Távozásra szólítja fel Gömöri Zsoltot, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét a DK. Szerintük az elmúlt hetek botránysorozatából kiderült, hogy a "Fidesz káderei a paralimpikonok pénzét sem szégyellték ellopni".

A párt emlékeztetett: Gömöri havi másfél millió forintos fizetést vesz fel posztjáért, emellett a Bizottság fizette ki Gömöri 3 millió forintos végtörlesztését is. Az is kiderült, hogy a szervezet több millió forintos szerződésben állhat Gömöri cégével, az elnök ráadásul egy igen drága autót is kapott a Bizottságtól.

A DK közleményében azt is fejtegette:

A fideszes pártkatonák most azokat a hősöket találták meg, akik 14 érmet hoztak haza a londoni paralimpiáról. A paralimpikonok a magyar társadalom legnagyobb küzdőiként edzenek és versenyeznek munka mellett, miközben sokuk csak négy évente, a paralimpiai teljesítményéért kap támogatást a Bizottságtól. A Deutsch Tamás alelnöksége alatt működő szervezet ezeknek az embereknek a pénzéből végtörlesztett, vett autót és fizetett ki több tíz millió forintot Gömörinek.

Ezért a DK úgy véli, az a minimum, hogy Gömöri Zsolt elnök és a teljes elnökség – beleértve Deutschot – azonnali hatállyal lemond. A párt követeli, hogy ezt követően független szakértők vizsgálják ki a Bizottság pénzügyi tevékenységét.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Ezek lemondani? sose!
Nem vagyok vérmes ember de azt hiszem már ideje lenne lehúzni a kesztyűt, és úgy pofán verni őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Távozásra szólítja fel? ...esetleg a bíróság felé? mert ott kellene számot adni..
Anna Mária
Nagytakarítást, hypóval, gyökérkefével!
nezelodo
Nem tudom van-e aki meglepődik az ilyesmin? Azóta, hogy az egyik keresztény képviselő a vastüdősök házát nézte ki magának, már meg sem lepődök, és ez még azzal sem magyarázható, hogy folyton kapatos volt. Szerencsére nem jött össze neki...
eugen4402
Kifizették a Gömöri tartozását, szép gesztus. Amolyan KISZ- hagyományőrzés.
Történt egyszer, még a 60-as években, hogy a cégünk KISZ-gazd.-i felelőse (egy jó csaj) plátói szerelemre lobbant egy hegesztő srác iránt. Aztán a nőgyógyásznak kellett 3000 Ft. , mert annyit kért az abortuszért. Még jó, hogy a KISZ-kasszában volt annyi kápé, minden jó, ha jó a vége.
mate03
@Anna Mária: Ide már a hipó meg a gyökér kefe kevés!Ezt az országot ,csak a tűz tudná megtisztítani!
kukac50
Miért nem nyomoznak és büntetnek ebben az ügyben.Sérült sportolók pénzét ellopni dupla büntetést érdemel! Nem mehettek 2012-ben külföldre mert nem volt pénz rá,de a deviza hitelre abban az évben volt 3 millió vissza nem térítendő támogatás.
Ehhez már Fideszes pofa kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.