi megfogalmazásban. Kimondva a nemzetállamok jogkörét szüntetné meg, átemelve azt globalista jogkörbe. Ez a törekvés a nemzetállamok részére elfogadhatatlan. Ez a törekvés csak a bozgorok részére elfogadható:,. hisz nekik nincs kötődésük a nemzet államhoz, csak lakók az adott országban. Ők azok akik gondolkodás és szemrebbenés nélkül támogatói a globalizált világ létrehozásának. Elkeseredett dühükbe csak az obszcén szavak használatával élnek, nem szabad, és nem is kell velük érvelésbe bocsátkozni mert az érvek elfogadása náluk nem objektív, hanem érzelmi,indulati, ideológiai oka van...
Anna Mária
@keresztapa: Gratulálok, végre sikerült helyesen leírnod a "bozgor" szót!
Igaz, a mondókád minőségén ez nem dobott sokat, egy fikarcnyival sem lett több értelme. :)))
keresztapa
@Anna Mária: Magát a női nemet tisztelem annyira, hogy ne kritizáljam! Csak a szép, a jó, ami a nőt illeti meg. Tiszteletem @Anna Mária:
Anna Mária
@keresztapa: Helyes, a tisztelet szép dolog.
De a nők iránti tiszteleted nem terjed ki azokra például, akiket zsidóknak vélsz.
Azokra a magyarok nőkre sem, akik szerinted "bozgorok", magyarul hazátlanok.
Szeretnéd, ha ilyenek nem léteznének a szép magyar hazában.
Ezért nem lehet komolyan venni még a nők iránti állítólagos tiszteletedet sem.
stirliitz
Itt aztán megy a személyeskedés rendesen.
verum
@Anna Mária: - szerintem keresztapa-nak nincs mása, csak az, hogy a nemzetimádatával veri a mellét. Ha ezt elveszed tőle, semmije nem marad.
Fel sem merül, hogy másként is szeretheti bárki a hazáját, mint ő és az elv-társai.
A hazaszeretet nem jelentheti azt, hogy más népeket gyalázni, hogy csak a magyar felsőbbrendűségét hirdetni és mindenki mást, akit nem tartanak magyarnak ellenségnek tekinteni.
Nem érti, hogy az emberszeretet nem kizárása a hazaszeretetnek, nem érti, hogy mások befogadása nem kizárása a hazaszeretetnek.
Föl sem fogja, hogy pl. azok a zsidók, akiket innen a magyarok támogatásával vittek ki meghalni és túlélték a haláltáborokat, mégis visszajöttek, mert ez itt a hazájuk, itt születtek, itt élt a családjuk. Mégis szeretik a hazájukat és itt akarnak élni továbbra is, minden borzalom ellenére.
Ezeknek az embereknek a hazaszeretetéhez föl sem ér, a kisujjukig sem.
Aki itt él és nem ostorozza azt, ami rossz és nem akar jobbítani, (ha mással nem, tisztessége munkájával és honfitársai iránti tiszteletével) abban mákszemnyi hazaszeretet sincs, csak a másik ember fölé akar kerekedni.
Aki itt él és gyalázza bőrszín, vallás, vagy származás miatt honfitársát, az a hazát gyalázza. Mert a haza nem csak a föld, hanem az itt élő emberek is!
Kritizálni, ostorozni, jobbítani akarni szükséges, de ellenségnek tekinteni, kirekeszteni - felér a hazaárulással!
keresztapa
" A liberálisok taszították öngyilkosságba Európát. individualizmussal szekularizációval hagyományok tagadásával"
Freewolf
@keresztapa: Tudod, ezek a hazátlanok azt hiszik, eltűrjük a terrorjukat! Olyan sokszor bemutatkoztak már magyargyűlöletből: Kertész Átkos a moslékzabálózással, Spíró a szarból jövő mélymagyarokkal, vagy Esterházy az így neveld a magyarod című förmedvényével. Mikor pedig visszaszólnak nekik, az már antiszemitizmus! Kisajátították a legnagyobb fájdalom jogát, ők azt hiszik, mi meg teszünk arra, mit hisznek. Éljük magyarok módjára az életünket és a mocskok orrára koppintunk, ha nagyon elpofátlanodnak!
Anna Mária
@Freewolf: Remek irodalmat olvasol! Érdekes lehet úgy olvasni, hogy nem érted meg a szöveget! :)))
bakurasz
@keresztapa:@Freewolf: Sajnálattal kell értesítenem Titeket, miszerint olyan, hogy "tiszta magyar" nincs!! A magyarságot a kultúrája és az identitása tesz magyarrá,mert tiszta vérű magyar nem létezik már az évszázados keveredés miatt! Vagyis minden olyan ember joggal érezheti magát e nemzet tagjának, akinek az identitása és a kultúrája igazolja a magyarságát! Horvát, sváb, német (mint én), cigány vagy zsidó, MIND!!! Az érveléseitek mentén oda lehet jutni, hogy Ti magatok is csak bozgorok vagytok egy Magyarország nevű helyen! Szerintem pedig bozgorok vagytok az emberiség egészét tekintve, a fajtátokkal együtt! Csak simán nacionalista, öntömjénező, antiszemita, ostoba, náci g.cik vagytok, semmi több!
bakurasz
@Anna Mária: Ne menj le egy szint alá Drága! :)
legacy
@keresztapa: Az iszlám országokban ezerrel dúl a hagyomány, és most hol tartanak?
Dugig vannak gyűlölettel, erőszakkal, nézd csak meg például, hogy nőkkel, a saját feleségükkel hogy bánnak.
