A bevándorlóellenes kampány után jöhet az orbáni konszolidáció, amire a miniszterelnök két hete tett ígéretet – mondták a hvg.hu-nak fideszes források.

A lap szerint Orbán Viktor kész korrigálni a Fidesz és a kormány eddigi „háborús” politikáján, ebben pedig Kövér László elégedetlensége is közrejátszott a források szerint.

A Várban mondott beszéd után külön nyomatékosította a stílusváltást a kormánypárti Napi Gazdaságnak is: „mindazt, amit elértünk, már lehet konszolidálni”. Holott tavaly májusban egy frakcióülésen azt kérte a képviselőktől, hogy ne használják a konszolidáció szót.

Kövér László a tavalyi kormányalakítás óta adott interjúiban, ha óvatosan is, de jelezte, nem tud mindenben azonosulni a kormány irányvonalával, igaz, a hvg.hu szerint ezt minden esetben megelőzte egy beszélgetés, tehát nem üzengetés zajlott a sajtóban.

Sőt, egy névtelenséget kérő forrás egyenesen arról beszélt, Kövér jelezte, annyira nem tud azonosulni az iránnyal, hogy fontolgatja visszavonulását. Azt, hogy ez a párt választmányának elnökségi posztját, esetleg a házelnökséget jelentené, nem tudta megmondani.

Az eldurvult bevándorlóellenes kampány ellenére a Fideszben azt mondják, hogy részben Kövér hatására nyáron és ősszel már lesznek kézzel fogható jelei a „konszolidációnak”.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Kár volt visszakoznia mindkettőnek a helye ott van a börtönben legkevesebb 500 év a harmadolás után...
Freewolf
Gyurcsány, Gergényi, Demszky miért van még szabadlábon? Érthetetlen!
nemkati
@Freewolf: Annyira egyszerű ez a kérdés, csodálom, hogy nem érted. Azért nincsenek, mert börtönben a bűnösöknek van helye, mint 0rbán, Kövér, Rogán, Szíjjártó, Lázár, Kósa, és holnapig sorolhatnám. Hogy ezek miért nincsenek börtönben, az is teljesen érthető. A kulcsszó: Polt.
magyarbakancs
@Freewolf:" Gyurcsány, Gergényi, Demszky miért van még szabadlábon? Érthetetlen!"
Mert ezek a baloldali Komcsik nem okoztak anyi kárt mint a nemzeti oldali genyák.
pbalage
"bé is kaphassa ja a konszolidációjját az a hatalommániás paréj" - mondta az egyik ismerősöm.
Én csak bólogattam, és a szívem mélyén egyetértettem vele.
pbalage
@karma1: szerintem sem teljesen okés a csávó, farkasvakságban szenved, felettébb nehezen gyógyul az ilyesmi.
papa.49
@karma1: Az ,,ingyen farkas,, ezt biztos nem ingyen csinálja!!! Vajon mennyi pénzért tud ennyire sötét lenni???
Freewolf
Nekem ez a véleményem! A felsorolt gazemberek a 2006-os rendőrterrorért teljes felelősséggel tartoznak! Kaptak is szép elnevezést: szemkilövetők!
Lesz még elszámoltatás, ne féljetek! Orbán pedig a nemzeti érdekeket szolgálja! Megértem, ha valakinek ez nem tetszik, de tudjátok, mi itthon vagyunk és támogatjuk őket!
nemkati
@Freewolf: Mi viszont itthon vagyunk, és nem támogatjuk őket. Sőt, elzavarjuk őket ahova valók.

A 2006-os őrjöngésre adott rendőrségi válasz, leszámítva pár túlkapást, meglehetősen enyhe válasz volt arra, amit a csürhe művelt a fővárossal és az akkori kormánnyal szemben. Pont.
picike
„konszolidációnak”. megettem a kenyerem javát és nem ismerem e szót jelentését vagyis egyesülésnek nevezném hát azt lehet
Freewolf
@nemkati: A demokrácia egy olyan játék, ahol a többség szava a döntő. Mivel az általad preferáltak eddig még csak leszerepeltek, nem sok esélye van az Orbán kergetésnek!

