A Budapest Pride célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon élő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) embereket érintő kirekesztésre, a bántó előítéletekre és a jogegyenlőtlenségekre – mondta Milanovich Dominika, a Budapest Pride egyik sajtószóvivője hétfői sajtótájékoztatón.

Az Andrássy úton, a Hősök tere közelében a szóvivő újságírók előtt arról beszélt, hogy ma a magyarországi LMBTQ-helyzet nem békés, nyugodt, egyensúlyi állapot. Magyarországon minden harmadik embert ért hátrányos megkülönböztetés nemi identitása vagy szexuális orientációja miatt. Megverik és zaklatják őket, és van olyan is, akit kitagadnak a szülei – mondta Milanovich Dominika.

Közölte, a felvonulás célja láthatóvá tenni és erősíteni az LMBTQ közösségeket, valamint, hogy rámutasson arra: a politikusok homofób és transzfób megnyilvánulásai mennyire kártékonyak.

A Budapest Pride szervezői felháborítónak tartják, hogy Tarlós István főpolgármester, valamint Kocsis Máté Józsefváros fideszes polgármestere, a fővárosi önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka szerint a felvonulás provokatív és nem méltó történelmi világörökségi környezethez.

"Ez elfogadhatatlan. Nem tűrjük el, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket, nem bújunk el a négy fal közé, nem bújunk el a nagybani piacra" – fogalmazott Milanovich Dominika.

Tarlós István június 4-én a TV2 Mokka című műsorában – a Napi Gazdaság azon információjára reagálva, amely szerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült a lehetőség, hogy a Budapest Pride-nak a nagybani piacnál kellene helyet biztosítani – arról beszélt: nem "egészen" érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy "ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez".

