A bevándorlóellenes kampány után jöhet az orbáni konszolidáció, amire a miniszterelnök két hete tett ígéretet – mondták a hvg.hu-nak fideszes források.

A lap szerint Orbán Viktor kész korrigálni a Fidesz és a kormány eddigi „háborús” politikáján, ebben pedig Kövér László elégedetlensége is közrejátszott a források szerint.

A Várban mondott beszéd után külön nyomatékosította a stílusváltást a kormánypárti Napi Gazdaságnak is: „mindazt, amit elértünk, már lehet konszolidálni”. Holott tavaly májusban egy frakcióülésen azt kérte a képviselőktől, hogy ne használják a konszolidáció szót.

Kövér László a tavalyi kormányalakítás óta adott interjúiban, ha óvatosan is, de jelezte, nem tud mindenben azonosulni a kormány irányvonalával, igaz, a hvg.hu szerint ezt minden esetben megelőzte egy beszélgetés, tehát nem üzengetés zajlott a sajtóban.

Sőt, egy névtelenséget kérő forrás egyenesen arról beszélt, Kövér jelezte, annyira nem tud azonosulni az iránnyal, hogy fontolgatja visszavonulását. Azt, hogy ez a párt választmányának elnökségi posztját, esetleg a házelnökséget jelentené, nem tudta megmondani.

Az eldurvult bevándorlóellenes kampány ellenére a Fideszben azt mondják, hogy részben Kövér hatására nyáron és ősszel már lesznek kézzel fogható jelei a „konszolidációnak”.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
@Toby: @Anna Mária: Igazatok lehet.
Megtévesztettek az: "Orbán pedig a nemzeti érdekeket szolgálja!"
"Nem sok esélye van az Orbán kergetésnek!" részek.
Ezen meg átsiklott a figyelmem:
"Megértem, ha valakinek ez nem tetszik, de tudjátok, mi itthon vagyunk és támogatjuk őket!"
De kérdezzük meg @Freewolf-ot, hova tartozónak vallja magát.
@Freewolf milyen vagy?
Desischado
Majd elájultam, mi a manó, köteles jópofizik?4 Hát nálam nem válik be, nagyon is jól tudom, kicsoda valójában! Ezeknek minden mindegy, mindenkin keresztülgázolnak a hatalomért! Ha a fidesz lett volna hatalmon 2006-ban, akkor vér folyt volna! Hiába próbálták a csőcseléküket uszítani, nem sikerült a tervük! bár volt gyujtogatás, randalírozás rendesen!
wagabund
A saját mérései szerint Orbán népszerűsége nőtt, amikor mindenféle szigort említett a rádióban-tv- ben..
...most Kövér nyomott egy csulát a levesbe, meg néhány aliglátható képviselő is próbálkozik ellentmondani..
...nos, az nehezen elképzelhető(vagy sehogy) hogy Orbán megszeppen...és kéztördelve kér bocsánatot.. -.miközben a szájbergyereket dúdolja..
amit megmondott, az meg van mondva...még a cöf is csettint egy nagyot.
mate03
@Freewolf: Meg szegem a fogadalmam! Válaszolok! A fent említett urakon ,a majdnem független bíróság,nem talált fogást! Az ügyészség, minden vádja megdőlt! A börtönben csak a bűnözőknek van helye! A mai kormány tagjain egy független ügyészség,kutakodás nélkül találna olyan súlyos törvénysértést,amiért éveket kellene kiosztani! Utolsó bejegyzésem volt számodra! Most-már végképp,elfelejtelek! Tisztelettel Tóth Máté.
Freewolf
@mate03: Én semmi olyasmit nem fogadtam meg, hogy nem szólok valakihez, igaz nem is vagyok liberális!
Kezdem! 2006-ban a rendőrök olyan embereket vertek meg, akiket már megbilincseltek. Ez bűn! Mivel Gergényi volt akkor a főkapitány, így őt ebben a bűncselekményben felelősség terheli! Miután Demszky és Gyurcsány kitüntette Gergényit, ez bűnpártolásnak minősül, ergo, három gyanúsítottról beszéltem!
Ha szerinted a mostani kormány tagjai bűnt követtek el, jogod van feljelentést tenni! Én nem óhajtom Gyurcsányékat feljelenteni, de alapos a gyanúm, hogy bűnelkövetők!
Remélem logikus volt az okfejtésem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.