Elsősorban a lelki terror viselte meg azokat a pannonhalmi bencés diákokat, akik a most kipattant gyermekbántalmazási ügy kárvallottjai – olvasható a hvg.hu cikkében.

Korábban a Nők Lapja hasábjain Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát előállt egy volt bencés gimnáziumi oktató szerzetes ügyével, aki „illetlen érintésekkel” illette diákjait.

Az ügy 2014 októberében pattant ki a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, amikor az ominózus tanár diákjai megkeresték a főapátot, és beszámoltak az őket ért inzultusokról.

Most a hvg.hu megkeresett olyan volt pannonhalmi diákokat, akik nem ennek a nevelőtanárnak az osztályába jártak, de valamennyire ismerték, és ráláttak pedagógusi munkájára.

Az iskolába bekerülve az osztályfőnök és a prefektus felügyelete alá kerülnek a gyerekek – elvileg az előbbi a tanulmányokért felel, mint egy „mezei” osztályfőnök, a prefektus pedig az iskolán kívüli teendőknél segít: reggel ébreszt, este intézi a lefekvést, kezeli az osztálypénzt, kíséri a diákokat, kiengedi őket, ha vásárolni akarnak valamit stb., „afféle pótpapa”, ahogy az egyik forrás fogalmazott.

Az egyik forrással beszélgetve megtudták, hogy az ügyben érintett nevelőnek kemény módszerei voltak, a tudásra éhes diákok pedig szerették volna, ha ennek ellenére elismeri őket. Úgy fogalmazott, hogy egyfajta elit alakulatot épített maga köré, ahova a legtöbben szívesen tartoztak volna.

A nevelőtanár körül sokan voltak, akik látták, hogy manipulál és terrorizál a férfi, mégsem léptek semmit – olvasható a cikkben. Az „illetlen érintések” kapcsán a forrásaink azt mondták, ez az ügy kevésbé érdemi része, „nem volt szex vagy ilyesmi”. Elsősorban azt mondták, a hatalommal volt fura viszonya. Néha teátrálisan megsértődött az osztályra, amire teátrális bocsánatkéréssel kellett reagálni és elsősorban az volt jó, ahogy ő gondolkodott, ezt várta el a diákoktól is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.