Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését – írja a Népszabadság szerdai számában. 

A lap írása szerint a képviselő-testület döntése értelmében a kamerákat, illetve a szemüvegekbe épített kamerákat nemcsak a közterület-felügyelet, hanem az ózdi Start programiroda számára is biztosítják.

A munkaköri leírásukban a közmunkások tájékoztatás is kapnak arról, hogy "a munkaügyi eligazításokról és a munkaidőben történő munkavégzésről bármikor hang-, video- és fényképfelvétel készülhet".

A munkaköri leírást a közmunkára jelentkezőknek alá kell írniuk, és arról is nyilatkozniuk kell, hogy a felvételek további felhasználásához is hozzájárulnak – írja a Népszabadság.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iskolakerülő
Adnék nekik olyan megfigyelést, hogy mind megvakulna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
iskolakerülő
Adnék nekik olyan megfigyelést, hogy mind megvakulna.
papa.49
Íme a ,,Szép új világ,, ózdi megfelelője, ha jól emlékszem ott jobbikos a polgi, erre van pénz???
szaboria1
Sajnos sok helyen a közmunkások a tartozásukat dolgozgatják le. Olyan tempóban dolgoznak, hogy a csiga futó bajnok mellettük.
Freewolf
Na ez igen épkézláb ötlet. Nem lehet minden közmunkás mellé felügyelőt állítani, hogy dolgozzon! Remélem máshol is bevezetik!
verum
@Freewolf: - neked nem kellene most dolgoznod?
Freewolf
@verum: Épp komoly szellemi teljesítményt facsartam ki magamból és most kicsit lazulok. Aztán folytatom. Miután én vagyok a főnök, megtehetem! :-)
verum
@Freewolf: - ja, szóval te nem dolgozol,csak dolgoztatsz, mások munkájából élsz.
Mindjárt gondoltam.
Bár, ez akkor mentő körülmény, ha egyúttal tulaj is vagy és nem csak alkalmazott, még ha főnök is!
verum
@Freewolf: - egyébként akik kamerákkal figyelik a közmunkásokat, jobban tennék, ha ők is inkább dolgoznának helyette. Jobban járna az ország is.
Freewolf
@verum: Épp, hogy dolgozom! Épp egy komoly jogi problémával küzdök, de megoldom!
verum
@Freewolf: - látom. Ez a magadfajta munkája,hogy netezik munkaidőben és ezért markolja fel a sok pénzt. Miközben a rabszolgamunkát más végzi helyette bagóért.
Te magad vagy a jogi probléma!
Yeromos
Így ismét munkahelyeket teremtettek a kamara kezelésre is felvesznek néhány közmunkást.
És ha a kamera kezelőket is megfigyeltetik más közmunkásokkal akkor rengeteg hasznos munkahely létesül, és megvalósul a nagyvezír álma is mindenki mindenkit megfigyel és feljelent.
Olyanok leszünk mint egy boldog család.
Omarion Nebula
Jön a totális kontrol mint Orwell könyvében...
darwin
@szaboria1: Olyan sokan a közterületesekkel keverik a közmunkásokat.Ne tévedjetek már el!Nálunk az önkormányzat karbantartó brigádja:kőműves,vízszerelő,parkettás,a konyhai dolgozók,a dadusok,az önkormányzati kézbesítő,az öregeket ebédeltető asszonyok mind közmunkások.
A közmunkát külföldön arra találták ki,hogy a kis bűnügyi vétségekért ne börtönnel fizessen a polgár,hanem dolgozzon ingyen a KÖZért.
Nálunk százezrek létformája .
darwin
@verum: Azért mert délelőtt van akkor munkahelyen kellene lenni?
Nem hallottál még az eltérő munkarendről,két-három-négy műszakról,
szabadságról,szabadnapról,csúsztatásról,betegállományról,nyugdíjról?
verum
@darwin: - de hallottam. Csak feltételeztem, de beletrafáltam.
Aki bőszen ellenőriz másokat, rendszerint önmaga nem tudja mi a kemény és tisztességes munka.
Most is bejött a gyanúm. ;-)
szaboria1
@darwin: Én nem keverem itt nálunk füvet vágnának ha nem üldögélnének sokat. A közlekedési bírságot így dolgozzák le.
Anna Mária
Ócska, kisstílű terror.
Ebből nem lesz normális ország egyhamar.
darwin
Az is a közmunka egy fajtája.Sajnos az is amit én írtam.
Rendes szakmunkáért, 51000 Ft-os bér.,csak azért,mert közmunkásként van felvéve.Az önkormányzatok csak erre kapnak pénzt.Mit gondolsz,a legtöbb fideszes főgörény,miért közmunkásokkal renováltatja a lakását.Ezek a dolgozók nem kihágást követtek el,csak nincs munkájuk.
darwin
@szaboria1: Bocs,neked címeztem az előző hsz.-t.
Jankó123
Mit Nem várnátok el egy közmunkástól!?

A "Vezír" példaképe, Puskás Öcsi is megmondta annak idején : "Kis pénz, kis foci".
Nem kéne a szemükre hányni, hogy amíg nekik csak fizetgetnek, addig Ők is csak dolgozgatnak!
:-)))
Tibor43
Nem hallottam,vagy elkerülte a figyelmem,hogy a jogvédők nagyon tiltakoznának a megfigyelés miatt.
Javaslom,hogy figyeljék kamerákkal a: képviselőket,önkormányzatokat,a pályázatok és a pályázat nélküli nyerteseket,stb.is...
Dr. Felipe
Sőt, tovább fejlesztve ezt az "elgondolást", lehetne mondjuk körbekeríteni a munkaterületet szögesdróttal. Ne hogy már a közmunkás megszökjön a "munka" elől. A kapura kiírni hogy "a munka szabaddá tesz"
Aztán ha már ott vannak a közmunkások akkor haza sem kellene engedni őket, hanem barakkokban elhelyezni őket. Az okosabbakat kinevezni munkafelügyelőnek (kápónak). Kívülről a szögesdrót mellett a betyársereg látná el az őrszolgálatot vak komondorokkal.