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Tarlós István nem méltó Budapesthez és nem egészen érthető, mire jó ő egyáltalán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Tarlós István nem méltó Budapesthez és nem egészen érthető, mire jó ő egyáltalán.
verum
@Anna Mária: - szerintem érted te, hogy mire jó... ;-)
Freewolf
Jobb, ha nem jönnek felém, mert véletlenül lehányom valamelyiket!
stirliitz
@Freewolf: A magamutogató, polgárpukkasztó magatartásukkal saját maguknak ártanak. Egyszer talán rájönnek...
Anna Mária
@stirliitz: A hülye kispolgár pukkad! :)))
Anna Mária
@Freewolf: A látens homoszexuálisoknál szokott heves homofób reakciókat kiváltani a homoszexualitás témája! :)))
Freewolf
@Anna Mária: Nekem az egész ízléstelen, gusztustalan, magamutogató polgárpukkasztás!
Senara
Vonuljanak de úgy mint mindenki más akit valami sérelem ért ! Így az egész magamutogatás , mert valós életbe tuti nem úgy néznek ki , ahogy páran kocsik platóján .
justhpeter
Ez nem divat, vagy jóindulat kérdése, hanem a jogé. A Pride-nak joga van vonulni, Tarlósnak joga van hülyeségeket beszélni. Mindegyik megteszi amihez joga van.
Anna Mária
@justhpeter: Vitatom Tarlós jogát a hülyeségek terjesztéséhez. Nincs joga: felelős vezető (állítólag).
varirmag
A kutya sem kérdezi hogy ki "leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer " vagytok -é.
De ti nem bírjátok ki hogy ne hozakodjatok elő vele !
Unos untalan ezzel hozakodtok elő ! ,
Nem kell eltűrnötök semmit, mert nem sok embert érdekel az hogy ki, kivel,hogyan.
Már kicsit unalmas hogy ha egyeseknek nem sikerül valami akkor rázendítenek hogy "azér mer én..." Nem unják még ?
verum
@varirmag: - de bizony nézik, hogy ki más! Mert eszerint kemény diszkrimináció van!
Nem házasodhat, nem nevelhet gyereket, nem lehet tanár és következmény nélkül lehet gúnyolni, alázni, sőt verni is azért, mert meleg.
Nem unják meg az emberek az, hogy másodrendű polgárok!
És ezért tüntetnek.
m.macskosz
"Nem tűrjük el, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket,..."
Ne mondd!
Mire készülsz?
Kiirtod a hetero szekszuálisokat?!
@Anna Mária: Volt és van homoszexuális munkatársam. Kiváló a kapcsolatunk,
úgy emberileg, mint kollegiálisan. Kizártnak tartom, hogy vonulna az Andrássy úton bármelyikük is, ugyanis egyikőjüket sem kezeli senki másodrangú állampolgárként.
Attól viszont nekem is hányingerem támadt, amikor két azonos nemű munkába menet a BKV járművén azzal szórakoztatta az utazóközönséget, hogy félre nem érthető módon tudtára adták bárkinek, -akit ez érdekelt-, hogy szeretik egymást. Pechjük volt, mert az utasok pont leszarták, hogy ők most polgárpukkasztani akarnak. Nem vagyok látens homofób, két gyermeket szültem, nem heccből vagy "falból", hanem szerelemből, természetes fogantatás által. Nem vagyok azonban híve annak, hogy megpróbáljanak
bűnbakká kinevezni, mert nem támogatom a másság felvonulását. Nem mondom, ha tényleg igaz lenne, hogy megkülönböztetés és atrocitás éri őket a másságuk miatt, én is azt mondom, hogy küzdjenek az egyenjogúságukért. De Magyarországon ez egyáltalán nem igaz.
soljanka
Felfoghatatlan ez a háborgás, és teljesen értelmetlen.
Akinek baja van a melegekkel, travikkal, meg egyáltalán a lvonulókkal, az nem megy oda és kész.
Én is rühellem például a CÖF minden egyes megmozdulását, ezért elkerülöm azokat az utcákat, ahol nekik vonulgatni támad kedvük.
Meg a hőbörgő fociultrákat sem szeretem, ezért nem járok oda, ahova ők.
Szerintem nem nagy ügy, hogy keresünk magunknak egy olyan programot, amit szeretünk és odamegyünk.
A vonulók meg vonulnak és hazamennek. Nekik ugyanolyan joguk van ehhez, mint bárki másnak.
Anna Mária
@m.macskosz: Ha nem lenne igaz, hogy Magyarországon tombol a homofóbia - nézd csak meg a kommenteket, mi mindent okádnak ki magukból az emberek -, akkor nem tartanának felvonulást a melegek.
Ha nem támogatod, nem mész oda és kész.
m.macskosz
@Anna Mária: Nem megyek oda, mert nem vagyok kíváncsi a parádéjukra, de bizony, nem támogatom a felvonulásukat, mert hazug az egész. A kommentek meg nem lennének, ha nem lenne a pride. Ilyen egyszerű. Szerintem. Én még életemben nem dobtam meg senkit sem tojással sem paradicsommal, mert olyan helyre nem megyek, ahol nem érzem jól magam. Sőt! Kapaszkodj meg: én azóta sokkal jobban utálom az Andrássy utat, amióta a pornókirály nyitott ott valami 'áros' butikot, mint amióta ez a meleg bohóckodás zajlik.
Anna Mária
@m.macskosz: Nem hazug.
Teljesen komolyan gondolják, hogy egyenrangúak akarnak lenni mindenki mással.