2006. Emberiség ellenes és törvénytelen volt a rendőrség működése, ez kétségtelen! Gyakorlatilag a romboló tüntetők szintjére süllyedt és maga is csürhévé vált. Meg kell tisztítani a rendőrséget ezektől az alakoktól!
Hellcat
@Freewolf: Te egy jó nagy hülye vagy...a falkád omegája :D Ennyi. Csak sajnálni tudlak. Nem lennék a helyedben mikor majd felébredsz ebből a fideszhipnózisból.
nemkati
@Freewolf: Emberiség ellenes? Mit nem mondasz! Valamit nagyon nem értesz ennek a szónak a jelentéséből. Ha annyira futná az elméd állapotából, hogy átgondolod, mit mondasz, rájönnél, hogy egy bármilyen rendőrségi fellépés sem lehet emberiség ellenes. :DDD
Freewolf
@nemkati: Nem hallottál arról, hogy mindenhol büntetni rendelik a jogtalan fogva tartást, a kínzást, a rendőri erő megtorlásként való alkalmazását, mint egyetemlegesen betartandó szabályokat!
A rendőrségi fellépés csak addig fogadható el, amíg törvényes. Amint a rendőr a törvényeket áthágja, sima bűnözővé válik!
Freewolf
@Hellcat: Én nem minősítgetlek téged, pedig éppen lenne mit!
Hellcat
@Freewolf: Csak tessék! Elvakult fidesznyikek véleménye nálam nem számít semmit. :)
dr. prédikátor
@Freewolf: Te szerencsétlen!!! Megszégyeníted a szabad farkasok nemzetségét.
Freewolf
Ez nem cáfolat volt, csak minősítgetés. Az meg hidegen hagy!
Cáfoljátok meg, hogy nem ezt tették a rendőrök 2006-ban!
Freewolf
Véletlenül kihagytam, hogy 2006-ban azonosító nélküli rendőrruhába öltözöttek ütlegeltek, rugdaltak földön fekvő embereket! A tv közvetítette, ezt nehéz letagadni!
Aki Én
@Freewolf: Bocs! Elfelejtettem ,hogy gondod van az olvasással, értelmezéssel. De itt van videón:
www.youtube.com/watch?t=90&v=VmVn9YQTBZY
Freewolf
@Aki Én: Elolvastam! Egy biztos. Rendőrterror volt! Kérdés?
nemkati
@Freewolf: Sajnos, hogy nem állították bíróság elé az összes randalírozó csőcseléket! Mert a hibázó rendőröket megbüntették, vagy leváltották.
De képzelem, ha ez a Fidesz idejében történt volna, 0rbán micsoda vérengzésre adott volna parancsot.
Freewolf
@nemkati: Nem arról társalgunk, mi lett volna, ha..., hanem arról, mi volt!
A rendőröknek a randalírozókat le kellett volna tartóztatni, de csak azokat tudták elkapni, akik megálltak. Azok meg nyugodtak voltak, mert nem csináltak semmit. A biztonság kedvéért azért jól megverték őket. Az impotencia a rendőrök hibája volt!
Aki Én
@Freewolf: Egy van: MIÉRT VAGY EKKORA OSTOBA SEGG???
Válasz?
Nincs!
Freewolf
@Aki Én: Azt hiszed, hogy én nem tudnálak sértegetni? Nem érsz annyit, hogy foglalkozzam a dologgal! Mi a másik állampolgárságod? Találgassak? :-)
Aki Én
@Freewolf: 12:39 Akár lehetne, de nincs! Te nem értesz meg semmit?
Anna Mária
@Freewolf: Nekem három állampolgárságom van. Most akkor mi lesz?
Kivégeztetsz rögtön, vagy előbb belemarsz a bokámba, kutyus? :)))
Freewolf
@Anna Mária: Levonjuk a megfelelő következtetéseket!
Anna Mária
@Freewolf: Hűha! Most aztán egy krajcár se maradt a zsebemben, úgy megijedtem! :))) Főleg, hogy többes számban fogalmaztál. Ne fáradj, enélkül is tudom, hogy van néhány ostoba neonácika az országban! :)))
Miféle következtetést akarsz te levonni? Miféle világot szeretnél?
eszegfu
@Freewolf: 10:58 Bocs., véletlenül nyomtam a tetszikre! Az igaz, hogy, ha a rendőr, de akár egy "magánszemély" is a törvényeket áthágja, akkor maga is bünöző. Te ugy itéled meg, hogy 2006-ban ez történt a TV székház előtt, azaz "ütlegelték a földön fekvő embereket" a rendőrök... valóban ez is volt. Ha igazán nem vagy elfogult, akkor azt is látnod kellett, hogy mit csináltak a "tüntetők" előtte, közben...az mi volt?! Simán mondjuk "polgári engedetlenség", vagy ők voltak az "igazi hazafiak"?! Nem kötekedésből, de tényleg róluk mit gondolsz, ők helyesen tették, amit ott müveltek?
