A kormány fejlesztési kabinetjében nem az uniós forrásból megvalósuló fejlesztések kivitelezőiről, hanem a különböző projektek prioritásáról döntöttek – jelentette ki Németh Lászlóné kedden a TV2 Mokka című reggeli műsorában.

Ezt követően a szokásos közbeszerzési eljárás során választódtak ki a kivitelezők, erre pedig a fejlesztési kabinetnek semmilyen befolyása nem lehetett – közölte a korábbi nemzeti fejlesztési miniszter, a Miniszterelnökség jelenlegi államtitkára.

A politikus Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt budapesti amerikai nagykövet azon, a diplomata könyvében megjelent kijelentésre reagált, miszerint miniszterként Orbán Viktor miniszterelnökkel hetente átnézték a középítkezések listáját és eldöntötték, hogy mely pályázatok nyerjenek.

Emlékeztetett arra, hogy a fejlesztési kabinetet, amelynek a nemzeti fejlesztési, illetve a nemzetgazdasági miniszter mellett a kormányfő és Lázár János, akkori miniszterelnökséget vezető államtitkár voltak a tagjai, 2012 nyarán azért hozták létre, hogy felgyorsítsák az uniós források felhasználását.

Az üléseken négyen döntöttek arról, hogy mely projektek kapjanak prioritást nemzetgazdasági szempontból, illetve melyek alkalmasak a közbeszerzési eljárások kiírására – ismertette a rendszert a politikus.

Kérdésre válaszolva közölte: nem kíván jogi lépéseket tenni a volt nagykövet kijelentései miatt, mert az mosakodásnak tűnne a számára. Ugyanakkor amennyiben az ellenzéki pártok feljelentést tennének ellene az üggyel kapcsolatban, áll a vizsgálatok elébe – mondta Németh Lászlóné.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
" A kormány fejlesztési kabinetjében nem az uniós forrásból megvalósuló fejlesztések kivitelezőiről, hanem a különböző projektek prioritásáról döntöttek "– jelentette ki Németh Lászlóné.
Laci néni! Meddig tetszett magolni ezt a mondatot, amire végül kamera éretté vált?:-))
silber13
" A kormány fejlesztési kabinetjében nem az uniós forrásból megvalósuló fejlesztések kivitelezőiről, hanem a különböző projektek prioritásáról döntöttek "– jelentette ki Németh Lászlóné.
Laci néni! Meddig tetszett magolni ezt a mondatot, amire végül kamera éretté vált?:-))
feleselek
Mi az, hogy döntöttek? Döntött Orbán és közölte a vazallusokkal, hogy mit kell csinálni...!
justhpeter
Halálomig gondolkodni fogok, hogy ha nem Némethné volt a hunyó, akkor ki intézte a Közgépnek a "közbe szerzéseket". Mert arra gondolni sem merek, hogy Némethné és Orbán nem mond igazat.
verum
Hát, ha azt mondja, hogy nem, akkor nem és punktum.
Legfeljebb ha nagyon muszáj, önmaga ellen lefolytat egy vizsgálatot és úgyis minden rendben lesz.
Toby
A hírek és orbánc - a geci ! - önvallomása szerint, a "négyek bandája" döntött a Nagy Pénz kihelyezéséről !
Tehát négy rakás mocsok osztotta le a Nagy Kest !
Erre a vallomásra, polt-mentes demokráciákban már ráütötték volna a nyomozást elrendelő határozat bélyegzőjét !
"Még egyszer mondom" - polt-mentes demokráciákól szóltam !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.