A TASZ próbálta felmérni a hazai kórházakat, méghozzá abból a szempontból, mennyire gyerek- és szülőbarát egy intézmény. A 64 kórházból kettő maximum pontszámot ért el – írja a hvg.hu.

A „Gyerekkel vagyok” című kampány keretén belül 64 szülészetet, illetve gyermekosztályt működtető kórházat keresett meg a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). Ezekből 45-en válaszoltak a kérdésekre. A pontozás az önbevallás, a házirend, az SZMSZ és a betegellátási szabályok alapján állt össze – olvasható a hvg.hu.

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ (Budapest), illetve a Keszthelyi Kórház kiemelkedik a hazai mezőnyből, mivel a maximális 10 pontot kapták meg.

Vizsgálták, hogy legalább egy szülő korlátlanul bent tartózkodhat-e a gyerekével az intézményben, van-e teljes rooming-in ellátás a szülészeten, és van-e innovatív vagy ösztönző elem a kapcsolattartás és ellátás során, mennyire “apabarátak” a kórházak, és hogy ki, mikor, milyen korlátozásokkal látogathatja a gyerekeket.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Péterfy kórház? Ahol a fekete ruhás nővér dolgozik?
Lehet, hogy a technikai körülmény piros pont, de a szinte ingyen látástól vakulásik dolgozó egészségügyieké az egész dicsőség!
justhpeter
Az emberi erőforrás nélkül már régen romba dőlt volna az a kóceráj, amit a kormány egészségügynek hív. Valószínű, hogy azért, mert nem is egészségügy az, hanem a kormány folyamatos lopkodásának a terepe. Pluszként még mocskosul is viselkedik azokkal, akik eddig életben tartották ezt a kuplerájt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.