A kormányszóvivő szerint a német Der Spiegel hetilap portálján kedden megjelent, Vona Gábor Jobbik-elnökről szóló portréban "rosszindulatúan, tudatosan, ám egyúttal ellentmondásokkal teli formában próbálja összemosni" a magyar kormány, illetve a Fidesz és a Jobbik célkitűzéseit.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Kovács Zoltán kiemelte: "az erős csúsztatásokkal és hazugságokkal állításokkal fűszerezett írás – mintegy a brit The Guardian nyomdokaiban – állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz már évek óta +átveszi+ a Jobbik programját". Hozzátette: a cikk az Európai Unió és tagállamai előtt álló egyik legfontosabb kérdés vitája előtt azt állítja, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívekben a bevándorlók és a menekültek ellen "uszítják" az embereket, "úgy, mint azt különben csak a szélsőjobboldal teszi". A lap továbbá beszámol arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kéri az emberek beleegyezését, hogy "kormánya +bezárathassa+ a menekülteket, +kényszermunkára+ kötelezze őket, és hogy minden további nélkül +kitoloncolhassa+ őket" – áll a közleményben.

A kormányszóvivő kijelentette: a lap nem tájékozódott megfelelően az érintett kérdésekben, a kormányt pedig "elmulasztotta megkérdezni". A Der Spiegelben megjelent "súlyos kijelentések és valótlanságok helyreigazítása érdekében" megteszik a szükséges lépéseket – tette hozzá.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Ha majd végre megérjük, hogy ennek a kormánynak és (szépen mondva) szekértolóinak nem lesz beleszólása a közéletbe, nagyon remélem, az összes szóvivőjük! és ez a Kovács különösen! közmunkában csatornát fog tisztítani!! ...mert már most ez járna neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Anna Mária: Persze hogy tájékozatlan a Der Spiegel !Hisz nem tájékozódtak az Orbán féle kormánynál! Hisz ők mindig csak is az igazat,a színtiszta igazat írják! Nem tudtad?
soljanka
Azért meg kell hagyni, hogy Kovács vérprofi. Csak Girnyó-Szász volt ilyen.
Én spec. imádom mindkettőt interjúkban hallgatni. Hihetetlenül tudnak összpontosítani, másodpercek töredéke alatt váltani, kapcsolni, és érvelni a lehetetlen mellett.
Giró már belefáradni látszik, de ő keményen meg lett véve, így természetes, hogy kitart.
Kovácsnak meg még nem szedte meg magát. Igaz, rajta látszik, hogy nem hiszi az egészet, de jó munkásemberként végzi a dolgát.
Anna Mária
@soljanka: Én mindig elcsodálkozom azon, hogy jó képességekkel rendelkező embereknek hova tűnik az értelmes cselekvésre való igényük.
eszegfu
Igen-igen...tegye meg a lépéseket ugy a WC felé...és ha le is huzná magát ez a rendkivüli ember...
evacica
Én nem tudom, hogy ez az ember reggel mikor borotválkozik hányszor köpi magát szemen?Én azt gondoltam, hogy a hülyeségnek is van határa, de amikor ezeket a fideszes bérenceket hallgatóm, rájövök, hogy nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.