A kínai Wuhan városába utaznak a DK képviselői: Gyurcsány Ferenc pártelnök, Molnár Csaba EP-képviselő és Oláh Lajos, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának tagja. Az út apropója, hogy részt vesznek az “Egy övezet, egy út” nevet viselő gazdasági együttműködési konferencián. A Gyurcsány Ferenc által vezetett delegáció Csang Kao-li-vel, a kínai miniszterelnök-helyettessel, a kínai kormány több miniszterével és 6 kínai tartomány kormányzóival is találkozik. A DK pártelnöke beszédet is tart a konferencián, amelyen Kína, az Európai Unió és Magyarország közötti tárgyalások is sorra kerülnek.

Gyurcsány Ferenc ezután Brüsszelbe látogat, ahol találkozik Jyrki Katainen-nel, az Európai Bizottság alelnökével, Dimitris Avramopoulos-szal, a migrációs ügyekért, az uniós belügyekért és az uniós polgárságért felelős uniós biztossal, Günther Oettinger-rel, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal, Dominique Ristori-val, az Európai Bizottság energiai főigazgatóságának főigazgatójával, továbbá tárgyalásokat folytat a német Szociáldemokraták és a brit Munkáspárt európai parlamenti delegációinak vezetőivel. A DK elnöke ezután beszédet mond a DK EP-képviselőit is magába foglaló Szocialisták és Demokraták frakcióülésén. Gyurcsány Ferencet Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a DK EP-képviselői is elkísérik.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
hol vannak a tiltakozók?...hé..!... Gyurcsány jön-megy, oszt semmi visszhang... namarhajó...csak nem lanyhul a figyelem?...
-hogy? most ne zavarjak? mé?
-ja értem, Simonra gyúrnak.. -azt már baszhattyák...csak markolásszák a levegőt.
aborisz
Most már nem értem ezt a magasan kalifikált politikust .ez is Vonát majmoja ,mint szeretett Miniszter elnökünk a halál büntetéssel!
lampa laz
Rossz érzésem van, zorbán is arra indult először, de minek...szíjjas is ott töltötte kamaszkora nagy részét, mégsem épüt meg a gyorsvasut Ferihegyre (bocs, de nekem így marad) volt egyéb ígéret is, de csak a kínai boltok szaporodtak sorra...no, majd meglátjuk mi sül ki belőle.
verum
Én nem szeretném, ha Magyarország "egy utat" járna Kínával. Még Gyurcsány kedvéért sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.