Anna Mária
@Freewolf: Nagyon titokzatoskodsz, kutyi! :)))
Én viszont elárulhatom neked, hogy a neonácikák esetleg egy rövid ideig tombolhatnak, de szépen össze lesznek fogdosva és hosszú-hosszú elzárásra lesznek ítélve.
Gondolj rá, hogy járt Szálasi. Most azért jobb világ van, halálbüntetés nincs, attól nem kell rettegnetek, de azért bezárva... bizony, nem lesz kellemes! :)))
eszegfu
@nyanya001: Pont erre gondoltam! Kösz.!
Toby
@eszegfu: Tudod a 2006-os "dzsembori" az úgy történt, hogy a földön félig agyonvert, egy szót sem szóló, békésen gyújtogató és lélegeztető gépre kockaköveteket gyűjtő patyolat tiszta egyedek ezen kívül nem tettek semmi rosszat, nélhány kuka is magától lobbant lángra, az autókról meg köztudott, hogy üzemanyaguk szintén "öngyulladhat", a rendőröket meg nem kővel dobálták, hanem friss, őszi, egészséges szilvával, hisz ettől kékültek be a rendőrarcok, karok, lábak !
Bizony !
Csak van aki a tv hátoldalát nézte és most abból magyaráz !
nemjoezigy
@Freewolf: Írod: "Lesz még elszámoltatás, ne féljetek!"
- mikor akartok elszámoltatni? Nem veszed észre, hogy ti vagytok hatalmon? Nálatok a labda, hogy leüssétek, de ti (orbáncék fideSSkdnp) nem teszitek! Már csak az a kérdés miért nem?
1. nincs mit? Ezt nem hiszem el! Nem véletlenül nyert ez a mostani rablóbanda a szocik után, csak ezt elfelejtik a nagy (JOGOS) fideSS gyűlöletben az emberek. Nem tetszett nekünk az akkori urizálás, sumákolás, súlyosbítva az ideológiai elvárással: BALOLDALiság! Mit jelent ez? Demokratikus politikai magatartás, a munkavállaló érdekei védelme. És mit képviseltek akkor gyurcsányék, azt amit most az orbáncék! Csak ezek a mostaniak a több lehetőségből többet lopnak el!
2. megegyeztek az uralkodók (ennek van nagyobb esélye) váltógazdálkodást csinálnak az ország élén és nem bántják egymás NAGY köreit. Egy-egy sötét parasztot beáldoznak A LÁTSZAT KEDVÉÉRT de a lényeg a hatalom és a hozzá tartozó rengeteg (használhatatlan mennyiségű) pénz megmarad.
A hülye nép meg had írogasson, meg tüntetgessen. Elvégre erről szól a demokrácia, még ha látszat demokrácia, akkor is!
Mi erre a bizonyítékom?
Maga orbánc miniszterelnök aki a minap mondta: miniszter szolgát jelent!
Ti érzitek ezt? Te érzed ezt @Freewolf?
Toby
@nemjoezigy: Ez a "jócsávó" nekem fajta tiszta jobbikosnak tűnik !
Anna Mária
@nemjoezigy: Ez jobbikos, csak most rájuk szóltak, hogy nyilvánosan fogják vissza magukat, tudod, cukikampány van.
justhpeter
Már megint 8-9 éves történeteken vitatkozunk ? Ám legyen:
Egyetértek azzal, hogy 2006 után a hibás rendőri vezetőknek menniük kellett. Több hibát is elkövettek.
1/ A kormány beszari embereket ültetett rendőri vezetői posztokra.
2/ A tv székház "ostrománál" elmulasztották a csürhét gumibottal végigverni Budapest utcáin. Eltűrték, hogy a kivezényelt rendfenntartókra a csürhe kezet emeljen.
3/ Megfelelő intézkedés hiányában - az előzményeken okulva - lehetővé tették, hogy az okt. 23.-i események bekövetkezhessenek, a két tábor összekerülhessen.
4/ Felkészítetlen embereket eresztettek rá a tömegre, amivel a hatalom fellépésének megtorló jelleget adtak.
5/ Megtorló jelleggel vezettek be eljárásokat alapos vizsgálat nélkül.