Homofób hiszti az egész: csökött kelet-európai hiszti mindenféle másság ellen Tarlóstól kezdve a kommentelőkig. Érdekes módon Nyugat-Európában senkinek semmi baja a meleg-ünnepekkel, mindenki örül neki, jó buli.
m.macskosz
@soljanka: ma, 14:38
Tudod, ez azért így nem korrekt. Nehogy már egy kisebbség dirigáljon, én meg kussoljak!
Nem tudom elkerülni, hogy bunkókkal utazzam, mert tömegközlekedem. Szerinted tűrnöm kell, hogy üvöltesse a telefonját, hogy a lábát cipőstől az ülésen tartsa, hogy egymaga négy ülést foglaljon el? Ez is ugyanaz. Miért van több joga egy "meleg"-nek, egy tahónak, miért a többség kell, hogy kussoljon?
Anna Mária
@m.macskosz: Mivaaan?!
Hogy jönnek ide a telefon üvöltetők a tömegközlekedésen?
Te összemosod az agresszív tahókat a villamoson a melegekkel?
Ehhh...
m.macskosz
@Anna Mária: Igen, csakhogy ez már lejárt lemez "nyugaton", nálunk meg most éljük át.
Egyébként az, hogy Hollandiában, Kaliforniában miként áll hozzá a lakosság, nem igazán mérvadó számomra.
Anna Mária
@m.macskosz: Számomra pedig mérvadó, nagyon jól lehet ezen is látni, hol tart Magyarország és hogyan romlik, butul.
m.macskosz
@Anna Mária: Ez azért kissé sommás fogalmazás!
Attól, hogy a meleg büszkeség napja sokunk számára nem rokonszenves, nem azt jelenti, hogy nem fogadjuk el a másságot, vagy megvetjük azokat, akik a saját nemükhöz vonzódnak.
Nekem például bütykös a lábam, na, ezzel nem vagyok egyedül. Elég csúnya, de tény. Na, akkor most vonuljunk fel és mutogassuk?
soljanka
@m.macskosz: Miben dirigálnak? Mitől lenne több joguk? Te is akkor vonulhatsz, amikor akarsz. Azt mondják, hogy menj oda, és nézd végig? Azt akarják, hogy te is legyél meleg? Egy évben egyszer felvonulnak. Ha ők ettől boldogok, tegyék. Van meleg barátom, aki fontosnak tartja, hogy elmenjen, és van aki nem szereti a felhajtást, a tömeget, ezért otthon marad. Én inkább tisztelem a bátorságukat.
A bunkóság meg nem a nemi identitástól függ.
m.macskosz
@Anna Mária: Úgy jön ide, hogy asszociálj, ha kérhetlek! Nem a kisebbséghez kellene a józanul és természetes módon viselkedő embereknek alkalmazkodniuk. Egyelőre mi vagyunk kitéve atrocitásnak.
Anna Mária
@m.macskosz: Az előbb megpróbáltad összemosni az agresszív utazóközönséget a melegekkel, most pedig a bütykös lábaddal igyekszel valamiféle párhuzamot vonni.
A kiindulópontod hibás: melegnek lenni nem csúnya és rossz dolog, hanem egy természetes állapot.
m.macskosz
@soljanka: Most már azt hiszem túllihegtük a témát. @Anna Mária: Nem járok oda, ahol a meleg büszkeség parádéja zajlik. Soha nem is voltam ott, nem is leszek, de fenntartom, hogy maguk alatt vágják a fát: megutáltatják magukat azokkal is, akik eddig nem foglalkoztak a nemi identitásukkal.
Részemről azzal zárom: nem vagyok homofób, de nem kizárt, hogy lassan azzá leszek.
Anna Mária
@m.macskosz: Hagyd a melegekre az ő dolgukat, nem kell beleavatkoznod.
Jaja, ismerjük: nem vagyok antiszemita, de... :)))
Freewolf
