Látogatóközpont épül a Rákoskeresztúri Újköztemetőben, az 1956-os hősök nyughelyéül szolgáló 297-es parcellában a forradalom és az abban részvevők emlékére. A múzeumot a tervek szerint a forradalom leverésének 60. évfordulóján, 2016 novemberében adják át - mondta el a Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) elnöke az MTI-nek. Radnainé Fogarasi Katalin kifejtette, hogy a temetőben lévő nemzeti emlékhely tavalyi felújításakor már úgy alakították ki az egyik parcellát, hogy az alkalmas helyszíne lehessen egy 21. századi látogatóközpontnak, hiszen számos szakmai fórumon merült fel korábban, hogy fel kellene dolgozni az emlékhely történetét.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
En inkabb egy melegedo- pihenot epitenek azoknak a szerencsetlen rokonoknak, akik a csaladtagjaik szocialis sirjat assak es kozben elfaradnak.
A cinizmust nem en kezdtem, de inkabb ezt epitenem meg, es nem az '56- osok parcellajahoz, onfenyezesre, hanem a most is latogatott sirokhoz. Kirakat es Patyomkin- falu mar az egesz orszag

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.