Ha ezen túljutottunk, akkor most beszéljünk arról, hogy milyen szervezetek és kik álltak a 2006-os események provokatív oldalán ? Kik bíztak a "szabadságharc" sikerében ? Kik tüzelték naponta a hugyozó csürhét a parlament elött ?

Vagy van egy másik út, a konszolidált jobboldal felveszi a kapcsolatot a konszolidált baloldallal valami minimum megállapításáért és közös elfogadásáért.
nemjoezigy
@Toby: @Anna Mária: Igazatok lehet.
Megtévesztettek az: "Orbán pedig a nemzeti érdekeket szolgálja!"
"Nem sok esélye van az Orbán kergetésnek!" részek.
Ezen meg átsiklott a figyelmem:
"Megértem, ha valakinek ez nem tetszik, de tudjátok, mi itthon vagyunk és támogatjuk őket!"
De kérdezzük meg @Freewolf-ot, hova tartozónak vallja magát.
@Freewolf milyen vagy?
Desischado
Majd elájultam, mi a manó, köteles jópofizik?4 Hát nálam nem válik be, nagyon is jól tudom, kicsoda valójában! Ezeknek minden mindegy, mindenkin keresztülgázolnak a hatalomért! Ha a fidesz lett volna hatalmon 2006-ban, akkor vér folyt volna! Hiába próbálták a csőcseléküket uszítani, nem sikerült a tervük! bár volt gyujtogatás, randalírozás rendesen!
wagabund
A saját mérései szerint Orbán népszerűsége nőtt, amikor mindenféle szigort említett a rádióban-tv- ben..
...most Kövér nyomott egy csulát a levesbe, meg néhány aliglátható képviselő is próbálkozik ellentmondani..
...nos, az nehezen elképzelhető(vagy sehogy) hogy Orbán megszeppen...és kéztördelve kér bocsánatot.. -.miközben a szájbergyereket dúdolja..
amit megmondott, az meg van mondva...még a cöf is csettint egy nagyot.
mate03
@Freewolf: Meg szegem a fogadalmam! Válaszolok! A fent említett urakon ,a majdnem független bíróság,nem talált fogást! Az ügyészség, minden vádja megdőlt! A börtönben csak a bűnözőknek van helye! A mai kormány tagjain egy független ügyészség,kutakodás nélkül találna olyan súlyos törvénysértést,amiért éveket kellene kiosztani! Utolsó bejegyzésem volt számodra! Most-már végképp,elfelejtelek! Tisztelettel Tóth Máté.
Freewolf
@mate03: Én semmi olyasmit nem fogadtam meg, hogy nem szólok valakihez, igaz nem is vagyok liberális!
Kezdem! 2006-ban a rendőrök olyan embereket vertek meg, akiket már megbilincseltek. Ez bűn! Mivel Gergényi volt akkor a főkapitány, így őt ebben a bűncselekményben felelősség terheli! Miután Demszky és Gyurcsány kitüntette Gergényit, ez bűnpártolásnak minősül, ergo, három gyanúsítottról beszéltem!
Ha szerinted a mostani kormány tagjai bűnt követtek el, jogod van feljelentést tenni! Én nem óhajtom Gyurcsányékat feljelenteni, de alapos a gyanúm, hogy bűnelkövetők!
Remélem logikus volt az okfejtésem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.