Miért lennék köteles eltűrni a deviáns vonaglást? Épp nekik kéne a többséghez alkalmazkodni és nem fordítva!
m.macskosz
@Anna Mária: Mivel is avatkoztam a dolgaikba?! Csacsogj! Hogy nem tettem sértő megjegyzést rájuk, amikor egy tömegközlekedési járművön megpróbálták provokálni az utasokat? Néha olvasd vissza magad, kérlek!
Anna Mária
@m.macskosz: Azzal avatkozol a dolgaikba, hogy megpróbálod őket összemosni agresszív utasokkal, akik a villamoson fölrakják a lábukat, meg a randa bütyköddel.
Pedig - mint már mondtam - a homoszexualitás egy természetes állapot, a melegeket úgy kell elfogadni, ahogy vannak. Ha felvonulnak, akkor azzal együtt.
m.macskosz
@Anna Mária: Értsd úgy, ahogy akarod, amit írok,
ha magas neked a gondolatmenetem,
sajnálom.
Anna Mária
@m.macskosz: Neked magas az, hogy a homoszexualitást a helyén kezeld.
Mondom: nem betegség, nem csúnya, nem rossz dolog - egy teljesen normális állapot.
m.macskosz
@Anna Mária: Meg a nagy szart, kedvesem! Nem kell elfogadnom őket sem, ha provokálnak, ahogy a bunkó módon közlekedőket sem, az ordenáré módon ezer decibellel üvöltözőket sem, azokat sem, akik üvöltetik a telefonjukat, azokat sem, akik az ülésre teszik a mocskos cipőjüket...NEM! NEKIK, igenis NEKIK kell alkalmazkodniuk a társadalom túlnyomó többsége által elfogadott írott és íratlan szabályokhoz.
Freewolf
@m.macskosz: Kivételesen egyetértek veled! Hozzá tenném, hogy nem vagyok köteles a tömegközlekedésen a büdös hajléktalant elviselni, vagy az aluljáróban az ürüléket!
m.macskosz
@Freewolf: Igaz, igaz, mintha magam mondtam volna...
...járhatnék taxival is, esetleg Lamborghinivel, Bugattival...
Freewolf
@m.macskosz: Igazán nem hiszem, hogy tűrni kéne a polgárpukkasztást, vagy a büdöset a buszon, de a taplóságot sem. Minimum elvárhatok mindenkitől annyit, hogy ne retkelje be az ülést, ne mutogassa magát a gyerekeknek és ne visítozzon, ha rendre intik a devianciája kinyilvánítása miatt. Én sem provokálok senkit, hasonlókat joggal elvárhatok!
m.macskosz
@Freewolf: Erről van szó. Egy emberhez méltó viselkedés, amelyet minden állampolgár betart.
Az a baj, hogy ma az emberek, --pláne az embergyerekek--, nem látnak maguk előtt normális viselkedési normát.
Anna Mária
@m.macskosz: Hiába követelőzöl, a homoszexuális emberek csak homoszexuálisak maradnak, nem lesz belőlük még a te kedvedért sem heteroszexuális. Ez van. Amíg ezt nem tudod elfogadni, addig kapálódzol ellenük kelet-európai módra. A te bajod.
Freewolf
Nem az a baj a homoszexuálisokkal, hogy homoszexuálisok! Ezen rugóznak mindig a gyűlölet keltők! Felőlünk annak nevezik magukat, aminek akarják és úgy élik ki hálószoba titkaikat, ahogy jól esik nekik! Itt az a probléma, hogy a többséget provokálják, valamint valami nemes dolognak akarják beállítani a beteg hajlamukat. Nem, ez nem követendő példa és nem egészséges dolog és undorodom attól, amikor a perverziójukat provokálva fitogtatják!
varirmag
m.macskosz,Freewolf

