Az ápolók megüthettek egy súlyos beteg, pszichiátrián, zárt osztályon kezelt nőt a budapesti Szent Imre Kórházban – hangzott el a TV2 híradójában.

A családtagok fotókat is csináltak és azt mondják, más betegekkel is így bánnak, miközben a főorvos szerint a közveszélyes beteg támadt az ápolókra és miközben megfékezték, megsérülhetett. Mindkét fél feljelentést tett.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
@wagabund: Szakszerűen kell ellátni ,be nyugtatózni egy ilyen beteget ,ha nem megy a "kedves nővérek vagy ápoló uraknak" lehet más szakmát válesztani .Az egészségügyön belül is van más sokkal szelídebb terület . Nagyon sok Okj -s tanfolyam is van ahol ilyen és hasonló feladatokat nem kell megoldani .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
A nő már állt ilyen kezelés alatt ,később el tudta látni a munkáját ,gyermekét .
Most visszaeshetett . :-(((((
Nem kell minden betegre rásütni a komplett őrült címet ,ez a nő beteg és meg kellene gyógyítani
nem pedig szétütni a fejét . Ha igaz a bántalmazás és ez folytonosan más betegekkel szemben is elkövették akkor érdemeljék meg amit kapnak érte . Igazság csak 1 van ! Ha így megütötték annak az ápolon is nyoma van . :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Anna Mária
Úristen!
Mi folyik ebben az országban?
És kit jelentettek föl az ápolók?
A beteget?
Vagy a hozzátartozókat, akik szóvá merték tenni, hogy megverték szegény rokonukat?
wagabund
hátrább az agarakkal..

...mert ugye meglepődünk, amikor "más" embert látunk... ha mozgássérült, ha Down kóros, ha vak, ha tök süket, ha néma, és jelel, a végstádiumosokról nem is beszélve.. az ilyen súlyos teherrel élő társaink(mert azok) több türelmet, tiszteletet, gondoskodást igényelnek, és bizony meg is kell(ene) adni..

..de...ha valki, bármilyen jólelkű is, ápolt(vagy ápol) már otthon súlyos beteg gyermeket, nagymamát-nagypapát, ápolt(ápol) olyant aki nem tudta mit csinál, a a tele pelenkáját jobb esetben hozzávágta az ápolóhoz, ezekután fürdette, és kedvesen megetette...miközben azt kérdezte az őt etető lányától, hogy maga kicsoda?...
...nos csak annk lehet némi fogalma, hogy mit jelent napi tizenkétórában hivatásszerűen ápolni a harcias betegeket, akik nem is tudják mit csinálnak... aztán ugyanez az ápolónő hazamegy, és mosolyogva megfőzi a vacsorát, kikérdezi a gyereket, szétteszi a lábát a férjnek, és még jóéjt puszit is ad az őt meg sem ismerő apjának..

...reggel kezdődik elölről...
lehet nemtetszést nyílvánítani...de csak óvatosan, mert mindenkire sor kerül..
előbb...utóbb.

Dr. Alzheimer mindenkit üdvözöl..
Anna Mária
@wagabund: No ne beszélj már! A betegekkel szembeni erőszakra nincs mentség egy kórházban.
wagabund
@Anna Mária: mentség? ki beszél itt mentségről? én csak szóltam a sorok között, hogy nagy a teher, és nincs meg a fedezete a munkaerő újratermelésének..a bővítettről már nem is álmodhatnak az egészségügyiek...

na jó, van ahol tisztességes motivációnak hívják..mert a motivációtól lesz mosolygós az ember, több reje elviselni a kórházi szegénységet...ugyanis ha a "normál" betegeknél is káosz, szegénység, várólista, gyógyszer-nővér-orvoshiány van, akkor a zárton?

(egy úszni nem tudót megkérnek ússza már át azt a kis folyócskát...
-de hiszen nem tudok úszni!
-és ha megfizetem?)

asszem mostanában mintha sokat tüntetnének az egészségügyiek...miért is?
Anna Mária
@wagabund: Ezt mind tudjuk, értjük.
De beteget még akkor sem ütünk, ha rettenetesen alul vagyunk fizetve és szétvet az ideg.
A pszichiátriai zárt osztály nem arra van kitalálva, hogy ott a személyzet egy zárt térben azt csináljon a betegekkel, ami neki tetszik.
Tudjuk, hogy a problémák lácolatot képeznek, egyik következik a másikból. De hát azért legyen már megállás: beteg embereken leverni a frusztációkat? Na, itt a stop.
dömdödöm
@wagabund: Szakszerűen kell ellátni ,be nyugtatózni egy ilyen beteget ,ha nem megy a "kedves nővérek vagy ápoló uraknak" lehet más szakmát válesztani .Az egészségügyön belül is van más sokkal szelídebb terület . Nagyon sok Okj -s tanfolyam is van ahol ilyen és hasonló feladatokat nem kell megoldani .
dömdödöm
@Anna Mária: Ezt a vitát megnyertük ! :-)
Anna Mária
@wagabund: Ezzel kapcsolatban még azt szeretném mondani, hogy óriási problémát jelent nagybeteg hozzátartozót otthon ápolni. Sajnos ott is előfordul erőszak, ez egy ismert jelenség és rendes országokban felismerték már, hogy az otthonápolás olyan nehéz feladat, amit egyetlen ember sem tud segítség nélkül mindig azonos szinten végezni. Ezért találták ki azt, hogy az otthonápolók rendes fizetést kapnak (hiszen így az államnak is kevesebbe kerül az ápolás), szabadságot, ami alatt a biztosító vállalja a beteg ápolását, vannak olyan intézmények is, amelyekben a szabadság idejére el lehet helyezni a betegeket, rendszeres lelki támogatást, szupervíziót biztosítanak az ápolást végző hozzátartozónak, rendelkezésre áll napi néhány órára őt leváltó személyzet stb.
Alzheimerest gondozni családban a világ legnagyobb feladatai közé tartozik, elismerem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.