Európa itt épül.
papa.49
Itt pontosan lemérhető a rosszabbik mentalitása, kérdés akarjuk-e őket, ÉN NEM!!!
Anna Mária
@papa.49: De mennyien vannak, akiknek ezek a módszerek tetszenek!
papa.49
@Anna Mária: Hát nekem nem tetszik, mondjuk ha parlamentbe is fel lenne szerelve és a ,,képviselők,, a jelenlét arányában kapnák a ,,lét,. esetleg lehetne beszélni róla, de addig NEM!!!
Freewolf
@verum: Na, most van egy kis időm! Szóval azt gondolod, aki hébe- hóba felnéz a netre, az nem dolgozik! Tévedni méltóztatsz! Embereim is felmennek néha a facebookra, de soha nem szólok érte, amíg elvégzik a feladatukat! Tudod, mi értünk ahhoz, amit csinálunk és azt profi módon tesszük!
A kamera pedig nagyon helyesen kerül felszerelésre, támogatom!
verum
@Freewolf: - nézd, ha téged is kamerán figyelnének, úgy rúgnálak ki páros lábbal, hogy a közmunkáig meg sem állnál!
Ott aztán villoghatnál bele a kamerába, internetet véletlenül nem látva!
Boszi27
@szaboria1: Én a Parlamentet, sőt a pártirodákat, minisztériumokat. kormányhivatalokat kameráznám be, és minden esti híradóban a közszolg médiában bemutatnám az érdekesebbeket. 47 ezerért a T képviselők fel sem kelnének, annyi pénzért nem is szabad kapkodni, főleg szombaton is dolgozni, mert én már láttam ilyen esetet is városunkban. A parlamentben viszont ész nélkül, gyorsan nyomogatják a gombokat, azt sem tudják mi a téma. Ha nem a szavazó gombot, akkor a tabletet- Fizetésük milliós. Minden fordítva van bekötve nálunk, és még nem csapta ki a biztosítékot!..
Kamcsatka
@darwin: Kik azok a nagyon sokan? Primitív idiótákból sosem volt hiány ebben a félázsiai országban.
szaboria1
@darwin: Igen ebben is van igazság mert mostanra már kezdik az eddig közalkalmazottból is közmunkást csinálni. Pl. takarítók, konyhai dolgozók.
justhpeter
@Dr. Felipe: Nem kellene ezeknek a náci alpribékeknek ötleteket adni. 1/ A történelemből eredő ötleteket azért nem kellene adni, mert nem olvasták, még azt hinnék, hogy eredeti ötlet. 2/ Minden ötlettel csak akkor tudnak valamit kezdeni, ha abban ők főnökök.
Engem sokkal jobban érdekel mondjuk az, hogy az önkormányzatokat felügyelő szervek mit csinálnak ez idő alatt, elképzelésem szerint ők szervezik a kamerák közbeszerzését.
Mert hogy kormányzati tényezők, Lázár, Pintér csendben bütykösre vakarják a tökeiket és nem csinálnak semmit, azt értem, hiszen csak nem fognak szembemenni a jobikkal, amikor pont onnan akarják az elbitangolt bárányokat vissza csalogatni.
darwin
@Kamcsatka: Azok vannak SOKAN,akik ócsárolják a közmunkásokat,hogy nem dolgoznak.Nekik csak az a néhány árokparton lődörgő láthatósági mellényes naplopó a közmunkás.
Akik a közlekedési bírságot így rendezik le,sokkal jobban járnak,mint a valódi közmunkások.Mivel napi ötezer ft büntetést letudhatnak és csak 6 órát kell dolgozniuk.Ráadásul senki nem követel tőlük effektív munkát.
Desischado
Torkig vagyok már vele, hogy mindenki azt hiszi, hogy a közmunkások nem dolgoznak. Igenis, dolgoznak, ezt saját tapasztalatból tudom! Ami meg a kamerával való figyelést illeti, Verumnak mindenben igazat adok. Kezdjék már saját magukon ezek a dologtalan naplopók!
Freewolf
@silber13: Kifejtsem, kivel társalogj így, vagy esetleg vágod magadtól is?
silber13
@Freewolf: Ohh! Hát mit is vársz egy " liberálfasiszta hazudozótól" / idézet tőled! / :-)))
Anna Mária
@Freewolf: Ne izgasd ám föl magad, tudod, az agyérgörcs!
Nem is értem, miért vagy felháborodva, ha például én nácikának nevezlek, azok után, amit te másokra fröcsögsz. :)))
Freewolf
@silber13: Hát, ha annak érzed magad, nincs mit tenni! Én ugyan annamarira céloztam, de ha bevállalod, a tied is lehet a cím! :-)
silber13
@Freewolf: Nem úgy nézett ki a kommented!, mert nem csak Annamarinak szólt, hanem mindenkinek, aki nem vallja a te és egyéb hasonszőrűek hitvallását!
Freewolf
@silber13: Annak szól, aki gyűlölködik, szidja a magyarokat és meg akarja mondani, miképp gondolkodjunk!
silber13
@Freewolf: Ha ez így van, akkor azoknak is szól, akik cigányoznak, zsidóznak / lásd a Jobbik díszpintyyeit / Akik pedig irányitani akarják a gondolkodásunkat, azokat a kormánypártok tagjai között kellene keresnetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.