Nem fáradtatok még bele hogy A Marinak magyaráztok ???
Ő nem érti mások véleményét, mert NEM AKARJA érteni !!
Aki nem az ő nótáját fújja az homofób,rasszista de minimum náci !!!
Olyan ostobaságokat szajkózik mint az ostoba cikk író.
Nekem van meleg kollégám,de ahogy mondta a felvonulókról "magamutogató,idióták" akikkel a normális melegek szóba sem állnak.
Egyébbként tőle sem kérdezte senki hogy milyen a szexuális beállítottsága, ő mondta el úgy
2 év után.
magyarbakancs
Homo szexuálisok nagy része dolgozik.
Adójuk az jó?
Gyülekezni nem szabad nekik.?
m.macskosz
@Anna Mária: tegnap, 17:28
Elmondom újból, lassan mondom, hogy...

Az, hogy valakinek a nemi identitása milyen, magányügy, mindaddig,
amíg azzal másokat nem zavar: nem irritál, nem provokál.

Remélem, azért a pedofilok felvonulását te sem támogatnád!
Anna Mária
@m.macskosz: Teljesen mindegy, hogy lassan mondod-e, attól nem lesz igazad.
Kevered a szezont a fazonnal, nem érted a lényeget.
A melegfelvonulást azért tartják egyes melegek, akik úgy gondolják, hogy ott jól érzik magukat és hasznos, amit csinálnak, mert a melegeknek mind a mai napig nincsenek egyenlő jogaik a heteroszeuálisokkal: például nem házasodhatnak, nem fogadhatnak örökbe gyereket.
Szeretnék elérni, hogy nekik is azonos jogaik legyenek, mint ahogy az a világ számos pontján már megvalósult.
Az ehhez vezető út egyik módja a melegfelvonulás. Felhívják a figyelmet a problémáikra, az őket érő igazságtalanságra.
Nem provokálnak senkit, nem zavarnak senkit. Aki úgy érzi, hogy őt irritálja, az ne menjen oda.
A pedofilokat idekeverni pedig bunkóság, butaság, ismerethiány, gonoszság.
A pedofíliának az égvilágon semmi köze a melegekhez.
Anna Mária
@m.macskosz: Elképesztő egyébként az ilyen kommentekből áradó sötétség és elmaradottság.
Szegény Magyarország.
m.macskosz
@Anna Mária: "A pedofilokat idekeverni pedig bunkóság, butaság, ismerethiány, gonoszság."
A válaszod bunkóság, butaság és gonoszság. Te nem vagy korrekt vitapartner. Szajkózod a magadét, a másik érveire oda sem figyelsz. Ismételten ignorállak, gondolom, nem bánod.
m.macskosz
@Anna Mária: ma, 20:43
Ahogy mondod, hajszál pontosan így érzek irántad!
Anna Mária
@m.macskosz: Rosszul érvelsz, ostobán, de hát ha ennyi telik, mit lehet tenni... :)))
m.macskosz
@Anna Mária: Te viszont nem csak ostoba vagy.
stirliitz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@m.macskosz: Nem, igazad van. Naiv is vagyok, azt hittem, meg fogsz érteni egy egészen egyszerű dolgot. :)))
stirliitz
@Freewolf: Szó szerint! Azért az mégiscsak elképesztő, hogy a defektjüket reklámozzák és azt gondolják, hogy a polgárpukkasztó, szivárványszínű seggrázással elfogadtatják magukat széles társadalmi körben. Közlöm, hogy ez nem így működik a természetes, hetero családmodellt követő magyar emberek körében.
Anna Mária
@stirliitz: Persze, te aztán csak tudod, ki vagyok, nácika! :)))
És miért kellett új nickkel felbukkannod itt, miért nem volt jó a korábbi: Meine Ehre heißt Treue? Tudod, az SS jelmondata! Nos?
Anna Mária
@stirliitz: Nagyon pukkadsz, ugye, kispolgárka? :)))
varirmag
Na ! Én szóltam ! Vagy azt szajkózod amit A Mari fröcsög vagy "nácika" vagy !
Igy megy ez mostanában !
levi
Mi az a queer?
Mellesleg ne foglalkozzatok komcsikával, csak a betanult hülyeséget köhögi vissza.
levi
@Anna Mária: "A pedofiloknak semmi köze a melegekhez" Mint mondtad.
Ez azonban tévedés, a legtöbb pedofil meleg -vagy éppen biszexuális- hajlamokkal bír.
Mellesleg a meleg házaspárok által örökbefogadott gyerekeket statisztikailag ugyanannyiszor bántalmazzák szexuáisan mint a normális családokban...és heteroszexuális családokból jóval több van.
picike
történik télen egy eset : biviszi illetve felhivja a öregúr a fiatalabb férfi barátját . majd leitattja . és ... . késő éjjel mivel részeg a fiatal ember kidobja . történik et télen a legnagyobb fagyban. elvitetik és mentőt hivnak neki ha nem teszik kihül és meghal . lehet felvonulni ezzel együtt és elmondani az esetet. történik és igaz eset .
picike
hozzá teszem nem az öregúr vitette el, ő csak magárahagyta sorsára mivel kidobta mint valami megunt rongyot
stirliitz
@levi: Nem tudja mi a különbség a kettő között a Sötétség Nagy Asszonya. Könnyebb neki hülyeségeket írni, mint gondolkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.