A kormány minden döntését transzparens módon hozza meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten újságíróknak, egy a volt amerikai nagykövet könyvét firtató kérdésre.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis sajtóhírek szerint egyebek mellett arról írt, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült a kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek.

Orbán Viktor – akit akkor kérdeztek újságírók, amikor leadta voksát a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazáson – erre úgy reagált: ez ma is így van, a folyamatnak ez a törvényes rendje, csak a miniszter személye változott. A különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé – fejtette ki, hozzátéve: ennek van egy leírt rendje, transzparens módon történik minden döntés.

A miniszterelnököt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. Azt mondta, Magyarországon sok fizetős, javarészt vallásos külföldi diák van, akik nem tudják hol gyakorolni vallásukat. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amelyet jószerivel az arab világból érkező diákok tartanak fönn – jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről, de foglalkozni kell vele.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Endrew
Mielőtt leül tárgyalni látogasson el Londonisztánba testőrök nélkül. Esetleg tegyen egy keresztet a nyakába vagy egy kipát a fejére, hogy biztos reális képe legyen a helyzetről...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Satyala
"A kormány minden döntését transzparens módon hozza meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök"

Eddig olvastam el!
Ha már az első mondat is egy nevetséges hazugság, a többi már nem is érdekel!
KERKA
@verum: tegnap 18.41-re. Azt írod, hogy nem a külföldi diákoknak kell a mecset. ha kicsit olvasgatnál másfelé is, vagy továbblátnál az orrod hegyénél, akkor tájékozottabb lennél.
Tessék itt van az Orbáni indok, hogy miért kell nekünk a mecset.

Az ügyben Orbán Viktor is megszólalt - írja az atv.hu. A miniszterelnököt egy vasárnapi rendezvényen kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. Azt mondta, Magyarországon sok fizetős, javarészt vallásos külföldi diák van, akik nem tudják hol gyakorolni vallásukat. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amelyet jószerivel az arab világból érkező diákok tartanak fönn - jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről, de foglalkozni kell vele.
verum
@KERKA: - azt írtam, hogy Orbán magasról tesz a fizetős diákok vallási szokásaira és ezt továbbra is így gondolom. Semmit nem tesz, amihez nem fűződik egyéni érdeke.
Ha kell keresztény, ha kell sámánt imád, ha kell rabbinak hajbókol, ha kell mecset monstrumot épít.
Ugyan miért nem elég egyetlen kicsi mecset? Miért kell egy nagy monstrum, Budapesten, amikor vidéki egyetemi városokban tanulnak.
Tudod, csak a fidesz-fanok vesznek be mindent válogatás nélkül, a többi ember gondolkozni is szokott.
KERKA
@verum: Ugyanez volt a véleményem 15.24-es beírásomkor.
csak rávilágítottam, hogy Orbán mit nyilatkozott.
A török kormány igen erős nyomást gyakorol a magyar kormányra,így a mecsetnek el kell készülnie Debrecenben és Budapesten is.
Itt az eredménye a nagy keleti nyitásnak.
Nekem elég a Szulejmán uralkodása szerdán este az RTL-en 22-23 óráig.:))
Anna Mária
Egészen mindegy, hogy Orbán mit mond bármilyen ügyben.
Állítja, hogy a kormány minden döntését transzparens módon hozza meg.
Természetesen hazudik, mint mindig.
kukac50
A területet miért akarják eladni külföldieknek? Kellene a pénz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.