Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings, egyebek mellett a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulásával indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentett döntése a devizában és forintban fennálló hosszú távú államadósság-kötelezettségek "BB plusz", illetve "BBB mínusz" besorolásaira érvényes. A cég egyben megerősítette ezeket az osztályzatokat.

A hosszú futamú devizaadós-besorolás azonos a másik két nagy hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Standard & Poor's hosszú távú magyar szuverén minősítésével, és egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású "BBB" sáv alsó szélétől.

Ha a Fitch Ratings javítja a magyar szuverén devizaadós-osztályzatot, ez a besorolás ennél a cégnél visszakerülne a befektetési ajánlású osztályzati kategóriába.

A másik két hitelminősítő továbbra is stabil kilátást tart érvényben a magyar adósbesorolásokra.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@verőce21: ja, ha csak ennyit látsz az egészből, akkor asszem simán bemegyek nálad a spájzba, leiszom az összes levet a befőttjeidről és felöntöm vízzel, azt sem fogod észrevenni.
verőce21
@pbalage: (22:30) Markáns javulás mutatkozna , ha fel is cukroznád őket.
pbalage
@verőce21: az uborkaleveidet kilocsolom a földre, az ilyen ecetes szarokat nem bírom, abba nyomatok majd cukrot, hogy később majd finomabb legyen. :)))
Dr. Felipe
@verőce21: Jaja, működik csak hát a Fitch Ratings jó meleg irodájából nem látszik hogy mekkora a nyomor Borsodtól egészen Baranyáig.
Aki 47 ezerből tengeti az életét (egyre több az ilyen ember) annak mindegy hogy BBB vagy BB a besorolás mert ő még 10 év múlva is 47 ezerből kell hogy megéljen ha addigra el nem patkol.
kakaósbögre
ez kibaszott drága volt.azt pedig hogy megérte-e, a négymillió szegénységi küszöb alatt tengődőtől kell megkérdezni.
verőce21
@pbalage: (22:40) A fene a gusztusodat! Na látod, ugyanezt csinálják a hitelminősítők is, "az ecetes szarokat felcukrozzák"/minősítik, utána felnyalatják a hülye befektetőkkel. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.