Barbár állatok, főleg a vallásuknak és a hagyományaiknak 'köszönhetően'!
És orbán a kelet felé nyitna...
Freewolf
@bakurasz: Ha megmondom, hogy ki vagy egy hétig fogsz itt vinnyogni! :-)
Anna Mária
@bakurasz: Én nem szoktam g.cizni! :)))
Anna Mária
@legacy: Figyi, olvass, tanulj, mielőtt az iszlám országokról nyilatkozol.
Az iszlám vallású emberek nem mind barbár állatok - jobb, ha tőlem tudod meg.
Anna Mária
@Freewolf: Várj, kitalálom, mit gondolsz Bakurasz kollegánkról: talán csak nem "liberálfasiszta"? :)))
keresztapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakurasz
@Anna Mária: Csak a szóhasználatod finomabb, mondhatni nőiesen légies! De azért ütős, azért csípem!
bakurasz
@Freewolf: Legfeljebb röhögök rajtad!
Freewolf
Hiánypótlónak számítom ezt az írást, mert barátaim és kevésbé barátaim tátott ámulattal kérdezik, mi is az a liberálfasizmus? Azonnal etimológiai kifogást tettek, mert ez a szóösszetétel nem lehetséges tudattartalmat takar szerintük. Itt egy rövid kanyarral megemlíteném, hogy a tüzesvíz sem létezik, hiszen összeegyeztethetetlen tünetegyüttest produkálnak, mégis a gabona pálinkát ezen a néven emlegette az indián lakosság. Látszólag, a szóösszetételben ellentmondás található, hiszen míg a liberalizmus egy tág teret átölelő, megengedő magatartás formára utal, addig a fasizmus az élő diktatúra, komoly kirekesztésekkel.
Ettől frappánsabban mégsem lehet a mostani hazai gyűlölködőket nevezni. Mitől is gyűlölködők ezek az emberek? Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik. Minden olyan gyakorlatot és magatartásformát támogatnak, amelyet a többségi társadalom épp csak megtűr, vagy egyáltalán nem tolerál. Akár szembe mennek a törvénykezéssel is és a tolvajlást bocsánatos bűnné nemesítik. (megélhetési lopás) Mindenki ellen, aki felemeli a szavát a deviancia, a bűn és az el nem fogadott magatartásformák ellen, azonnal harcba szállnak és fasiszta módszerekkel teszik lehetetlenné, akit nemzeti érzelműnek gondolnak. A nemzet fogalma vörös...
Freewolf
posztó a szemükben, ezzel le is lepleződött valódi arcuk! Nekik köszönhetjük, hogy a legégetőbb társadalmi problémáinkról még beszélni sem szabad! Valójában igazi diktátor fasiszták ezek az emberek, csak liberális álruhát vettek magukra. Akár a hazájukat is képesek elárulni, hiszen csak a cél a lényeg, a haza semmit nem jelent ennek a nagyhangú, saját nagyszerűségük tudatában megdicsőült bűnpártolóknak. Lejáratják az országunkat is, csak ismét a hatalom közelébe kerülhessenek, de itt már kimondták rájuk a NEM-et! Ilyen fasiszta, nemzetellenes csoport nem kell a politikába, és amikor valamilyen csellel visszalopakodnak, a választók megint visszatolják őket oda, ahová valók. A gazdaság tönkretételéhez, a demagóg fröcsögéshez és a nyílt színi hazudozáshoz értenek leginkább ők, akik a bűnpártolás miatt a köztörvényes briganti névre szolgáltak rá méltán, de magam csak úgy hívom őket: liberálfasiszták!…
Freewolf
Elég régen felismertem már ezt a demagóg bandát és ne legyen senkinek illúziója, ők a haza tönkretételén mesterkednek! Ha hagyjuk nekik! Nos, nem hagyjuk!!! :-)
keresztapa
@Freewolf: Nagyon jó a kommented, érezhetően olvastad a tegnap figyelmedbe ajánlott közéleti oldalt, törölték is azonnal, bizonyossá vált igazságtartalma. Semmi kétség nem merül fel aziránt, hogy ők azok. A kiemelt liberális fasiszták. Csak nem kellett volna ilyen közérthetően fogalmaznod hagy rágódjanak rajta, hogyan ajvékolnak!
Freewolf
@keresztapa: Egy pár éve írtam ezt, a Kapcsolat című portálon! Volt szűkölés, vinnyogás és nyüszítés. A nolblogon is feltettem, na ott is beindult a rettegő kórus! Úgy gondoltam, itt is kedveskedek nekik, hagy érezzék a törődést!
És igen! Megnéztem, ők azok!
keresztapa
@Freewolf: A gozbor szó igazi tartalmát sem tudták értelmezni viszonyunkra, hova tenni csak kapargáltak, következtetni nem tudnak, hiányzik az élet tapasztalat előrelátás.
Freewolf
@keresztapa: Tetszik a vicc is!
A vallonok és a flamandok összeverekednek a kocsmába. Kiszállnak a rendőrök és azt mondják: Vallonok jobbra, flamandok balra. Erre bátortalanul megszólal Schönstein bácsi: És mi született belgák hova álljunk?
Tetszik ez a gozbor kifejezés. Eddig még nem futottam bele!
keresztapa
@Freewolf: Nagyon tetszik nekem is, jelen helyzetünkre vetítve is lehet értelmezni, csak a vallonok, és a flamandok helyett, más kerülne megnevezésre, és mi születettek hová is álljunk? ----- Biztosítva lesz - e a szenthely?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.